Wpis z mikrobloga

Zachęcony znaleziskiem wszedłem z ciekawości na IKP by spojrzeć w swoją historię leczenia.
A tam się okazuje, że dermatolog u którego od dłuższego czasu nie byłem, od maja 2021 do lutego 2024 zrobił blisko 550 fałszywych wizyt, w trakcie których miałem przeprowadzaną laseroterapię (koszt NFZ 126,64 zł), co oznacza że na samej mojej osobie wyłudził z funduszu ponad 68000 zł XD. Ciekawe ilu pacjentom jeszcze tak robi.
Podpierdółka do NFZu oczywiście idzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#medycznewyludzenia #nfz #polska
salvador94 - Zachęcony znaleziskiem wszedłem z ciekawości na IKP by spojrzeć w swoją ...

źródło: Zrzut ekranu 2024-12-04 103522

Pobierz
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@salvador94: a to nie jest tak, że taki dermatolog ma umowę na ileś wizyt miesięcznie i więcej nie może. Przecież dlatego tyle się czeka na wizytę u specjalisty na NFZ bo oni nie przyjmują od rana do nocy tylko mają jakieś limity.
Nie wiem po co miałby dobijać wizyty jak ma pewnie chętnych full, a NFZ chyba aż tak głupi nie jest, że przeliczy że 100 pacjentów przerobione w jednym
  • Odpowiedz
@Bipolar- jakieś pół roku temu dostałem wezwanie na policję w sprawie złożenia zeznań, nie miałem pojęcia o co może chodzić. Na miejscu okazało się że jest pewien dentysta którego widziałem może 15 lat temu, obrał nieco inną taktykę i wpisywał po jednej wizycie która się nie odbyła ale z tego co mówiła policjantka zrobił to u ponad 300 osób.
Z tego co wiem nadal wykonuje swój zawód i póki co włos
  • Odpowiedz
@salvador94: zmien zameldowanie lepiej juz teraz ;-)

Ja p------------m dentystykę, gdy mieszkalem w innym mieście. Siedze na drugim koncu Polski a do rodziców przychodzi list z policji ze trzeba zeznawać - 500km jechalem by zlozyc zeznanie na dentystkę co mi robiła prywatnie a dodawała sobie NFZ
  • Odpowiedz
Oczywiście, że to jest jakiś bug. NFZ bardzo skrupulatnie monitoruje coś takiego i d--------a ogromne kary. Trzeba być niespełna rozumu żeby jako podmiot prywatny próbować dymać NFZ.

@Bipolar-: Gdyby tylko na świecie nie było debili... https://wykop.pl/link/7600985/odkryli-dziesiatki-wizyt-na-nfz-ktore-sie-nie-odbyly

Ale co no, op wrzucił randomowego skrinka, nagonka i propaganda się kręci.

ta ludzie nie mają co robić tylko se wypisują o lekarzach złodziejach z nudów.
  • Odpowiedz