Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki

Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym żadnych problemów z tym, żeby np moje ewentualne dzieci też tak się wychowywały. Jeszcze nie powiedziałem jej o tym podczas naszych rozmów. Dla mnie ważne jest mieszkanie i współżycie ze sobą przed ślubem. Jak najlepiej ugryźć ten temat żeby jej nie spłoszyć? Wiecie spotkałem się z nią 3 raz dopiero. Ale jak i kiedy zapytać delikatnie o takie sprawy? Z jednej strony fajnie mieć taką ładną szarą myszkę, a nie przebolcowaną julkę przez setki chadów. Z drugiej nie wiem, czy różnice w tej kwestii będą dla mnie do przeskoczenia i też nie chcę marnować jej i swojego czasu.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca

@mirko_anonim: z mojej perspektywy pick one.
Poważnie porozmawiaj i zrób ewaluacje swoich priorytetów.

Jeśli sam masz gwoździa we łbie to spoko, jeśli nie masz to problem narośnie i was udusi ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
Przechodziłem to samo parę miesięcy temu, powiedziałem co myślę i rozstaliśmy się. Myślę że wielu kwestiach można dojść do kompromisu, ale nie w kwestii wiary i wyznawanych wartości. Powiedz jej otwarcie jakie masz podejście i zapytaj czy według niej można to pogodzic. Raczej się to nie uda bo to zbyt ciężki temat. Owszem możecie szybko wziąć ślub albo żyć we wstrzemięźliwości ale zobaczysz że to może początek problemów
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Przechodziłem to samo parę miesięcy temu, powiedziałem co myślę i rozstaliśmy się. Myślę że wielu kwestiach można dojść do kompromisu, ale nie w kwestii wiary i wyznawanych wartości. Powiedz jej otwarcie jakie masz podejście i zapytaj czy według niej można to pogodzic. Raczej się to nie uda bo to zbyt ciężki temat. Owszem możecie szybko wziąć ślub albo żyć we wstrzemięźliwości ale zobaczysz że to może początek problemów

Dokładnie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jeśli jest tak wierząca jak piszesz to żadne gierki nie przejdą. W związkach światopogląd, wiara, podejście do dzieci i życia ogólnie jest ważne i w tym musicie być możliwie jak najbardziej jednomyślni. Zapytaj ją wprost o te sprawy jak ona to widzi. Możliwe że szykuje się albo zerwanie albo musisz już się oświadczać jeśli chcesz za parę miesięcy z nią iść do łóżka
  • Odpowiedz
  • 9
@mirko_anonim Ja nie wiem w ogóle po co się czaić z takimi kwestiami.
Pierwsze, drugie spotkanie i ustalacie czy jesteście wierzący (jeśli tak to na ile), jak chcecie poprowadzić swoje życi dalej, czy chcecie rodzinę, dzieci, psy, koty, ślub, mieszkanie w mieście czy na wsi etc. Jak macie zbiegające się wizję na te rzeczy to można się poznawać dalej z zamiarem romantycznym, a jak nie, to bez żalu każdy idzie w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to już wiesz czemu jest wolna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pytasz wprost co sądzi o MIESZKANIU razem przed ślubem, bo mówisz że ty sobie nie wyobrażasz że ona sama ty sam tak mieszkacie x lat a jak powie że spoko to lecisz głębiej
Takie laski niestety są często aseksualne zobaczysz to już podczas całowania. Ja jak się całowałem z taką to już coś gadała o
  • Odpowiedz
@mirko_anonim Powiedziała mi to na drugim, ale zamiast jasno powiedzieć swoje stanowisko to milczałem. Poruszyłem temat na trzecim, ale bez przygotowania i nieudolnie, wywiązała się kłótnia po której usłyszałem że jednak nie jesteśmy właściwymi osobami dla siebie (i niestety ale to była prawda). Powiem ci że dosyć dotknęło mnie to rozstanie, mimo że to nawet nie był jeszcze związek, poza tą jedną fundamentalną różnicą naprawdę świetnie mi się z nią rozmawiało,
  • Odpowiedz