Wpis z mikrobloga

• 84
Też się zastanawiacie jak to jest, że są osoby, które pracują np w żabce, macu albo innym tego typu miejscu i to jest ich główne zajęcie? I nie, że przez miesiąc czy dwa, tylko przez ponad rok, nie robiąc nic aby polepszyć swój byt. Naprawdę zawsze mnie to zastanawia (nieironicznie).

#pracbaza
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Akos: społeczeństwo potrzebuje też takich ludzi. Różne historie życie pisze i może ktoś się odkuwa po bankructwie, może ktoś chce bezstresowej pracy, może ten rok, czy dwa to most do polepszenia bytu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 25
@Akos: społeczeństwo potrzebuje też takich ludzi. Różne historie życie pisze i może ktoś się odkuwa po bankructwie, może ktoś chce bezstresowej pracy, może ten rok, czy dwa to most do polepszenia bytu.

@blk392-reg: praxa z klientem to nie jest bezstresowa praca.

@Akos: Myślę że to. praca. przejściowa, nigdy nie wiedziałem, żeby było Ci sami pracownicy dłużej niż 3 m. Ale to może taki obszar
  • Odpowiedz
via Android
  • 2

@blk392-reg Wiem, że potrzebuje, ale zwyczajnie zastanawia mnie skąd oni się biorą. Jest ich za dużo, żeby to były przypadki osób, które znalazły się w jakiejś dupie (jak wspomniane bankructwo). Jest dużo osób wcale nie wyglądających patologicznie,
  • Odpowiedz
via Android
  • 21
@Akos no i jaką masz radę? Idź pobiegać, czy może zrób uprawnienia na koparkę albo zostań informatykiem 15 k?

@RzK1985 Skąd w ogóle pomysł że ja chcę komuś jakieś rady dawać? Zwyczajnie interesują mnie zjawiska, których nie rozumiem. To coś złego?
  • Odpowiedz
@glassmice: w hipermarketach latami niektórzy pracują, ale czy to tak słabo płatna praca to nie powiedziałbym, są gorzej płatne które ludzie wykonują całe zycie.

@dizzy126: no właśnie o to chodzi, ta praca jest dość ciężka a ludzie całe życie potrafią tak pracować i nie robią nic, żeby to się zmieniło w ich przypadku.
  • Odpowiedz
  • 40
@Akos Nie chodzi mi o to że to coś złego tylko są różni ludzie i różne potrzeby /ambicje. Nie ma miejsca w tym kraju /na świecie dla ludzi z tylko mega ambicją! Każdy kto wykonuje uczciwą pracę chce żyć jak człowiek!
  • Odpowiedz
@Akos: ale CO robić, żeby to sie zmieniło?

w ciagu ostatnich 15 lat zmieniałem branżę 5 razy od zera, NIGDY nie zarobiłem więcej niz minimalna

czy możesz mi do cholery powiedzieć, CO mam robić, zeby to sie zmieniło?
  • Odpowiedz
@RzK1985: Nie przesadzaj!
Wystarczy wziąć się w garść, pomyśleć trochę i otworzyć własny biznes.
Ja na przykład doszedłem do wszystkiego sam! Nic od rodziców nie dostałem!
Nawet te dwie bańki co mi stary pożyczył na start, to mu zaraz z kasy od babci oddałem.
  • Odpowiedz
@Akos: A czym sie różni praca osoby pracującej w maku, kurierce, produkcji, sklepie? Niektórym to pasuje, niektórzy zlapali sie pierwszej lepszej pracy. Sam nigdy nie mialem lekko, przez pare dni spałem w wynajętym jeszcze garażu bo z dnia na dzień człowiek w 30 minut spakował sie i zostawił swój "rodzinny" dom. Właśnie wychodzę z bagna, znalazłem pracę, większość firm płaci najniższa, sam musiałem się na to zgodzić żeby miec jakikolwiek
  • Odpowiedz
@Akos: Za każdym razem Jak widzę takie osoby to tak myśle, szczerze wolałbym chyba już pracować na magazynie niż ze ktoś mnie zobaczy xd
  • Odpowiedz
@Akos: Kiedyś pracowałem z gościem 50 lat, 20 lat w jednej firmie. Stary, skretyniały zgred który we wszystkim i wszystkich widzi winę tylko nie w sobie. Całe życie za najniższą, podwyżka tylko przy okazji podwyżki najniższej. Narzekał na wszystko, a najbardziej na młodych, taki typowy Janusz. Pech chciał że w pewnym momencie przydzielili mnie do pracy z nim na jednym dziale, ale może dzięki temu szybciej się stamtąd ulotniłem bo
  • Odpowiedz