Aktywne Wpisy

akNe +335
Ciągle trudno jest mi w to uwierzyć, ciągle boję się to powiedzieć na głos, ale JEST DOBRZE.
Byliśmy w Warszawie, mieliśmy wykonane bardzo dokładne USG. Mały pięknie pokazał nam na USG jak siusia 💚 pęcherz napełnia i opróżnia się prawidłowo.
Lekarze powiedzieli, że mieliśmy ogromnie dużo szczęścia. Nie było zbyt wiele szans na to, że pęcherz opróżni się sam. Jeśli by tak się nie stało - jedyną możliwością byłaby operacja wewnątrzmaciczna u Profesor
Byliśmy w Warszawie, mieliśmy wykonane bardzo dokładne USG. Mały pięknie pokazał nam na USG jak siusia 💚 pęcherz napełnia i opróżnia się prawidłowo.
Lekarze powiedzieli, że mieliśmy ogromnie dużo szczęścia. Nie było zbyt wiele szans na to, że pęcherz opróżni się sam. Jeśli by tak się nie stało - jedyną możliwością byłaby operacja wewnątrzmaciczna u Profesor
źródło: IMG_1199
Pobierz
arinkao +127
źródło: 20250624_171506
Pobierz

Moi rodzice 70+ przyjechali pociągiem do Warszawy na Dworzec Wschodni. Skierowali się od razu do postoju taksówek, bo nie korzystają z aplikacji w telefonach. Podeszli do pierwszej taksówki ustawionej w kolejce, ale taksówkarz skierował ich do samochodu zaparkowanego przed nim – wg ich relacji nie miał on taksówkarskiego oznaczenia na dachu, ale po bokach znakowany był jak typowa taksówka. Skorzystali z usługi wskazanego pana i przejechali około 6 km na osiedle na Pradze Południe. Za ten kurs trwający około 10 min pan przewoźnik policzył im 290 zł. Po krótkiej kłótni zapłacili poleconą kwotę (tak, wiem, że powinni zrobić inaczej, ale tak jak pisałem, są to starsi ludzie w obcym mieście). W załączeniu paragon, który od niego wymusili. Rzeczony pan ma już bogatą historię oszukiwania w ten sposób przewożonych osób.
Moje pytanie brzmi: Co legalnie mogę z tym zrobić? Czy zgłoszenie tego gdzieś ma sens, np. do UOKiK. Poniżej zdjęcie paragonu.
#taxizlotowa #taxistory #pomocy #oszukujo #oszustwo
źródło: prawdziwy_paragon_grozy
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Exil12: a co jeśli przegra sprawe sądową wtedy koszty schodzą na przegranego przecież
@traktotaczki: takie coś da się łatwo wygrać, ale będzie kosztowało trochę siana na prawnika. Prawnie możesz to podeprzeć pod wyłudzenie i niezgodność z zasadami współżycia społecznego.
@Prawak_Fikolarz_Borys_Jelcyn_Drug nie wpadłeś geniuszu na pomysł, że ten typ to wie i wystarczy stanąć ZA znakiem i już w świetle prawa nie stoi na postoju?
Wszystko dawno opisano.