Wpis z mikrobloga

#biznes #programista15k #it #praca #pracbaza #genzie #zetki #z #gospodarka #polityka #pieniadze #nieruchomosci #firma #januszebiznesu #pieniadze #ankieta

Powiem tak:
Ja nie zatrudniam ludzi, którzy mają 40+ . Zaraz wyjaśnię, dlaczego:

- CI udzie się już DOROBILI, więc nie zależy im na PERFORMANCE nie dążą do najlepszej jakości i speedzie. Oni mają wywalone, bo już sobie zapewnili warunki komfortowe, mieszkanie, samochód, dzieci i tak życie im leci. Milionerami nie zostaną nigdy, więc po co się starać. Im zależy na stabilności (miesięczny stabilny przychód) oraz spokoju, te stare zasiedziałe pireczki nie chcą zmian. Oni liczą na stały dochód aż do emerytury, żeby utrzymać jakość życia na tym poziomie, na którym są. Ergo nie przykładają się już do pracy.

Więc IMHO najlepiej zatrudniać pracowników młodych, którzy jeszcze mają jakieś ambicje i gonią za pieniędzmi. Oni nie mają wywalone i starają się pokazać w nadziei, że ich zauważę i dam im podwyżkę.
pearl_jamik - #biznes #programista15k #it #praca #pracbaza #genzie #zetki #z #gospoda...

źródło: 5-9

Pobierz

Mam rację?

• jak najbardziej 35.5% (38)
  • chyba nie 64.5% (69)

Oddanych głosów: 107

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pyra_wykop: a to mam odwrotnie. Osoby po 40 utożsamiają sieę z firmą, projektem. Zależy im bo nie chcą zmieniać pracy. Młodzi mają gdzieś firmę i projekt, liczy się kasa i by się nie narobić. W projekcie się pali i trzeba przysiąść? sory mają cross fit czy inne rzeczy. Produkują kod niskiej jakości, nie sprawdzą przed wysłaniem, testy napisane by przeszły i nara.
  • Odpowiedz
  • 0
@justice_league @sberatel @katopa @earless: nie zgadzam się. TO jest psychologia zmiany: Zadam proste pytanie do Was, może zreflektujecie pogląd: kiedy ostatni zmieniłeś konto bankowe? (założę się o pena, że nie porównywałeś warunków od x lat i po prostu siedzisz tam, gdzie założyłeś, choć bank się cieszy, że może cię rbnąć na warunki jakie masz, podczas gdy konkurencja ma lepsze).
  • Odpowiedz
  • 0
@pearl_jamik ludzie z wiekiem mądrzeją i zmieniają priorytety, szanują bardziej swoje zdrowie i swój czas. Robią tak by nie odbywało się to kosztem ich dobrostanu.
  • Odpowiedz