Ludzie kochane - pasjonat sobie lata po tagu i nikt go nie hejtuje, nie wyzywa? Nie taką mieliśmy umowę
@TheDziobaker utkaj tam pasjonauto pod pantoflem ulanej żonki. Z każdym kto poszedł do IT dla KASY zbije pione i napije się wódeczki, a każdemu kto poszedł z innych powódek do IT niż kasa i potem zawyża poziom na rekrutacji bo uczy się za darmo 200h miesięcznie po robocie albo zgadza się na stawki 10k brutto bo widzi "super nowoczesny stack w CV" i w wieku 30 lat dalej mieszka z rodzicami bo żadna kobieta go nie chce - naplułbym w twarz. Przez wasze podejście kryzys z robotą i staweczki 17k brutto UoP dla seniora .NET co ostatnio raport pokazał
Jak jesteś taki super hiper duper pasjonata co nie jest w IT dla KASY to na priv wyśle ci mój numer konta i wszystko co zarobisz przesyłasz mnie pod koniec miesiąca. W końcu nie jesteś w branży dla KASY wiec oddawaj całą kasę innym a samemu odżywiaj się tynkiem ze ścian i deszczówką. Albo niech ci ta pasja do kodu narkami
@nad__czlowiek: Też nie lubię takich pasjonatów co wyżej srają niż dupę mają. Dostał taki robotę w okresie eldorado i (jeszcze) go nie wywalili, uczy się każdego możliwego języka, frameworka i toola po nocach i myśli że jest kuhwa kimś! A ty jesteś śmieć i nie możesz znaleźć roboty bo na pewno nic nie umiesz mimo że masz wiele lat doświadczenia. Nie to co on, ekspert w 20 technologiach.
jak sie ludzie na tagu ogarną i zacznie się więcej mówić o work-life-balance, dojeżdzaniu w sprintach przez scrum mastera, darmowych nadgodzinach, wypaleniu itd
@nad__czlowiek: to się stanie naturalnie jak średnia wieku programisty to będzie nie wiem 38 lat a nie 27. Jak jesteś młody to jesteś głupi, starzy mają doświadczenie, czują bullshit nosem i już na część rzeczy mają wyrąbane.
stary jak ja zaczynałem to jeździłem na konferencje, śledziłem nowinki
@ViniciusZunior: ale trzeba uczciwie przyznać, że była taka narracja. nie wiem czy ktoś pamięta firmę spartez i co gadał jego założyciel. Miałeś maciejów aniserowiczów co sami cisnęli w choj a teraz większość jest bardziej lub mniej tych pasjonatów wypalona i przeżarta przez rynek.
utkaj tam pasjonauto pod pantoflem ulanej żonki. Z każdym kto poszedł do IT dla KASY zbije pione i napije się wódeczki, a każdemu kto poszedł z innych powódek do IT niż kasa i potem zawyża poziom na rekrutacji bo uczy się za darmo 200h miesięcznie po robocie albo zgadza się na stawki 10k brutto bo widzi "super nowoczesny stack w CV" i w wieku 30 lat dalej mieszka z rodzicami bo żadna
musimy dorosnąć by stać się niczym lekarze, ciągle p-------ć jak to nam źle w branży i mało zarabiamy. Musimy po prostu nauczyć sie kłamać
ja nie kłamie. Zarabiam mniej niż średnia krajowa, dlatego stwierdziłem, że zacznę udzielać się w twojej misji, żeby pokazać prawde o januszexach, oj przepraszam, polskich SOFTWARE HOUSE.
ogólnie crudy są brainrotem tak naprawdę, sam powiedziałbym że studia to był u mnie peak - miałem największą wiedzę teoretyczną, matme jakoś ogarniałem a teraz to już nie ten poziom bo się tego nie używało.
@nad__czlowiek: to ja jestem z tego samego obozu - nawet teraz (a jest 22) sobie klepie bo lubię ¯\(ツ)/¯ czy więcej przez to zarobię - oczywiście. Czy wy zarobicie mniej - oczywiście. Jak się nie podoba to gonić albo szukać innej branży
Ludzie kochane - pasjonat sobie lata po tagu i nikt go nie hejtuje, nie wyzywa? Nie taką mieliśmy umowę
@TheDziobaker utkaj tam pasjonauto pod pantoflem ulanej żonki. Z każdym kto poszedł do IT dla KASY zbije pione i napije się wódeczki, a każdemu kto poszedł z innych powódek do IT niż kasa i potem zawyża poziom na rekrutacji bo uczy się za darmo 200h miesięcznie po robocie albo zgadza się na stawki 10k brutto bo widzi "super nowoczesny stack w CV" i w wieku 30 lat dalej mieszka z rodzicami bo żadna kobieta go nie chce - naplułbym w twarz. Przez wasze podejście kryzys z robotą i staweczki 17k brutto UoP dla seniora .NET co ostatnio raport pokazał
Jak jesteś taki super hiper duper pasjonata co nie jest w IT dla KASY to na priv wyśle ci mój numer konta i wszystko co zarobisz przesyłasz mnie pod koniec miesiąca. W końcu nie jesteś w branży dla KASY wiec oddawaj całą kasę innym a samemu odżywiaj się tynkiem ze ścian i deszczówką. Albo niech ci ta pasja do kodu narkami
@nad__czlowiek: to się stanie naturalnie jak średnia wieku programisty to będzie nie wiem 38 lat a nie 27. Jak jesteś młody to jesteś głupi, starzy mają doświadczenie, czują bullshit nosem i już na część rzeczy mają wyrąbane.
stary jak ja zaczynałem to jeździłem na konferencje, śledziłem nowinki
@nad__czlowiek: Bardzo Cię szanuję za to co zacząłeś tutaj na tagu :)
ja nie kłamie. Zarabiam mniej niż średnia krajowa, dlatego stwierdziłem, że zacznę udzielać się w twojej misji, żeby pokazać prawde o januszexach, oj przepraszam, polskich SOFTWARE HOUSE.
@ByczekRozplodowy: xDDDD śmiechłem
dobrze byky że jedziesz z pasjonatami,dobry przekaz leci pozdro legnica
@TheDziobaker: spoko tygodniówka co najwyżej, ale za pisanie crudów w dotnecie to i tak nieźle