Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 146
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Credek: używałem iP 6, 6+, 7, 7+, potem Galaxy S10, teraz mam Mi 11 Lite 5G NE. Wiesz, co mnie najbardziej drażni w iOS? Że najlepsze efekty daje wtedy, kiedy korzystasz z ekosystemu apple. Nie da się w prosty sposób podłączyć go do komputera, by zgrać pliki - trzeba używać iTunes. Do tego (na szczęście już nieaktualny problem) gówniany lightning, z którym są wieczne problemy - w tym absurdalnie wysokie
  • Odpowiedz
@Credek: przeszedlem z flagowca androida (Note10+) za 4500 na telefon xiaomi za 1700 zł (do wyrwania obecnie za 1200 - xiaomi note 11 pro+).

To co zmieniło się na gorsze, to zauważalnie dużo słabszy aparat i brak funkcjonalności Note od samsunga.

Poza tym, strzał w 10. 15min ładowanie z 0 na 100% (120W), wynik antutu lepszy, niż poprzedni telefon.
  • Odpowiedz
@YouCanCallMeBillieGates: @Credek @4mmc-enjoyer zgubiłem ipoda classic 160gb i chciałem mieć urządzenie offline tylko do muzyki. Wyzerowałem iphona SE 128gb z 2016 roku i ten telefon chodzi jak nowy, spokojnie mógłbym go używać jako daily. Mam 2 razy młodsze androidy w szufladzie z lepszą specyfikacją na papierze i tną się niemiłosiernie. Zintegrowany hardware i software i długie wsprarcie urządzeń - tu nie ma żadnej magii.
  • Odpowiedz
@Pietruchoowy >@Credek ja od prawie roku mam s22 i cały czas z--------a aż miło, więc nie wiem jakie wy androidy bierzecie że wam mulą xD

C-----e biorą, jakieś siajomi typu najlepsza, a potem lament. Lament bo telefon za 1k nie działa jak taki za 3.5k.

Samsung S21 od 2 lat here - zero problemów i zwiech. Pięknie działa.
  • Odpowiedz
skupiacie się na flagowcach

@apee: O czym ty do mnie piszesz? Ja właśnie pisałem, że flagowiec jest zbędny, bo średniak jest aż nadto wystarczający. To o czym piszesz było prawdziwe może z 10 lat temu.
  • Odpowiedz
  • 0
@Credek sam byłem sceptycznie nastawiony do Iphone'a, ale to chyba głównie ze względu na jego cenę. A teraz odkąd mam służbowego 13 to stwierdziłem, że przy następnej zmianie będzie Iphone. Płynność działania faktycznie jest bardzo przekonująca
  • Odpowiedz
A jeżeli chodzi o pieniądze to teraz flagowiec z Andkiem kosztuje tyle samo albo więcej niż ajfon.

@Credek: Nie potrzebuję flagowca ani iphone'a. Mam smartfon z 2019 roku - to był taki trochę poniżej średniaka, jak go kupowałem - i do dziś mi wystarcza.

Idąc spać i mając 20% baterii w iphonie mam pewność i śpię spokojnie, że nic mi tej baterii nie #!$%@?, z androidem niestety nie mogłem mieć
  • Odpowiedz
@Maniek89 iphone 4 działał mi do momentu, aż po prostu nie można było odpalić na nim żadnej aplikacji ze względu na stary system i brak aktualizacji. Dodatkowo wytrzymał przy mojej pracy znacznie dłużej niż wzmacnianie, przeciwpyłowe smartfony dla roboli.
@bigos555 znajdź dzisiaj telefon w relatywnie niewielkich rozmiarach, który nie jest flagowcem
  • Odpowiedz
A jeżeli chodzi o pieniądze to teraz flagowiec z Andkiem kosztuje tyle samo albo więcej niż ajfon.

@Credek: Mam telefon który nowy kosztowała 800pln, a kupiony został 3 lata temu.

Działa dokładnie tak jak flagowiec: dzwoni, odbiera SMS, idzie pograć w węża i zrobić
  • Odpowiedz
@Credek ostatnio wszedłem w ekosystem apple do końca- doszedł mak i airpodsy, brakuje jedynie apple tv co pewnie niedługo dojdzie bo android w moim tv ciężko niedomaga a szkoda kupować nowe tv. To jak te funkcje się zgrywają ze sobą to bajka. Robię coś na telefonie, otwieram safari na maku i mam otwarte wszystkie karty z telefonu. Hasła, karty z walletu, wszystko samo się synchronizuje bez grama mojej ingerencji. Airprint to
  • Odpowiedz
@PodniebnyMurzyn: to ciekawe bo używałem dużo androida i to tylko flagowce mój ostatni to s21+ i wszystkie po około 2 latach nie chodziły już tak samo płynnie jak nowe. Jasne nie miały zwiech kilkusekundowych że nic nie odpowiadało ale chodziły wyraźnie mniej płynnie. Aplikacje uruchamiały się dłużej itp. Teraz mam iphone 13 pro max który w marcu będzie miał 2 lata i chodzi tak samo płynnie jak nowy
  • Odpowiedz
@Credek: Znaczy obecnie android działa szybciej od ios, bateria trzyma dłużej, a poza wersjami pro ekran w ip ma 60 fps, co wygląda jak lagowanie przy telefonach za ok 1000zł ze 120 hz.
  • Odpowiedz