Ludzie kochane - pasjonat sobie lata po tagu i nikt go nie hejtuje, nie wyzywa? Nie taką mieliśmy umowę
@TheDziobaker utkaj tam pasjonauto pod pantoflem ulanej żonki. Z każdym kto poszedł do IT dla KASY zbije pione i napije się wódeczki, a każdemu kto poszedł z innych powódek do IT niż kasa i potem zawyża poziom na rekrutacji bo uczy się za darmo 200h miesięcznie po robocie albo zgadza się na stawki 10k brutto bo widzi "super nowoczesny stack w CV" i w wieku 30 lat dalej mieszka z rodzicami bo żadna kobieta go nie chce - naplułbym w twarz. Przez wasze podejście kryzys z robotą i staweczki 17k brutto UoP dla seniora .NET co ostatnio raport pokazał
Jak jesteś taki super hiper duper pasjonata co nie jest w IT dla KASY to na priv wyśle ci mój numer konta i wszystko co zarobisz przesyłasz mnie pod koniec miesiąca. W końcu nie jesteś w branży dla KASY wiec oddawaj całą kasę innym a samemu odżywiaj się tynkiem ze ścian i deszczówką. Albo niech ci ta pasja do kodu narkami
Dokładnie tak przecież było z Kafką oraz Elasticsearch
AWS teraz ma OpenSearch bo ich Elasticsearch dojechał licencjonowaniem. Podobny ruch zrobił Hashicorp bo z użyciem ich Terraforma inne firmy zaczęły wdrażać całe platformy i sprzedawać - a pod spodem śmigał Terraform. Chyba Spacelift najmocniej dostał z
@nad__czlowiek nie chcę Ci burzyć światopoglądu, ale zawody medyczne też się dokształcają, robią dodatkowe studia i kursy (często płatne i po godzinach!), uczestniczą w sympozjach itd. :)
Nikt Ci się nie każe rozwijać, ale oczekiwanie, że wszyscy będą siedzieć na dupie, żebyś Ty czasem nie miał trudniej to jedna z zabawniejszych rzeczy jakie dziś przeczytałam na portalu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡°͜ʖ͡°)
@TheDziobaker @nad__czlowiek Na poziomie Hindusów? xDD człowieku, kiedyś pasjonaci zbudowali IT, teraz rządzi excel, biznes i ma się zgadzać kasa każdemu po kolei. Na takich pasjonatach jak wy, co się "kształcą" poza godzinami pracy, czeka tylko ogarnięty biznesmen, żeby z-----ć wasze rozwiązania płacąc wam przy tym grosze xD Kształcić ma cie praca, a po niej masz mieć czas na pasje. Robienie commitów do projektów open source, które zaraz ktoś z-----e
@wiedzminyo sorunia, nie siedze w IT, ale czuje farmazona na odleglosc. Nie wierze, ze kosisz przynajmniej 80k USD, to po prostu taki typowy wysryw kogos, kto chce sobie podbidowac ego xD
jak sie ludzie na tagu ogarną i zacznie się więcej mówić o work-life-balance, dojeżdzaniu w sprintach przez scrum mastera, darmowych nadgodzinach, wypaleniu itd
musimy dorosnąć by stać się niczym lekarze, ciągle p-------ć jak to nam źle w branży i mało zarabiamy. Musimy po prostu nauczyć sie kłamać
Odpowiedz
@nad__czlowiek: To jest imo obosieczny kij. Z jednej strony spowoduje, że mnie osób pójdzie do IT. TO dobrze. z drugiej spowoduje, że
@nad__czlowiek a jak dla mnie obie strony mają rację, do IT powinni iść pasjonaci, bo to dziedzina która cały czas się rozwija i jak ktoś idzie tam dla hajsu to się wypali w trymiga i zacznie odstawać, nie każdy mzoe być lekarzem, prawnikiem, malarzem, ludzie mają różne plusy i minusy. Potem masz jednego z drugim po bootkampie co wie tyle co go nauczyli, zero otwartego myślenia i zdziwienie z wypalenia albo
@nad__czlowiek: 6 etapow rekrutacji w tym 4 techniczne po to zeby pisac CRUDY i raporty xDDDDDD innowacje to moze robia przy takim machine learningu czy przy spaceX ale wiekszosc roboty w IT to gownoklepanie odtworczego kodu. Troche jak tasma w fabryce tylko za biurkiem
6 etapow rekrutacji w tym 4 techniczne po to zeby pisac CRUDY
Znajomy który rekrutował się do pewnej zachodniej firmy na 3 albo 4 etapie rekrutacji dostał za zadanie nagranie filmu gdzie miał wytłumaczyć dlaczego chce dla nich pracować xD Oczywiście odpowiedź że dla pieniędzy i fajnego stacku technologicznego nie wchodziło w gre, miałeś pokazać jak bardzo jesteś zauroczony wizją produktu i jak bardzo ekscytujesz się że zostaniesz częścią dynamicznego zespołu.
