Wpis z mikrobloga

Kolarze: nie jeździmy po ścieżkach bo jest słaba infrastruktura ścieżek rowerowych
Miasto: buduje ścieżki rowerowe

Tymczasem kolarze....

#rower #kolarstwo #pedalarze
Ark00 - Kolarze: nie jeździmy po ścieżkach bo jest słaba infrastruktura ścieżek rower...
  • 363
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@G06DbT i myślisz że dzięki temu symetryzmowi w obrażaniu twoje słowa mają większą wagę i są mądrzejsze? xD Przykre, że brniesz w to dalej xd
  • Odpowiedz
@typ53B: ale mówisz, że rower nie jest zdolny do legalnego jeżdżenia po drogach. Więc pytam, czy rząd zakazał kolarek? I jak widać na zamieszczonym zdjęciu, ja jeżdżę kolarka nawet po lasach.
  • Odpowiedz
@G06DbT:
Skoro na każdym rowerze jeździ się dokładnie tak samo to dlaczego istnieje kilkanaście rodzajów rowerów zależnie od przeznaczenia?
Z jakiegoś szalonego powodu to chłopaki w rajtuzach na szosach są najbardziej uciążliwi dla innych, w tym peletonie z wpisu nie ma przecież ludzi na miejskich czy MTB.
  • Odpowiedz
  • 3
@G06DbT wg tłumaczenia pedalarzy, skrzywią się im koła za 5k zł, siodełko w tyłek wejdzie XD itp. od jazdy po DDR. Dla mnie to jest definicja roweru którym nie da się legalnie korzystać z infrastruktury.
  • Odpowiedz
Skoro na każdym rowerze jeździ się dokładnie tak samo to dlaczego istnieje kilkanaście rodzajów rowerów zależnie od przeznaczenia?

@Errad: bo ten czy inny jest w czymś lepszy, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby na kolarce wjechać w las, czy na MTB jechać po asfalcie.
  • Odpowiedz
oni jechali grupą długą na jakieś 20m, powodzenia z bezpiecznym wyprzedzaniem xdd

@Ark00: korzystanie z telefonu komórkowego podczas jazdy 12 pkt karnych 500zł mandatu xD

3x szybciej byś ich wyprzedził i zapomniał o nich niż odpalał nagrywanie, ale trzeba było zrobić content na wypok xD
  • Odpowiedz
@4x80 Jako rowerzysta masz OBOWIĄZEK korzystania ze ścieżki rowerowej, jeśli wiedzie w tym samym kierunku co się przemieszczasz. A jak twój rower nie nadaje się do użytku, to kup inny. Jakbym sobie kupił auto na tor na takiej glebie, że liście przeszkadzają to też nie jojczył bym na dziurawą drogę, tylko po drogach jeździł zwykłym autem, a nie zabawką. P.S. Sam też jestem rowerzystą (przy czym mam rower crossowy) i większość
  • Odpowiedz
@Ark00 jeszcze jakby ta ścieżka rowerowa była z kostki downa to każdemu można jeszcze wybaczyć, sam unikam takich tras bo albo masz na przemian góry i doliny jak przez miejscowość jedziesz albo kostka się zapada po jakimś czasie i masz już prawie jak offroad.
  • Odpowiedz
  • 0
haha, czyli jednak ma

@sargento: no z lasu czasem cepy grzybiarze wyjeżdżają ale zazwyczaj bezproblemowo, nawet wycofywali mi jak próbowali się wlaczac do ruchu a stali na ścieżce i czasem piach jest po zimie/deszczu albo liście późną jesienią kiedy mało rowerzystow już jest. No i jak ktoś nie ma amortyzacji w rowerze to są rynienki odprowadzające wodę przy przejeździe dla rowerów na tym rondzie chociaż by to niestety szosowiec musi
  • Odpowiedz
Nie rozumiem jednak co jest nie tak z tym ddrem. Nowy, asfaltowa nawierzchnia, równiejsza niż ta droga przy której biegnie, dwa pasy ruchu.

@Ark00: prawie na pewno nie. Na przynajmniej naście tysięcy kilometrów przejechanych w życiu rowerem, podczas których generalnie zawsze raczej korzystałem ze ścieżek jeśli są (ale praktycznie zawsze się to wiąże z grubą frustracją, dlatego staram się po prostu unikać jazdy po trasach przy których są ścieżki), spotkałem się
  • Odpowiedz
@xqwzyts: akurat też jestem z ZG i ta ścieżka jest bardzo dobra jak na polskie warunki. Jak jadę sam, to zawsze z niej korzystam, ale jak czasem się zdarzy większa grupa, to nie dziwię się, że wolą pojechać drogą
  • Odpowiedz