Aktywne Wpisy

Ukiss +55
Polacy jeżdżą coraz starszymi samochodami - przeciętny wiek auta w Polsce (stan na I połowę 2024 roku) to już 14,7 lat, czyli o ponad 2 lata więcej niż dekadę temu. Średni wiek pojazdów stale rośnie od 2015 roku.
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
Najpopularniejsze modele, takie jak Volkswagen Golf, Audi A4 czy BMW serii 3, mają średnio ok. 17-18 lat. Najmłodsze auta (na przykładzie 10 najpopularniejszych marek i modeli) to Toyoty i Skody.
Eksperci ostrzegają, że starzejąca się flota
źródło: Średni wiek samochodu zgłaszanego do ubezpieczenia w Polsce wynosi prawie 15 lat
Pobierz
Kielbasiarz +484
W Polsce sa dwa sposoby na zabicie kogos bez poniesienia wiekszych konsekwencji.
Pierwszy to samochod, stary dobry sposob na smiertelne potrtacenie kogos, kary sa za to niskie, no ale masz potem auto do wyklepania.
Jednak jest inny, lepszy sposob, mianowicie zabicie kogos psem, wystarczy kupic jakies bydle, chodzic z nim bez kaganca i poszczuc nim np. sasiada, ktorego nie lubimy. W najgorszym wypadku psa uspia, nadal taniej niz wyklepanie samochodu.
Kiedy
Pierwszy to samochod, stary dobry sposob na smiertelne potrtacenie kogos, kary sa za to niskie, no ale masz potem auto do wyklepania.
Jednak jest inny, lepszy sposob, mianowicie zabicie kogos psem, wystarczy kupic jakies bydle, chodzic z nim bez kaganca i poszczuc nim np. sasiada, ktorego nie lubimy. W najgorszym wypadku psa uspia, nadal taniej niz wyklepanie samochodu.
Kiedy

Miasto: buduje ścieżki rowerowe
Tymczasem kolarze....
#rower #kolarstwo #pedalarze
Tak samo jak z wyeliminowaniem bydlęcych zachowań wśród kierowców samochodów ,trzeba walić mandaty, podnosić kary, robic wysepki ograniczające wyprzedzanie i po paru latach cos powoli zaczyna sie zmieniać.
@Ark00: Może nie było sensownego wjazdu na ten DDR? Jeżdżę trochę po Polsce i nie raz się złapałem że takie DDRy pojawiają się znikąd, tzn. gdzieś tam się zaczyna ale bez wjazdu a potem kilka km rowu i przecież nie będę skakał przez rów. Czasami wyjeżdżam z
źródło: 1000000888
Pobierzźródło: 52509687-c8a9-41d5-bec9-9410279e74b9
Pobierz@Kotlet_z_Chabowy: A imbecyle robią zdjęcia, zgłaszają cię na policję, i masz problemy.
Chociaż kierowca też nie lepszy jak nie potrafi poczekać do ronda i wyprzedzić grupki na prostej drodze.
@G06DbT: bardzo mi się podobają ludzie, którzy usprawiedliwiają łamanie przepisów, a i też czasem zwykłyą bezmyślność i uciążliwość dla innych, swoją wygodą i brakiem umiejętności. Trochę wyżej zarzucałeś @Ark00
@Tamerlan: nie boję się, jeżdżę po wszystkim moją kolarką, czy to są ścieżki, asfalt czy piasek w lasach. Dla mnie rower jest uniwersalny.