Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #pracait #kryzysit #korposwiat #sprintyjacka

Ludzie kochane - pasjonat sobie lata po tagu i nikt go nie hejtuje, nie wyzywa? Nie taką mieliśmy umowę

@TheDziobaker utkaj tam pasjonauto pod pantoflem ulanej żonki. Z każdym kto poszedł do IT dla KASY zbije pione i napije się wódeczki, a każdemu kto poszedł z innych powódek do IT niż kasa i potem zawyża poziom na rekrutacji bo uczy się za darmo 200h miesięcznie po robocie albo zgadza się na stawki 10k brutto bo widzi "super nowoczesny stack w CV" i w wieku 30 lat dalej mieszka z rodzicami bo żadna kobieta go nie chce - naplułbym w twarz. Przez wasze podejście kryzys z robotą i staweczki 17k brutto UoP dla seniora .NET co ostatnio raport pokazał

Jak jesteś taki super hiper duper pasjonata co nie jest w IT dla KASY to na priv wyśle ci mój numer konta i wszystko co zarobisz przesyłasz mnie pod koniec miesiąca. W końcu nie jesteś w branży dla KASY wiec oddawaj całą kasę innym a samemu odżywiaj się tynkiem ze ścian i deszczówką. Albo niech ci ta pasja do kodu narkami
nad__czlowiek - #programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #praca...

źródło: tswell

Pobierz
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Tak działa świat, że aby dostać prace trzeba mieć kompetencje i tak jest w każdej branży

@TheDziobaker: no nie w każdej. Podam ci jeden przykład - lekarz

Wiesz jak wygląda rekrutacja na lekarza? Albo w korporacji finansowej? Czy nawet w
  • Odpowiedz
no nie w każdej. Podam ci jeden przykład - lekarz

@nad__czlowiek: Jak pisałem moja ex była lekarzem. Do 30 roku na studiach i stażach a potem z-----------e po 12h dziennie za 25k miesięcznie. Tak wygląda życie większości lekarzy.
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: ale w czym Ty masz problem? Nie podoba Ci się ta branża i jej charakterystyka to ją zmień, a nie mówisz innym co mają robić, wolny rynek jest więc każdy szkoli się poza godzinami pracy tyle ile chce
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: IT dla pasjonatów BYŁO, ale nie jest odkąd prawnicy do spółki z księgowymi i marketingowcami nie zaczęli wymyślać oprogramowania z Excelem w łapie. Pasjonat dzisiaj to synonim frajera na usługach najbogatszych tego świata, którzy mają w dupie wszystko poza swoim majątkiem.
Udzielać to się można w projekcie open source, choć z drugiej strony przyjdzie korpo, wdroży u siebie i będzie trzepać na tym kasę bez limitu a ty będziesz
  • Odpowiedz