Wpis z mikrobloga

• 84
Też się zastanawiacie jak to jest, że są osoby, które pracują np w żabce, macu albo innym tego typu miejscu i to jest ich główne zajęcie? I nie, że przez miesiąc czy dwa, tylko przez ponad rok, nie robiąc nic aby polepszyć swój byt. Naprawdę zawsze mnie to zastanawia (nieironicznie).

#pracbaza
  • 82
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Akos: Niektórzy dużo nie wymagają wydaje mi się. Wszyscy chcą wszystkiego, a mało kto z tym coś robi.

Ale taka pani z żabki co też może robić innego. Po 8h fizycznej pracy raczej średnio ma się siły na rozwój, dom, dzieci.
  • Odpowiedz
w hipermarketach latami niektórzy pracują, ale czy to tak słabo płatna praca to nie powiedziałbym, są gorzej płatne które ludzie wykonują całe zycie.

W hipermarketach niektórzy pracują latami, ale czy to tak słabo płatna praca, to nie powiedziałbym. Są gorzej płatne, które ludzie wykonują całe życie.

@dizzy126:
  • Odpowiedz
społeczeństwo potrzebuje też takich ludzi.

@blk392-reg: może ich potrzebować okresowo. Nie potrzebujemy aby istnieli ludzie którzy całe życie przepracują w żabce, bez większych ambicji. W sensie dobrze, że są - ale nie są konieczni, a na pewno nie powinniśmy pod nich wprowadzać żadnych regulacji, żeby było im lepiej, skoro sami nie robią nic w tym kierunku
  • Odpowiedz
Wykonują jakaś pracę za którą dostają wynagrodzenie, jeśli to wynagrodzenie zaspokaja ich potrzeby to w czym problem

@marylarodowicz: w tym, że Ci którzy zarabiają najmniej, są pierwsi do stawiania jako argument do wprowadzania regulacji i polepszania ich bytu na siłę kosztem innych

Wykopki odkrywają ze 99% polakow nie jest @programista_15 xD

@Krzysztof53647 nie odkrył jeszcze, że wykopki do nie jedna osoba xD
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Akos Jakby nie było niezadowolonych z życia lekarzy, inżynierów, prawników czy innych prezesów. Szkodliwy jest mit ciągłego rozwoju (materialno-zawodowego), bo nie każde drzewo musi być sekwoją, a w sumie na pewno nie może być. Poza tym ciągły rozwój to cecha nowotworu. Jakim ciekawym zabiegiem okoliczności jest fakt, że właśnie choroby nowotworowe zbierają dzisiaj tak ogromne żniwo.

@Chlop_Sielski porównanie do nowotworu to trochę chłopski rozum.
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Akos: oskarek NIE ROZUMIE xD weź w---------j dzbanie nieznający życia. Jak dorośniesz i wyprowadzisz się od mamy to może dopiero rozumiesz czym jest prawdziwe życie.

@MiedzyInnymi zmieniłeś już majtki po tym jak się zesrales?
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Akos przecież ktoś musi pracować w takich miejscach, nawet jak ktoś zdobędzie edukację to po prostu zastąpi kogoś i wyjdzie na to, że ktoś nie dostanie pracy biurowej tylko w maku zamiast tego po studiach. Patrzysz indywidualistycznie zamiast kolektywistycznie

@Gufeczek +1, dobra rozkmina
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@Akos: Dla ludzi takich jak ty powinny być ceny z kosmosu żeby pracownicy mieli takie kokosy z tej pracy że byś sam myślał żeby tam nie iść. Żadna praca nie hańbi tym bardziej legalna ci ludzie pracują a nie żyją ze socjalu. Ogólnie widzę jak rosną ceny zwykłych usług jak założenie płytek, elektryka itd i dobrze niech szarym pracownik zarabia dobrze a ludzie patrzący z góry na innych płakali jak
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
ale CO robić, żeby to sie zmieniło?

w ciagu ostatnich 15 lat zmieniałem branżę 5 razy od zera, NIGDY nie zarobiłem więcej niz minimalna

czy możesz mi do cholery powiedzieć, CO mam robić, zeby to sie zmieniło?

@SolarisYob: wow... A może po prostu popatrz co robią ludzie, którzy zarabiają więcej od ciebie, czy to takie trudne? Jest od zatrzęsienia możliwości. W byle budowlance, jako prosty robotnik, możesz zarobić dobrą kasę,
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@MiedzyInnymi sam jesteś debilem, bo widzisz tylko dwie skrajności, albo żabka, albo milioner / informatyk. Bo oczywiście nie ma nic pomiędzy xD
  • Odpowiedz