Wpis z mikrobloga

#programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #pracait #kryzysit #korposwiat #sprintyjacka

Ludzie kochane - pasjonat sobie lata po tagu i nikt go nie hejtuje, nie wyzywa? Nie taką mieliśmy umowę

@TheDziobaker utkaj tam pasjonauto pod pantoflem ulanej żonki. Z każdym kto poszedł do IT dla KASY zbije pione i napije się wódeczki, a każdemu kto poszedł z innych powódek do IT niż kasa i potem zawyża poziom na rekrutacji bo uczy się za darmo 200h miesięcznie po robocie albo zgadza się na stawki 10k brutto bo widzi "super nowoczesny stack w CV" i w wieku 30 lat dalej mieszka z rodzicami bo żadna kobieta go nie chce - naplułbym w twarz. Przez wasze podejście kryzys z robotą i staweczki 17k brutto UoP dla seniora .NET co ostatnio raport pokazał

Jak jesteś taki super hiper duper pasjonata co nie jest w IT dla KASY to na priv wyśle ci mój numer konta i wszystko co zarobisz przesyłasz mnie pod koniec miesiąca. W końcu nie jesteś w branży dla KASY wiec oddawaj całą kasę innym a samemu odżywiaj się tynkiem ze ścian i deszczówką. Albo niech ci ta pasja do kodu narkami
nad__czlowiek - #programowanie #programista15k #programista25k #pracbaza #java #praca...

źródło: tswell

Pobierz
  • 69
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@qdry: Ja nadal stoję przy tym, że to coś wykop musiał nie zadziałać xD Kliknąłem odpowiedz w jednym poście i do innego nas przeniosło. Są tylko dwa racjonalne wytłumaczenia, jeden, fizyka czarnej dziury, dwa, czary
  • Odpowiedz
Wiesz jak wygląda rekrutacja na lekarza? Albo w korporacji finansowej? Czy nawet w stolarni?

@nad__czlowiek: Dobre 10 lat temu czytałem na Reddicie post lead SWE z USA. Facet miał mnóstwo znajomych i rodziny w tych lepszych branżach i pierwsze co zauważył to to, że do kodoklepów nie ma zastosowania zasada obecna wszędzie indziej: jeśli jako lekarz czy adwokat powiesz, że podążasz drogą X, przez Y czasu i oczekujesz wyniku Z,
  • Odpowiedz
@nad__czlowiek: ale jak ty chcesz pracować jako programista bez ciągłego dokształcania się? Przecież nowe wersje oprogramowania wychodzą cały czas. Trzeba wiedzieć co ze sobą przynoszą. Albo nawet dla rozrywki obejrzeć na YouTube jakiś filmik o programowaniu i jakiś ciekawych trikach. Jakiś wzorców zawsze można się nauczyć. I to same takie rzeczy co przeciętny programista robi. Albo nawet ogarnąć jakiś domowy serwer... Ja nawet nie jestem pasjonatem.
I później trzeba pracować
  • Odpowiedz