Wpis z mikrobloga

Zachęcony znaleziskiem wszedłem z ciekawości na IKP by spojrzeć w swoją historię leczenia.
A tam się okazuje, że dermatolog u którego od dłuższego czasu nie byłem, od maja 2021 do lutego 2024 zrobił blisko 550 fałszywych wizyt, w trakcie których miałem przeprowadzaną laseroterapię (koszt NFZ 126,64 zł), co oznacza że na samej mojej osobie wyłudził z funduszu ponad 68000 zł XD. Ciekawe ilu pacjentom jeszcze tak robi.
Podpierdółka do NFZu oczywiście idzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#medycznewyludzenia #nfz #polska
salvador94 - Zachęcony znaleziskiem wszedłem z ciekawości na IKP by spojrzeć w swoją ...

źródło: Zrzut ekranu 2024-12-04 103522

Pobierz
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@salvador94: Z ciekawości: jak te wizyty rozkładają się w czasie? Nie masz np. wbitych kilku dziennie? Może np. z jakiegoś powodu wszystkie zabiegi tego lekarza przypisało do Twojego konta.

xD

W ogóle jeszcze gdyby "pochował" pojedyncze wizyty po różnych pacjentach, żeby człowiek faktycznie nie mógł dojść, ale coś takiego?
  • Odpowiedz
  • 23
@ludi_anderson kilku dziennie nie ma wbitych. Jedna wizyta dziennie wbita. Raz są przez wszystkie 5 dni w tygodniu, czasami są jakieś przerwy, lub bez jednego dnia w danym tygodniu. Ogólnie 559 wizyt na 706 dni roboczych przypadających w okresie od 06.05.2021 (pierwsza fałszywa wizyta) do 19.02.2024 (ostatnia wbita wizyta)
  • Odpowiedz
To nie jest jakiś bug?

Jak lekarz chce oszukiwać to czemu nie wybiera starszych pacjentów, którzy nie wiedzą co to IKP, tylko młodych pacjentów, którzy wszystko robią przez internet i wiedzą jak to działa?

@analboss: Oczywiście, że to jest jakiś bug. NFZ bardzo skrupulatnie monitoruje coś takiego i d--------a ogromne kary. Trzeba być niespełna rozumu żeby jako podmiot prywatny próbować dymać NFZ. Ale co no, op wrzucił randomowego skrinka, nagonka
  • Odpowiedz
  • 14
@salvador94: ja ostatnio byłem u dermatologa prywatnie, ale wczoraj właśnie widziałem, że mam tę samą wizytę prywatną w IKP jako finansowaną z NFZ, więc babka wzięła sobie kasę ode mnie i od NFZ za jedną wizytę.
  • Odpowiedz
No i teraz pytania:

-czy każdy co ma umowę z NFZ oszukuje ?

-czy jak zgłosimy wszystkich czy będzie miał nas kto leczyć?

-po co jest NFZ

-kim jesteśmy do dokąd zmierzamy xd

@dugi123: lekarze w placówkach publicznych nagminnie wyłudzają hajs dla szpitala klepiąc lewe procedury medyczne. Byłem na sorze to na wypisie wypisali mi cały zestaw badań i połowy z nich nie miałem wykonane.
  • Odpowiedz
  • 9
@Bipolar-: o, właśnie doszedł mi przelew za sianie propagandy, dzięki, że przypomniałeś!
Fakt jest taki, że mam wklepanych 559 wizyt, na których nie byłem, a ktoś sobie za nie przygarnął pieniądze. Przykład ze znaleziska wspomnianego w głównym wpisie jednak pokazuje, że jest cała masa osób będących niespełna rozumu i dymają system jak tylko się da. A patologię trzeba nagłaśniać i tyle.
  • Odpowiedz
Zachęcony znaleziskiem wszedłem z ciekawości na IKP by spojrzeć w swoją historię leczenia.

A tam się okazuje, że dermatolog u którego od dłuższego czasu nie byłem, od maja 2021 do lutego 2024 zrobił blisko 550 fałszywych wizyt, w trakcie których miałem przeprowadzaną laseroterapię (koszt NFZ 126,64 zł), co oznacza że na samej mojej osobie wyłudził z funduszu ponad 68000 zł XD. Ciekawe ilu pacjentom jeszcze tak robi.

Podpierdółka do NFZu oczywiście idzie
  • Odpowiedz
@salvador94: oczywiscie jak dostaniesz wiadomosc zwrotną, że to pomyłka to zawołasz wszystkich plusujących i przeprosisz lekarza że twierdziłeś że wyłudził na tobie kilkadziesiąt tysięcy? ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

A w tym znalezisku, o którym mówisz to jak rasowy wykopek nawet go nie przeczytałeś bo tam mowa o jakimś psychologu w szkole
  • Odpowiedz
na IKP już parę lat temu znalazłem regularne wizyty w przychodni u mojej ciotki na wsi, gdzie byłem raz w życiu ze 25 lat temu jako dziecko. Zgłosiłem do NFZ, napisałem, że te wizyty nie mogły mieć miejsca (w trakcie części w ogóle byłem za granicą), a po kilku miesiącach dostałem pismo, że dziękują, sprawdzili, ale te wizyty się odbyły, więc sprawa zamknięta XDD.

@camelinthejungle: miałem tak samo. Jak tylko
  • Odpowiedz