Aktywne Wpisy

vieniasn +12
jaka jest wasza ulubiona gra wideo? (oprócz tfu gothica dziadki)

PierdekAlonso +62
Nigdy w życiu nie używałem petard, ale w tym roku na sylwestra nakupie ze 100 achtungów i bede przez cały dzień puszczał na pohybel kundlom i ich właścicielom (。◕‿‿◕。) Dość dyktatury psiarzy w tym kraju
#psiarze #patologiazmiasta #psy #smiesznypiesek #polska #pieseczkizprzypadku #sylwester #petardy
#psiarze #patologiazmiasta #psy #smiesznypiesek #polska #pieseczkizprzypadku #sylwester #petardy
źródło: image
Pobierz

Ludzie kochane - pasjonat sobie lata po tagu i nikt go nie hejtuje, nie wyzywa? Nie taką mieliśmy umowę
@TheDziobaker utkaj tam pasjonauto pod pantoflem ulanej żonki. Z każdym kto poszedł do IT dla KASY zbije pione i napije się wódeczki, a każdemu kto poszedł z innych powódek do IT niż kasa i potem zawyża poziom na rekrutacji bo uczy się za darmo 200h miesięcznie po robocie albo zgadza się na stawki 10k brutto bo widzi "super nowoczesny stack w CV" i w wieku 30 lat dalej mieszka z rodzicami bo żadna kobieta go nie chce - naplułbym w twarz. Przez wasze podejście kryzys z robotą i staweczki 17k brutto UoP dla seniora .NET co ostatnio raport pokazał
Jak jesteś taki super hiper duper pasjonata co nie jest w IT dla KASY to na priv wyśle ci mój numer konta i wszystko co zarobisz przesyłasz mnie pod koniec miesiąca. W końcu nie jesteś w branży dla KASY wiec oddawaj całą kasę innym a samemu odżywiaj się tynkiem ze ścian i deszczówką. Albo niech ci ta pasja do kodu narkami
źródło: tswell
PobierzJuż nie mówiąc o tych co wymyślają i pompują AI tylko po to żeby stracić pracę, żenada
@wiedzminyo: fajny cope ( ͡° ͜ʖ ͡°) do zobaczenia na rozmowie rekrutacyjnej, być może nawet na to samo
Nawet jak masz 30k to masz 30k za 300 godzin czyli 100zl/h
a ja mam 22k za 160 godzin czyli 130zl/h
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
AWS teraz ma OpenSearch bo ich Elasticsearch dojechał licencjonowaniem.
Podobny ruch zrobił Hashicorp bo z użyciem ich Terraforma inne firmy zaczęły wdrażać całe platformy i sprzedawać - a pod spodem śmigał Terraform. Chyba Spacelift najmocniej dostał z
Nikt Ci się nie każe rozwijać, ale oczekiwanie, że wszyscy będą siedzieć na dupie, żebyś Ty czasem nie miał trudniej to jedna z zabawniejszych rzeczy jakie dziś przeczytałam na portalu ze śmiesznymi obrazkami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@nad__czlowiek: To jest imo obosieczny kij. Z jednej strony spowoduje, że mnie osób pójdzie do IT. TO dobrze. z drugiej spowoduje, że
Potem masz jednego z drugim po bootkampie co wie tyle co go nauczyli, zero otwartego myślenia i zdziwienie z wypalenia albo
Znajomy który rekrutował się do pewnej zachodniej firmy na 3 albo 4 etapie rekrutacji dostał za zadanie nagranie filmu gdzie miał wytłumaczyć dlaczego chce dla nich pracować xD Oczywiście odpowiedź że dla pieniędzy i fajnego stacku technologicznego nie wchodziło w gre, miałeś pokazać jak bardzo jesteś zauroczony wizją produktu i jak bardzo ekscytujesz się że zostaniesz częścią dynamicznego zespołu.
Każda