Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 146
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

miałem folda 2 i 3,

@4mmc-enjoyer: porównywanie eksperymentalnych telefonów do zwykłych smartfonów xd
każda recenzja mówi o tym że foldy i inne składaki nie są grupą reprezentatywną możliwości smartfonów, nawet bebechów nie mają jak flagowce xd. A może porównywałeś foldy do iphonowych składaków? xDD bo inaczej to jak porównywanie laptopa do pc, albo smartfona do tableta xd
  • Odpowiedz
To brzmi jak Pixel. Zdjęcia lepsze niż na iPhonie, 7 lat wsparcia.

@van-der-staas: deklaracja 7 lat wsparcia* Jakoś google nie objęło nią wszystkich poprzednich modeli które dropowało po 2 latach i nie jest znane z utrzymywania przy życiu swoich projektów ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pamiętasz może Pixel Pass? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

W październiku 2021 roku Google zapowiedziało swoję „rewolucyjną” subskrypcję, w ramach której jej posiadacze mogli nie
  • Odpowiedz
@Credek: Mówisz, że działa po wyciągnięciu z pudełka? No to w takim razie mój Pixel 8 PRO to nie działa, skoro tak mówisz. Kupiłem nowego w Australii za 1400 AUD (co prawda BF, ale jednak), co daje na tą chwilę jakieś 3700zł. Oczywiście ma wszystko to co trzeba. Mogę instalować aplikacje spoza sklepu bez roota, chociażby przerobiony Instagram bez reklam i żadnych pierdół. Za to w iPhone musisz robić JL
  • Odpowiedz
@Pietruchoowy: pracuje w IT i zauważyłem prawidłowość: im ktoś jest mniej ogarnięty w "Kąkutery" tym prawdopodobieństwo posiadania ajfona jest większe.
Może te zawieszanie się itp. odbywa się w głowie użytkowników. Dlatego jak lądują na ios to mają wrażenie że wszystko jest na swoim miejscu i jedyne co teraz umieją to ajfony.

Działa to też w drugą stronę jak ja windowsowiec/linuksiaz/androidowiec mam coś tam ogarniać to czuję się jak w innym
  • Odpowiedz
flaga od iphone czyli pro ma 1-120HZ ( ͡° ͜ʖ ͡°) I to już chyba z 4 lata jak się nie mylę XD Jeśli miałeś 14 pro i tego nie zauważyłeś, to może Ci to 120HZ wcale tak potrzebne nie jest jak się wydaje XD Reszta chyba się zgadza XD

@Gluptaki: po pierwsze opisywałem cykl srajfoniarza, który raczej nie kupuje Pro/Max tylko bazowego na raty xD
  • Odpowiedz
Czyli jest szybszy. Tego dotyczyło pytanie.

@fishery: jest też szybszy od iphone 8 wypuszczonego 7 lat temu, i co z tego? XD W sensie jak Cie to cieszy to spoko, ale nie wiem jaką wartość ma ta informacja XD
  • Odpowiedz
pracuje w IT i zauważyłem prawidłowość: im ktoś jest mniej ogarnięty w "Kąkutery" tym prawdopodobieństwo posiadania ajfona jest większe.

@Pupeteu no patrz, a ja zauważyłem odwrotną XD Jak ktoś nie jest stricte devopsem to pracuje na macu i szanuje swój czas oraz integracje z telefonem, więc dla niego zapłacenie za produkt lepszy o 10% dwukrotności ceny (co jest powszechne u apple) nie jest problemem. Mimo, że w uj przepłaca ale jednak
  • Odpowiedz
Przeszukałem Allegro i najtaniej znalazłem 15 PRO za 5200zł, z f-vat marża, czyli bez gwarancji producenta,

@Bury_Zenon: f-vat marża ma gwarancję producenta, apple daje rok zawsze od pierwszego uruchomienia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Vat marże oznacza jedynie tyle, że nie możesz odliczyć VAT całości zakupu w działalności, a jedynie VAT od usługi sprzedaży, pozdrawiam ( ͡° ͜ʖ ͡°)

do tego tylko 100
  • Odpowiedz
Przez 2 lata miałem S20FE, nic się nie ścinało. Zmieniłem na iphona 13pro ( pracuję na ios, kwestie praktyczne) i nic się nie ścinało i nie ścina. I serio jak czytam komentarze o tym jak co się gdzie ścina bo "android/ios to gó*no" to się zastanawiam jak się tych telefonów korzysta że coś takiego się dzieje XD.

I, gdyby ktoś się zastanawiał- korzystaj z telefonu z jakiego chcesz, nic mi do tego.
  • Odpowiedz