Aktywne Wpisy

lubie-sernik +110
Trzy miesiące temu rozstałem się z różową po 13 latach związku.
Na początku to mega przeżywałem. Źle mi było samemu, nie mogłem się przyzwyczaić, że jestem sam. Bałem się co będzie dalej.
Po trzech miesiącach uważam, że rozstanie to była najlepsza decyzja w moim życiu...
Jak
Na początku to mega przeżywałem. Źle mi było samemu, nie mogłem się przyzwyczaić, że jestem sam. Bałem się co będzie dalej.
Po trzech miesiącach uważam, że rozstanie to była najlepsza decyzja w moim życiu...
Jak

Czy opłaca się jeszcze wejść w IT? Chodzą głosy że to przestaje być eldorado a główne argumenty to:
- na zachodzie to już taka sama praca jak każda inna tylko nadal w PL zarobki znaczenie przewyższają inne brażne (co i u nas ma się zmienić)
- dobre zarobki są tylko dla mid/seniorów, z kolei nie ma wielu stanowisk na juniora więc nie masz jak zacząć i tak koło się zamyka
- jeśli są stanowiska juniorskie to trzeba umieć to co kiedyś miał umieć mid a i tak dostaniesz 3,5k brutto
- zbyt duża moda na IT i za dużo ludzi + bootcampy, dlatego coraz mniej płatne (patrz pkt 1)
#programowanie #it #naukaprogramowania #bootcamp #pracait #programista15k #praca #zarobki
─────────────────────
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: RamtamtamSi
· Autor wpisu pozostał anonimowy dzięki Mirko Anonim
@mirko_anonim: To nie kopanie rowów, ze 'wejdziesz w to'. LOL Jak tak pytasz, to bedziesz najwyzej tonery w biurowych drukarkach zmianiał.
@mirko_anonim: ale tak jest w kazdej branży
@mirko_anonim: Ciekawe kur... gdzie. Prawda jest taka, że IT płaci dobrze. Nieraz juniorzy dostają 7-8k brutto, co w innych branżach dostajesz po kilku latach dośwaidczenia.
@ly000:
Argumenty, żeby zostać tym hydraulikiem czy murarzem zamiast informatykiem nie mają sensu, bo jeżeli mężczyzna rozważa pracę biurowe to ma silne ku temu powody i nl zdaje sobie sprawę że do prac fizycznych się nie nadaje.
Sam jestem fajtłapą i w życiu bym nie szedł do pracy fizycznej, mogę za minimalna przepisywać dokumenty do komputera a pracy fizycznej
@Yamasen: uwierz mi, niekoniecznie. ja pracuję biurowo, ale jestem całkiem sprawny technicznie i potrafię lutować, montować, budować, skręcać, a nawet trochę spawać. praca fizyczna jest bardziej naturalna i większość ludzi lepiej by się czuło