Wpis z mikrobloga

Zachęcony znaleziskiem wszedłem z ciekawości na IKP by spojrzeć w swoją historię leczenia.
A tam się okazuje, że dermatolog u którego od dłuższego czasu nie byłem, od maja 2021 do lutego 2024 zrobił blisko 550 fałszywych wizyt, w trakcie których miałem przeprowadzaną laseroterapię (koszt NFZ 126,64 zł), co oznacza że na samej mojej osobie wyłudził z funduszu ponad 68000 zł XD. Ciekawe ilu pacjentom jeszcze tak robi.
Podpierdółka do NFZu oczywiście idzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#medycznewyludzenia #nfz #polska
salvador94 - Zachęcony znaleziskiem wszedłem z ciekawości na IKP by spojrzeć w swoją ...

źródło: Zrzut ekranu 2024-12-04 103522

Pobierz
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 12
@Bipolar-: wiesz, to nie jest pierwsza i ostatnia taka aferka, że ktoś ma wpisane coś czego nigdy nie miał, lub więcej niż miał. Nie wiem czy zauważyłeś, ale celowo nie podaję ani nazwiska lekarza, do którego w danej placówce chodziłem, ani nazwy tej placówki, by nie było zaraz, że kogoś publicznie oczerniam i oskarżam.
A i tak - jakkolwiek sprawa się dalej potoczy to o tym wykopową społeczność poinformuję.
  • Odpowiedz
@salvador94: Jesli to prawda to zgłoś nieprawidłowość do nfz przez portal, dodatkowo przez rzecznika praw pacjenta (zgodnie z nową ustawą ma bardzo szerokie pole do popisu), do tego na 99% twoja dermatolog współpracuje z nfz więc wejdź na stronę gdzie i wypełnij ankietę CMJ (wysłałbym też do nich maila).

Pozdrawiam i wszystkiego dobrego :)
  • Odpowiedz
@Bipolar-: : może po prostu lekarz sobie tyle wpisał wizyt, wy lubicie bić rekordy typu jazda samochodem mając 6 promili we krwi, rekordy w ilości wystawionych recept, ten dermatolog pewnie chciał pobić rekord w ilości zgłoszonych wizyt do nfz, ale oczywiście twoim zdaniem winny jest nfz ( który tworzą lekarze) system i pacjenci. Skończ trollować z tym wybielaniem lekarzy.
  • Odpowiedz
@analboss:

To nie jest jakiś bug?

Jak lekarz chce oszukiwać to czemu nie wybiera starszych pacjentów, którzy nie wiedzą co to IKP, tylko młodych pacjentów, którzy wszystko robią przez internet i wiedzą jak to działa?

A skąd ty wiesz czy on stary nie jest? Może dziadyga ogarnia komputery ( ͠° °)
  • Odpowiedz
może po prostu lekarz sobie tyle wpisał wizyt, wy lubicie bić rekordy typu jazda samochodem mając 6 promili we krwi, rekordy w ilości wystawionych recept, ten dermatolog pewnie chciał pobić rekord w ilości zgłoszonych wizyt do nfz, ale oczywiście twoim zdaniem winny jest nfz ( który tworzą lekarze) system i pacjenci. Skończ trollować z tym wybielaniem lekarzy.

@Kubson111: No tak, na pewno wpisał tyle wizyt. Trzeba było się uczyć to
  • Odpowiedz
To nie jest jakiś bug?

Jak lekarz chce oszukiwać to czemu nie wybiera starszych pacjentów, którzy nie wiedzą co to IKP, tylko młodych pacjentów, którzy wszystko robią przez internet i wiedzą jak to działa?

@analboss: Stało się tak dlatego, bo op zrobił blisko 550 baitów
  • Odpowiedz

@analboss: byłbyś zaskoczony bo często jest dokładnie na odwrót - to ci starsi są oblatani w IKP bo się leczą równocześnie u 15 lekarzy, a młody jak pójdzie do lekarza raz na 3 lata to pewnie nawet nie wie, że jest
  • Odpowiedz
na moim koncie IKP jest rozliczona wizyta położnej środowiskowej na temat opieki nad noworodkiem patronażowa, nigdy nie byłam w ciąży nie msm dziecka xd
  • Odpowiedz
@salvador94: daj znać co wyszło. Pamiętaj, że to wytwór NFZ i tak samo gówniany jak on. Raz do kolegi lekarza wydzwaniała kobieta bo jakieś zastrzyki do kolana jej podawał (w ikp tak było), okazało się, że nigdy u niego nie była, nawet w poradni nie była nigdy zarejestrowana i nie wiadomo skąd to się wzięło XD
  • Odpowiedz