Wpis z mikrobloga

K---a ten ajfon to jest jednak to - jak to wszystko działa - klik i jest. Tym bardziej jak wszyscy dookoła mają ajfona. Tak,miałem androida jak i kilka innych systemów na telefonach wcześniej ale nic mi się bardziej nie podoba niż ios, i nie będę się kłócił które lepsze. Mam tylko jedno wymaganie - to ma działać. Szybko, sprawnie. I jednak ten ios spełnia najbardziej wymagania. A jeżeli chodzi o pieniądze to teraz flagowiec z Andkiem kosztuje tyle samo albo więcej niż ajfon.
#android #ios #technologia
  • 146
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

To jak te funkcje się zgrywają ze sobą to bajka. Robię coś na telefonie, otwieram safari na maku i mam otwarte wszystkie karty z telefonu. Hasła, karty z walletu, wszystko samo się synchronizuje bez grama mojej ingerencji.

@tluczek_do_kartofli: Przecież tak to działa na każdym systemie. Na Androidzie i nawet mobilnym Windowsie miałem tak samo. I to mimo tego że na PC był linux. Po prostu to funkcje przeglądarki a nie
  • Odpowiedz
@chciwykrasnolud nie. Ale chociażby karty już tak. Mam dodane karty płatnicze, dostępu do różnych usług itp- dodaję raz, mam je wszędzie. Świetna współpraca z gratami sonosa, ładne ekrany w maku i ipadzie, find my czy właśnie świetne synchro wszystkiego w ekosystemie wraz z przewidywaniem moich czynności bez mojej ingerencji. To wg mnie są te ficzery nie są odkrywcze, ale ułatwiają mocno życie. Zresztą z apple jest jak z teslą. Każdy uważa
  • Odpowiedz
@Credek: Mało osób wie że oba telefony mają różne zastosowania. Android jest dla takiego codziennego użytkownika, który coś musi zrobić. Ajfon za to jest do szpanowania się logiem i późniejszego spieniężenia celem zakupu telefonu z androidem.
  • Odpowiedz
@pit010: nie wiem jak u innych producentów. W xiaomi w 99% jest czujnik wirtualny oparty o żyroskop i akcelerometr. No gubi się czasem :) W S10 miałem normalny czujnik, widać było na przednim panelu dodatkowy otworek, który jak był zakryty, to powodował wygaszenie ekranu.
  • Odpowiedz
@apee Skupiacie się na flagowcach

Wcale nie dlatego, że chociażby cenowo iphone to flagowiec na androidzie. To co, mamy porównywać iphone za 6k do budżetowego androida za 800zł? XD
  • Odpowiedz
@Credek od 2019 roku mam huawei p30 pro i nadal chodzi jak nowy. Nic się nie przycina, robi super foty. Przeżył robienie zdjęć pod wodą, wpadkę do rzeki i ciągle ma się dobrze. Pewnie będzie ze mną dopóki sam go nie załatwię.
  • Odpowiedz
na ajfonie? Dostaniesz wiadomość na messengerze to musisz wszystko zamknąć w p---u i otworzyć całe okno messengera na pełnym ekranie żeby zobaczyć, że ktoś wysłał ci okejke.

@wojtek_bez_portek: to nie wyświetla się w dymku nad innymi aplikacjami?
  • Odpowiedz
  • 0
Nie myślalem że się utworzy taka gownoburza. Dziękuję wszystkim którzy się udzielili. Ciężko mi teraz odpisać wszystkim ale.... Wszyscy Ci którzy pisali ze znalazl się typ który dopiero co dorwał ajfona do ręki będzie sapal. Nie moi drodzy - zawsze jabłko mi towarzyszyło w życiu - czy to był jakiś iphone, ipad, ipod (o ile Wy k----e gówniarze pamiętacie co to w ogóle jest. Gnojami jesteście i c---a się znacie. C--j z
  • Odpowiedz
  • 0
@cohontes ja mordzia od 4 zacząłem, później następe modele, w międzyczasie andek i wróciłem do jabłka i uważam że już tak do końca będzie. Jak dla mnie nie ma lepszego systemu. To mi najbardziej pasuje i działa najlepiej.
  • Odpowiedz
  • 1
@1nfinity właśnie czekalem na takich typów jak Ty co powiedza że ileż to można sobie takiego androida modowac XD Chłopie 95% użytkowników w tym momencie używa na telefonie kilka aplikacji i ma w------e w ustawianie ikonek (co zresztą na iosie możesz sobie zrobić). Najważniejsze jest to że oni umia w software i hardware jak nikt inny. To ma działać, ma być dla prostego człowieka i c--j. A cały ekosystem to już
  • Odpowiedz
modowac

@Credek: ustawienie ikonki na pulpicie gdzie chcę i klawiatura ze słownikiem, schowkiem i wszystkimi bajerami to modowanie? Gdzie ja w ogóle wspomniałem cokolwiek o modowaniu? XD Puknij się w łeb, to domyślne elementy w większości nakładek (klawiatura gBoard, jakikolwiek launcher, jeśli cudem tego nie ma to pobierasz ZE SKLEPU gBoard i np Nova Launcher i masz wszystko), widać że odpisywane z iOS, enjoy 60Hz lub przy iPhone 13-15 Pro
  • Odpowiedz
W sumie teraz widzę że jesteś OPem tego posta, jesteś albo trollem albo po prostu ograniczony xD

K---a ten ajfon to jest jednak to - jak to wszystko działa - klik i jest.

Jak w każdym flagowcu od kilku lat xD

i
  • Odpowiedz