Wpis z mikrobloga

Zachęcony znaleziskiem wszedłem z ciekawości na IKP by spojrzeć w swoją historię leczenia.
A tam się okazuje, że dermatolog u którego od dłuższego czasu nie byłem, od maja 2021 do lutego 2024 zrobił blisko 550 fałszywych wizyt, w trakcie których miałem przeprowadzaną laseroterapię (koszt NFZ 126,64 zł), co oznacza że na samej mojej osobie wyłudził z funduszu ponad 68000 zł XD. Ciekawe ilu pacjentom jeszcze tak robi.
Podpierdółka do NFZu oczywiście idzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#medycznewyludzenia #nfz #polska
salvador94 - Zachęcony znaleziskiem wszedłem z ciekawości na IKP by spojrzeć w swoją ...

źródło: Zrzut ekranu 2024-12-04 103522

Pobierz
  • 132
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Jak lekarz chce oszukiwać to czemu nie wybiera starszych pacjentów, którzy nie wiedzą co to IKP, tylko młodych pacjentów, którzy wszystko robią przez internet i wiedzą jak to działa?

@analboss: bo są debilami i oszukują na bezczela tak jak typ co jakieś zabiegi ginekologiczne mężczyźnie wpisywał XD
  • Odpowiedz
@salvador94 na IKP już parę lat temu znalazłem regularne wizyty w przychodni u mojej ciotki na wsi, gdzie byłem raz w życiu ze 25 lat temu jako dziecko. Zgłosiłem do NFZ, napisałem, że te wizyty nie mogły mieć miejsca (w trakcie części w ogóle byłem za granicą), a po kilku miesiącach dostałem pismo, że dziękują, sprawdzili, ale te wizyty się odbyły, więc sprawa zamknięta XDD.
  • Odpowiedz
To nie jest jakiś bug?

Jak lekarz chce oszukiwać to czemu nie wybiera starszych pacjentów, którzy nie wiedzą co to IKP, tylko młodych pacjentów, którzy wszystko robią przez internet i wiedzą jak to działa?

@analboss: złodziej i idiota to synonimy
  • Odpowiedz
@salvador94: Nic nie zrobią, afera z IKP trwa dobrych kilka lat i jeszcze kilka lat temu miałem wypadek, który skończył się szczęśliwie prześwietleniem kręgosłupa i konsultacją z lekarzem ale w systemie usług miałem nabite tyle jakby badali mnie od stóp do głowy na każdy możliwy sposób. Zgłsoiłem to przez ePUAP i wiesz co? Dostałem odpowiedź, że nic nie zrobią bo nie są w stanie tego zweryfikować czy badania się odbyły
  • Odpowiedz
To kwota jaką Narodowy Fundusz Zdrowia zapłacił za poniższe świadczenia zdrowotne - 31,5 zł

@open_or_die: Jesteś tani w obsłudze. U mnie to 212 zł. Ale np. przyjazd kartki czy wypisanie zwolnienia lekarskiego wycenili na 0 zł.
  • Odpowiedz
@MechanicznaPitaja: od jakiegos czasu wszystkie wizyty beda widoczne w zdarzeniach medycznych. Kazda prywatna wizyta powinna byc tam zaraportowana (pan pis tak wymyslil) ale nie wszyscy wywiazuja sie z tego obowiazku). Jest tam informacja czy to bylo w ramach nfz czy ne
  • Odpowiedz