Aktywne Wpisy
nowszyja +424
Psiarze to jest obecnie największa patologia w polskich miastach i nie zapraszam do dyskusji. Kolejny raz o 6 rano zostałem obudzony przez ujadające psy na osiedlu, bo jest ich już tak dużo, że same dostają p-------a i wzajemnie na siebie ujadają na spacerze. Psiarze to banda egoistycznych patusów. Nie mają w życiu pasji, to biorą sobie psa jako zabaweczkę i już mają cel: łażenie z psem i zasyfianie przestrzeni publicznej.
#psiarze
#psiarze

PanieAreczku +40
#nieruchomosci #pracbaza #gospodarka #gielda #inwestycje
Pan Areczek o tym prawi od dawna.
Nie ważne ile zarabiasz, ważne ile zostaje Ci na koniec miesiąca. Na prowincji jest po prostu taniej i wydajniej.
Wszyscy zdalni którzy tylko planują lub mają rodziny powinni poważnie przemyśleć swoje życiowe decyzje odnośnie wyboru miejsca do życia.
Pan Areczek o tym prawi od dawna.
Nie ważne ile zarabiasz, ważne ile zostaje Ci na koniec miesiąca. Na prowincji jest po prostu taniej i wydajniej.
Wszyscy zdalni którzy tylko planują lub mają rodziny powinni poważnie przemyśleć swoje życiowe decyzje odnośnie wyboru miejsca do życia.
źródło: IMG_4862
Pobierz

Moi rodzice 70+ przyjechali pociągiem do Warszawy na Dworzec Wschodni. Skierowali się od razu do postoju taksówek, bo nie korzystają z aplikacji w telefonach. Podeszli do pierwszej taksówki ustawionej w kolejce, ale taksówkarz skierował ich do samochodu zaparkowanego przed nim – wg ich relacji nie miał on taksówkarskiego oznaczenia na dachu, ale po bokach znakowany był jak typowa taksówka. Skorzystali z usługi wskazanego pana i przejechali około 6 km na osiedle na Pradze Południe. Za ten kurs trwający około 10 min pan przewoźnik policzył im 290 zł. Po krótkiej kłótni zapłacili poleconą kwotę (tak, wiem, że powinni zrobić inaczej, ale tak jak pisałem, są to starsi ludzie w obcym mieście). W załączeniu paragon, który od niego wymusili. Rzeczony pan ma już bogatą historię oszukiwania w ten sposób przewożonych osób.
Moje pytanie brzmi: Co legalnie mogę z tym zrobić? Czy zgłoszenie tego gdzieś ma sens, np. do UOKiK. Poniżej zdjęcie paragonu.
#taxizlotowa #taxistory #pomocy #oszukujo #oszustwo
źródło: prawdziwy_paragon_grozy
Pobierz@traktotaczki: Za to mieszkałem wiele lat na Saskiej Kępie i Grochowie, więc wiem że nawet małpa dojedzie tam autobusem...
Nie ich wina, że chłop ich w-----ł na kasę i oszukał.
Dla ciebie to może oczywiste: wsiąść w autobus, ale nie dla każdego. I zamiast tracić i 30 minut, żeby to ogarnać, to podchodzą do taksóweczki i jadą.
W teori za 20-30 zł taka trasa.
Moich rodziców, którzy często na wschodni przyjeżdżają uczulam, aby nie korzystali z taksówek. Jak nie moge wyjechac po nich to nauczyłem korzystać z komunikacji
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora