Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#tinder #rozowepaski #logikarozowychpaskow #zwiazki

Mirasy pytanko i prośba o poradę. Poznałem się na tinderze z dziewczyną. Dziewczyna solidne 7-8/10. Typowa szara myszka. Wszystko spoko, ale jest bardzo wierząca. Wiecie co niedziela do kościoła. Spowiedź, komunia itd. I ja absolutnie nie mam nic przeciwko wierze katolickiej ani kościołowi. Sam nie chodzę oczywiście. Niby wychowałem się też w wierze katolickiej i nie miałbym żadnych problemów z tym, żeby np moje ewentualne dzieci też tak się wychowywały. Jeszcze nie powiedziałem jej o tym podczas naszych rozmów. Dla mnie ważne jest mieszkanie i współżycie ze sobą przed ślubem. Jak najlepiej ugryźć ten temat żeby jej nie spłoszyć? Wiecie spotkałem się z nią 3 raz dopiero. Ale jak i kiedy zapytać delikatnie o takie sprawy? Z jednej strony fajnie mieć taką ładną szarą myszkę, a nie przebolcowaną julkę przez setki chadów. Z drugiej nie wiem, czy różnice w tej kwestii będą dla mnie do przeskoczenia i też nie chcę marnować jej i swojego czasu.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

• 70
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: żeby nie było trafiałem też na "nowoczesne" katoliczki które nie miały nic przeciwko i nawet się śmiały że one to ślubu nie biorą więc czekać nie beda
Inna mówiła że jest mocno wierząca ale też nie ma nic przeciwko jeśli facet będzie odpowiedni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zawsze możesz sprawdzić na własną rękę jak nawet nie pozwoli się lizać po szyji albo nie będzie chciała
  • Odpowiedz
Myślę że wielu kwestiach można dojść do kompromisu, ale nie w kwestii wiary i wyznawanych wartości.

@miauczar: Tak dokładnie się dzieje w praktyce. W obecnych czasach bardzo trudno o wierzącego faceta, odpada 99%, więc zostaje staropanieństwo i to wcale nie taka zła opcja. Jak znam życie, to anonim postanowi zataić swoje prawdziwe intencje. Pobawi się dziewczyną, bo przecież ładna. Będzie ją traktował przedmiotowo, manipulował i wymuszał różne kompromisy. Związek i
  • Odpowiedz