Wpis z mikrobloga

Zachęcony znaleziskiem wszedłem z ciekawości na IKP by spojrzeć w swoją historię leczenia.
A tam się okazuje, że dermatolog u którego od dłuższego czasu nie byłem, od maja 2021 do lutego 2024 zrobił blisko 550 fałszywych wizyt, w trakcie których miałem przeprowadzaną laseroterapię (koszt NFZ 126,64 zł), co oznacza że na samej mojej osobie wyłudził z funduszu ponad 68000 zł XD. Ciekawe ilu pacjentom jeszcze tak robi.
Podpierdółka do NFZu oczywiście idzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#medycznewyludzenia #nfz #polska
salvador94 - Zachęcony znaleziskiem wszedłem z ciekawości na IKP by spojrzeć w swoją ...

źródło: Zrzut ekranu 2024-12-04 103522

Pobierz
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 2
@tomek123456789 wszystkie wizyty są takie same (laseroterapia), gdyby to był jakiś bug to też by wszystkie wizyty pewnie były bez przerw, a czasami są to trzy dni w tygodniu, czasami są dwa tygodnie przerwy (zapewne kiedy lekarz brał wolne xD).
Dla każdego komu o tym mówię, wydaje się to absurdalne biorąc pod uwagę ilość tych wizyt i to, że lekarz myślał że nikt się nie połapie.
W każdym razie na poniedziałek
  • Odpowiedz
@salvador94: jeszcze możesz iść do tej przychodzi i udając głupa (nic nie mówiąc w rejestracji o tym problemie) poprosić o kopię swojej dokumentacji medycznej pod pretekstem że lekarz rodzinny prosił o kopię (do czego masz pełne prawo). Zapłacisz pewnie ze 30 gr za stronę (więc wyjdzie z max. 10 zł), ale będziesz lepiej wiedział na czym stoisz. Jeżeli tam będą wizyty to będziesz miał pewność że był wał. Ewentualnie możesz
  • Odpowiedz
idz do lekarza i mow ze chcesz polowe

@ChlopoRobotnik2137: bez kitu tak bym zrobił. Jakby fikał to bym go jeszcze nagrał i powiedział, że teraz stawka wzrosła do 100% jak nie chce iść siedzieć.
  • Odpowiedz
@_a2s4yu291: no to akurat inna sytuacja, bo jeżeli dentysta spojrzał na inne zęby czy na dziąsła (czy na cokolwiek w jamie ustnej) to już ma prawo to wbić w system. Nie ma prawa np 'usunięcie zęba', jeżeli tego nie zrobił
  • Odpowiedz
@salvador94: wszedłem przed chwilą na swoje IKP. Może nie jest to taka skala finansowania jak u Ciebie. Ale u mnie są widoczne wszystkie wizyty u stomatologa do którego chodziłem prywatnie. Gość kasował mnie za każdą wizytę + pobierał kasę z NFZ.
  • Odpowiedz
@bn1776 i to jest największy bug systemu. Oni tenwszystkie dane mają, naprawdę nie są w stanie zatrudnić jednego dobrego analityka danych, posadzić go z kimś kto wie co może być podejrzane i w 3 dni wygenerować raport wszystkich podejrzanych akcji?
  • Odpowiedz