Aktywne Wpisy

mirko_anonim +6
✨️ Czy warto zrezygnować z pracy na rzecz życia z odsetek? Ⓘ
#oszczednosci #inwestowanie #odsetki #praca #emerytura
Za rok kończę 40 lat, brak rodizny, mieszkanie po babci więc brak kredytów, brak auta. Dzisiaj na koncie już mi pykło 1mln zł.
Mam stresującą pracę w związku z tym planuje w następnym miesiącu złożyć wypowiedzenie i żyć z odsetek. Kase na razie mam na EDO, na koncie
#oszczednosci #inwestowanie #odsetki #praca #emerytura
Za rok kończę 40 lat, brak rodizny, mieszkanie po babci więc brak kredytów, brak auta. Dzisiaj na koncie już mi pykło 1mln zł.
Mam stresującą pracę w związku z tym planuje w następnym miesiącu złożyć wypowiedzenie i żyć z odsetek. Kase na razie mam na EDO, na koncie
Co byście zrobili na mom miejscu?
- Emerytura jeszcze w tym roku 28.4% (114)
- Popracowałbym jeszcze z 3-5 lat 41.6% (167)
- Pracuj do 50-65 roku życia 29.9% (120)

SepulkoZnawca +143
Mirki, Mirabelki i osoby Mirabelskie. Pijcie ze mną kompot albo płyn do konserwacji zwłok. Obudziłem się dziś jako starzec. Wszystkich pulsujących zawołam kiedy podwoję ten wynik. Jeśli oczywiście ten portal przeżyje. Bo ja napewno przecież nie raz mi sto lat śpiewali.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Miasto: buduje ścieżki rowerowe
Tymczasem kolarze....
#rower #kolarstwo #pedalarze
Skoro na każdym rowerze jeździ się dokładnie tak samo to dlaczego istnieje kilkanaście rodzajów rowerów zależnie od przeznaczenia?
Z jakiegoś szalonego powodu to chłopaki w rajtuzach na szosach są najbardziej uciążliwi dla innych, w tym peletonie z wpisu nie ma przecież ludzi na miejskich czy MTB.
@Errad: bo ten czy inny jest w czymś lepszy, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby na kolarce wjechać w las, czy na MTB jechać po asfalcie.
@Ark00: korzystanie z telefonu komórkowego podczas jazdy 12 pkt karnych 500zł mandatu xD
3x szybciej byś ich wyprzedził i zapomniał o nich niż odpalał nagrywanie, ale trzeba było zrobić content na wypok xD
@sargento: no z lasu czasem cepy grzybiarze wyjeżdżają ale zazwyczaj bezproblemowo, nawet wycofywali mi jak próbowali się wlaczac do ruchu a stali na ścieżce i czasem piach jest po zimie/deszczu albo liście późną jesienią kiedy mało rowerzystow już jest. No i jak ktoś nie ma amortyzacji w rowerze to są rynienki odprowadzające wodę przy przejeździe dla rowerów na tym rondzie chociaż by to niestety szosowiec musi
@Ark00: prawie na pewno nie. Na przynajmniej naście tysięcy kilometrów przejechanych w życiu rowerem, podczas których generalnie zawsze raczej korzystałem ze ścieżek jeśli są (ale praktycznie zawsze się to wiąże z grubą frustracją, dlatego staram się po prostu unikać jazdy po trasach przy których są ścieżki), spotkałem się