Wpis z mikrobloga

Zachęcony znaleziskiem wszedłem z ciekawości na IKP by spojrzeć w swoją historię leczenia.
A tam się okazuje, że dermatolog u którego od dłuższego czasu nie byłem, od maja 2021 do lutego 2024 zrobił blisko 550 fałszywych wizyt, w trakcie których miałem przeprowadzaną laseroterapię (koszt NFZ 126,64 zł), co oznacza że na samej mojej osobie wyłudził z funduszu ponad 68000 zł XD. Ciekawe ilu pacjentom jeszcze tak robi.
Podpierdółka do NFZu oczywiście idzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#medycznewyludzenia #nfz #polska
salvador94 - Zachęcony znaleziskiem wszedłem z ciekawości na IKP by spojrzeć w swoją ...

źródło: Zrzut ekranu 2024-12-04 103522

Pobierz
  • 124
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 30
@salvador94 a najgorsze jest to że NFZ swoim działaniem sam zachęcamy do tego typu oszustw , zobacz sobie zw taka laseroterapia to koszt jednej wizyty 400 zł. NFZ płaci 126.
No i teraz pytania:
-czy każdy co ma umowę z NFZ oszukuje ?
-czy jak zgłosimy wszystkich czy będzie miał nas kto leczyć?
-po co jest NFZ
-kim jesteśmy do dokąd zmierzamy
  • Odpowiedz
To nie jest jakiś bug?
Jak lekarz chce oszukiwać to czemu nie wybiera starszych pacjentów, którzy nie wiedzą co to IKP, tylko młodych pacjentów, którzy wszystko robią przez internet i wiedzą jak to działa?
@salvador94:
  • Odpowiedz
@analboss: To jest chciwosc. Na starych pacjentow pewnie tak wyludza od lat i nie bylo zadnej reakcji, wiec stracil instynkt samozachowawczy i zaczal wyludzac na mlodszych.
  • Odpowiedz
  • 123
@analboss myślę, że kilkaset wizyt ciężko nazwać bugiem. Jak kolega @Morf napisał - to jest złodziejstwo.
Żona ma też sprawdzić czy u niej też przypadkiem nie będzie, bo też tam chodziła
  • Odpowiedz
To nie jest jakiś bug? Jak lekarz chce oszukiwać to czemu nie wybiera starszych pacjentów, którzy nie wiedzą co to IKP, tylko młodych pacjentów, którzy wszystko robią przez internet i wiedzą jak to działa?

@analboss: bo to mimo wszystko debile, nie wszyscy ale wielu z nich. Podobnie jak księgowi ( ͡° ͜ʖ ͡°)

U mnie na koncie IKP pusto. Powinno być jakieś powiadomienie jak ktoś Ci
  • Odpowiedz
@salvador94 idź na wizytę i powiedz ze po tych 550 zabiegach czujesz się jak młody bóg.

I obserwuj jak pojawia się strach w oczach.

U mnie na szczęście czysto, od 2008 roku nabiłem:
To kwota jaką Narodowy Fundusz Zdrowia zapłacił za poniższe świadczenia zdrowotne - 31,5 zł
  • Odpowiedz
Jak lekarz chce oszukiwać to czemu nie wybiera starszych pacjentów, którzy nie wiedzą co to IKP, tylko młodych pacjentów, którzy wszystko robią przez internet i wiedzą jak to działa?

@analboss: Może sam jest starszy, i nie bardzo wie jak działa IKP ;)
  • Odpowiedz
@salvador94: jak zgłosisz do NFZ to zaczną wołać klientów na przesłuchania i ładny proces będzie później NFZ wystąpi o zwrot kasyi komornik wjeżdża na chatę pani doktór.( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 109
od maja 2021 do lutego 2024 zrobił blisko 550 fałszywych wizyt

@salvador94: Średnio 16 wizyt w miesiącu, a jak weźmiemy pod uwagę ilość dni roboczych (pon-pt) w tygodniu to niemal codziennie xD

Albo błąd albo ten dermatolog to jakiś skończony debil
  • Odpowiedz
  • 92
@salvador94

A tam się okazuje, że dermatolog u którego od dłuższego czasu nie byłem, od maja 2021 do lutego 2024 zrobił blisko 550 fałszywych wizyt,

Chwila, chwila, NFZ nie zauważył, że od maja 2021 do lutego 2024 byłeś prawie codziennie u dermatologa?

Policzyłem włącznie z lutym, czyli 33 miesiące, 550 wizyt, wychodzi, że 16,6 razy w miesiącu, a dni roboczych jest średnio 20 w miesiącu XD (bez sobót)
Kto jest głupszy,
  • Odpowiedz