@WielkiNos @jedrek1212 @qdry @bugg @WarwaraBasia najbardziej mnie bawi jak ktoś twierdzi, że kuchnia włoska to tylko pizze i makarony, a makarony to oczywiście tylko z sosem pomidorowym ( ͡º͜ʖ͡º) ale czego oczekiwać jak na wykopie siedzą głównie ludzie ~20 lvl, którzy nigdzie nie byli, a kuchnię włoską znają tylko przez polskie aberracje z restauracji "włoskich", których właściciele często też nigdzie nie
Ludzie kochane - pasjonat sobie lata po tagu i nikt go nie hejtuje, nie wyzywa? Nie taką mieliśmy umowę
@TheDziobaker utkaj tam pasjonauto pod pantoflem ulanej żonki. Z każdym kto poszedł do IT dla KASY zbije pione i napije się wódeczki, a każdemu kto poszedł z innych powódek do IT niż kasa i potem zawyża poziom na rekrutacji bo uczy się za darmo 200h miesięcznie po robocie albo zgadza się na stawki 10k brutto bo widzi "super nowoczesny stack w CV" i w wieku 30 lat dalej mieszka z rodzicami bo żadna kobieta go nie chce - naplułbym w twarz. Przez wasze podejście kryzys z robotą i staweczki 17k brutto UoP dla seniora .NET co ostatnio raport pokazał
Jak jesteś taki super hiper duper pasjonata co nie jest w IT dla KASY to na priv wyśle ci mój numer konta i wszystko co zarobisz przesyłasz mnie pod koniec miesiąca. W końcu nie jesteś w branży dla KASY wiec oddawaj całą kasę innym a samemu odżywiaj się tynkiem ze ścian i deszczówką. Albo niech ci ta pasja do kodu narkami
źródło: tswell
PobierzJuż nie mówiąc o tych co wymyślają i pompują AI tylko po to żeby stracić pracę, żenada
@wiedzminyo: fajny cope ( ͡° ͜ʖ ͡°) do zobaczenia na rozmowie rekrutacyjnej, być może nawet na to samo
Nawet jak masz 30k to masz 30k za 300 godzin czyli 100zl/h
a ja mam 22k za 160 godzin czyli 130zl/h
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
AWS teraz ma OpenSearch bo ich Elasticsearch dojechał licencjonowaniem.
Podobny ruch zrobił Hashicorp bo z użyciem ich Terraforma inne firmy zaczęły wdrażać całe platformy i sprzedawać - a pod spodem śmigał Terraform. Chyba Spacelift najmocniej dostał z
Nikt Ci się nie każe rozwijać, ale oczekiwanie, że wszyscy będą siedzieć na dupie, żebyś Ty czasem nie miał trudniej to jedna z zabawniejszych rzeczy jakie dziś przeczytałam na portalu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@nad__czlowiek: To jest imo obosieczny kij. Z jednej strony spowoduje, że mnie osób pójdzie do IT. TO dobrze. z drugiej spowoduje, że
Potem masz jednego z drugim po bootkampie co wie tyle co go nauczyli, zero otwartego myślenia i zdziwienie z wypalenia albo
Znajomy który rekrutował się do pewnej zachodniej firmy na 3 albo 4 etapie rekrutacji dostał za zadanie nagranie filmu gdzie miał wytłumaczyć dlaczego chce dla nich pracować xD Oczywiście odpowiedź że dla pieniędzy i fajnego stacku technologicznego nie wchodziło w gre, miałeś pokazać jak bardzo jesteś zauroczony wizją produktu i jak bardzo ekscytujesz się że zostaniesz częścią dynamicznego zespołu.
Każda