Zachęcony znaleziskiem wszedłem z ciekawości na IKP by spojrzeć w swoją historię leczenia. A tam się okazuje, że dermatolog u którego od dłuższego czasu nie byłem, od maja 2021 do lutego 2024 zrobił blisko 550 fałszywych wizyt, w trakcie których miałem przeprowadzaną laseroterapię (koszt NFZ 126,64 zł), co oznacza że na samej mojej osobie wyłudził z funduszu ponad 68000 zł XD. Ciekawe ilu pacjentom jeszcze tak robi. Podpierdółka do NFZu oczywiście idzie ( ͡°͜ʖ͡°) #medycznewyludzenia #nfz #polska
@salvador94: Z ciekawości: jak te wizyty rozkładają się w czasie? Nie masz np. wbitych kilku dziennie? Może np. z jakiegoś powodu wszystkie zabiegi tego lekarza przypisało do Twojego konta.
xD
W ogóle jeszcze gdyby "pochował" pojedyncze wizyty po różnych pacjentach, żeby człowiek faktycznie nie mógł dojść, ale coś takiego?
@ludi_anderson kilku dziennie nie ma wbitych. Jedna wizyta dziennie wbita. Raz są przez wszystkie 5 dni w tygodniu, czasami są jakieś przerwy, lub bez jednego dnia w danym tygodniu. Ogólnie 559 wizyt na 706 dni roboczych przypadających w okresie od 06.05.2021 (pierwsza fałszywa wizyta) do 19.02.2024 (ostatnia wbita wizyta)
Jak lekarz chce oszukiwać to czemu nie wybiera starszych pacjentów, którzy nie wiedzą co to IKP, tylko młodych pacjentów, którzy wszystko robią przez internet i wiedzą jak to działa?
@analboss: Oczywiście, że to jest jakiś bug. NFZ bardzo skrupulatnie monitoruje coś takiego i d--------a ogromne kary. Trzeba być niespełna rozumu żeby jako podmiot prywatny próbować dymać NFZ. Ale co no, op wrzucił randomowego skrinka, nagonka
@salvador94: ja ostatnio byłem u dermatologa prywatnie, ale wczoraj właśnie widziałem, że mam tę samą wizytę prywatną w IKP jako finansowaną z NFZ, więc babka wzięła sobie kasę ode mnie i od NFZ za jedną wizytę.
-czy jak zgłosimy wszystkich czy będzie miał nas kto leczyć?
-po co jest NFZ
-kim jesteśmy do dokąd zmierzamy xd
@dugi123: lekarze w placówkach publicznych nagminnie wyłudzają hajs dla szpitala klepiąc lewe procedury medyczne. Byłem na sorze to na wypisie wypisali mi cały zestaw badań i połowy z nich nie miałem wykonane.
@Bipolar-: o, właśnie doszedł mi przelew za sianie propagandy, dzięki, że przypomniałeś! Fakt jest taki, że mam wklepanych 559 wizyt, na których nie byłem, a ktoś sobie za nie przygarnął pieniądze. Przykład ze znaleziska wspomnianego w głównym wpisie jednak pokazuje, że jest cała masa osób będących niespełna rozumu i dymają system jak tylko się da. A patologię trzeba nagłaśniać i tyle.
Zachęcony znaleziskiem wszedłem z ciekawości na IKP by spojrzeć w swoją historię leczenia.
A tam się okazuje, że dermatolog u którego od dłuższego czasu nie byłem, od maja 2021 do lutego 2024 zrobił blisko 550 fałszywych wizyt, w trakcie których miałem przeprowadzaną laseroterapię (koszt NFZ 126,64 zł), co oznacza że na samej mojej osobie wyłudził z funduszu ponad 68000 zł XD. Ciekawe ilu pacjentom jeszcze tak robi.
@salvador94: oczywiscie jak dostaniesz wiadomosc zwrotną, że to pomyłka to zawołasz wszystkich plusujących i przeprosisz lekarza że twierdziłeś że wyłudził na tobie kilkadziesiąt tysięcy? ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
A w tym znalezisku, o którym mówisz to jak rasowy wykopek nawet go nie przeczytałeś bo tam mowa o jakimś psychologu w szkole
na IKP już parę lat temu znalazłem regularne wizyty w przychodni u mojej ciotki na wsi, gdzie byłem raz w życiu ze 25 lat temu jako dziecko. Zgłosiłem do NFZ, napisałem, że te wizyty nie mogły mieć miejsca (w trakcie części w ogóle byłem za granicą), a po kilku miesiącach dostałem pismo, że dziękują, sprawdzili, ale te wizyty się odbyły, więc sprawa zamknięta XDD.
przygotowywanie i spożywanie pożywienia jest zdecydowanie zbyt męczące i żmudne a tu jeszcze trzeba składniki pozyskać no za jakie grzechy ludzie muszą jeść
A tam się okazuje, że dermatolog u którego od dłuższego czasu nie byłem, od maja 2021 do lutego 2024 zrobił blisko 550 fałszywych wizyt, w trakcie których miałem przeprowadzaną laseroterapię (koszt NFZ 126,64 zł), co oznacza że na samej mojej osobie wyłudził z funduszu ponad 68000 zł XD. Ciekawe ilu pacjentom jeszcze tak robi.
Podpierdółka do NFZu oczywiście idzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#medycznewyludzenia #nfz #polska
źródło: Zrzut ekranu 2024-12-04 103522
PobierzxD
W ogóle jeszcze gdyby "pochował" pojedyncze wizyty po różnych pacjentach, żeby człowiek faktycznie nie mógł dojść, ale coś takiego?
@MechanicznaPitaja:
@analboss:
Znasz OP? Skąd wiesz że jest młody?
Komentarz usunięty przez autora
@analboss: Oczywiście, że to jest jakiś bug. NFZ bardzo skrupulatnie monitoruje coś takiego i d--------a ogromne kary. Trzeba być niespełna rozumu żeby jako podmiot prywatny próbować dymać NFZ. Ale co no, op wrzucił randomowego skrinka, nagonka
Prawdopodobnie trwa jeszcze synchronizacja Twoich danych z ZIP NFZ.”
Ktoś też to ma?
@dugi123: lekarze w placówkach publicznych nagminnie wyłudzają hajs dla szpitala klepiąc lewe procedury medyczne. Byłem na sorze to na wypisie wypisali mi cały zestaw badań i połowy z nich nie miałem wykonane.
Fakt jest taki, że mam wklepanych 559 wizyt, na których nie byłem, a ktoś sobie za nie przygarnął pieniądze. Przykład ze znaleziska wspomnianego w głównym wpisie jednak pokazuje, że jest cała masa osób będących niespełna rozumu i dymają system jak tylko się da. A patologię trzeba nagłaśniać i tyle.
A w tym znalezisku, o którym mówisz to jak rasowy wykopek nawet go nie przeczytałeś bo tam mowa o jakimś psychologu w szkole
@camelinthejungle: miałem tak samo. Jak tylko