Aktywne Wpisy

saggitarius_a +171
Warcomx +19
Że też niektórzy nie boją się wozić dzieciaków w takich złomkach, a inni podbijać przeglądów się nie boją.
Zdjęcie opon w komentarzu.
#motoryzacja #heheszki #patologiazewsi #samochody
Zdjęcie opon w komentarzu.
#motoryzacja #heheszki #patologiazewsi #samochody
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

#oszczednosci #inwestowanie #odsetki #praca #emerytura
Za rok kończę 40 lat, brak rodizny, mieszkanie po babci więc brak kredytów, brak auta. Dzisiaj na koncie już mi pykło 1mln zł.
Mam stresującą pracę w związku z tym planuje w następnym miesiącu złożyć wypowiedzenie i żyć z odsetek. Kase na razie mam na EDO, na koncie bankowym mam hajs na caly rok życia.
Pierwsze EDo za rok będa juz wypłacane, plan jest taki żeby ładować część w ETFSP500 a część w całkiem dobre EDO (2pkt% + inflacja a średnia inflacja bez uwzględnienie covida w Polsce to 2,7% więc średnio 4,7% z EDO ja sądzę ze będzie nawet lepiej).
Co byście zrobili na mom miejscu, rezygnacja ze stresującej pracy i zycie z odsetek czy praca?
Jako że wkrótce 40 lat mam to nawet mogę życ trochę ponad stan, czyli tracić powoli ten 1mln zł.
btw Mój staż pracy to 19 lat ale z tego co wyliczyłem to i tak dostanę więcej kasy niz minimalna emerytura.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Co byście zrobili na mom miejscu?
@mirko_anonim: starczy na kilka lat bez żadnych poważnych zakupów xD
Na twoim miejscu poszedłbym do jakiejś lajtowej pracy, koszenie trawników może? Ewentualnie znajdź sobie hobby, a najlepiej lekko dochodowe hobby, może robienie gierek? bo tak to zwariujesz z nudów.
@baal80 według tego kalkulatora https://portfelik.com/tools/kalkulator-obligacji-skarbowych
to z samych edo ma ponad pół miliona odsetek netto na 10 lat czyli 4250 zł
Parę rad:
- Naucz się inwestować. Nawet sensowne spółki dywidendowe dadzą lepszy zwrot niż EDO.
- Jak koniecznie chcesz bezpiecznie, to obczaj konto w Renault Bank przez Raisin (lepsze niż
Od dawna inwestuje w EDo więc w przyszłym roku praktycznie co miesiąc będę już dostawał kasę.
W styczniu dostanę trochę ponad 9k zł z czego planuję połowe wrzucić na ETFSP500 a reszta na zycie, a to co zostanie na EDO, w lutym dostanę 7k z EDO, w marcu 13k itp itd Ja nwestuje już od dawna wiec praktycznie co miesiąc będę dostawał kasę.
z ETFSp500 chcę pobierac
co miesiąc przez ile? kilka lat? 10? Możesz i dostawać co miesiąc 10000 zł, ale jak połowe przeznaczysz na życie a połowe na inwestycje, to Twój kapitał w przyszłości się szybko skurczy, bo mniejsza kwota będzie wypracowywać odsetki
@mirko_anonim: zmień pracę, weź kredyt #pdk
@Ryzcel: przecież może wyjechać do jakiegoś Wietnamu albo na Filipiny.