Aktywne Wpisy

iquiet +27
W wieku 30 lat odkryłem dwie rzeczy.
Tostami nie najesz się choćbyś zjadł 6-7, krokietami również.
Jem już chyba 5 krokieta i czuję, że muszę coś zjeść innego, żeby się najeść ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tostami nie najesz się choćbyś zjadł 6-7, krokietami również.
Jem już chyba 5 krokieta i czuję, że muszę coś zjeść innego, żeby się najeść ( ͡° ͜ʖ ͡°)
rybka11111 +138
#januszebiznesu #patologiazewsi #patologiazmiasta takie coś wyskoczyło mi na fb, w komentarzach dobra odklejka xD
źródło: temp_file1059936090826305319
Pobierz

Powiem tak:
Ja nie zatrudniam ludzi, którzy mają 40+ . Zaraz wyjaśnię, dlaczego:
- CI udzie się już DOROBILI, więc nie zależy im na PERFORMANCE nie dążą do najlepszej jakości i speedzie. Oni mają wywalone, bo już sobie zapewnili warunki komfortowe, mieszkanie, samochód, dzieci i tak życie im leci. Milionerami nie zostaną nigdy, więc po co się starać. Im zależy na stabilności (miesięczny stabilny przychód) oraz spokoju, te stare zasiedziałe pireczki nie chcą zmian. Oni liczą na stały dochód aż do emerytury, żeby utrzymać jakość życia na tym poziomie, na którym są. Ergo nie przykładają się już do pracy.
Więc IMHO najlepiej zatrudniać pracowników młodych, którzy jeszcze mają jakieś ambicje i gonią za pieniędzmi. Oni nie mają wywalone i starają się pokazać w nadziei, że ich zauważę i dam im podwyżkę.
źródło: 5-9
PobierzMam rację?
bo nie trzeba mieć 40 lat, żeby zrozumieć, że nie trzeba z---------ć na szefa Janusza, żeby dobrze zarabiać
źródło: 1000027694
Pobierz@pearl_jamik: Niepotrzebnie się wysilasz, bo ty nie zatrudniasz nikogo. xD