Wpis z mikrobloga

nie no mordo, świetny plan, to nie może się nie udać. Trzymam kciuki.


@Czarna_ksiazka: Też myślałem, że to dla jaj. I to zestawienie "biznesplan" z paroma mniej lub bardziej losowymi liczbami.

@Zielonykubek: Na marketing, przynajmniej na starcie musisz wydać kasę.
Kucharz wydaje pizze? Czy Ty? Kto to sprząta?

Jak już wyżej wspomniano co z kosztami startowymi na sprzęt i wyposażenie lokalu?
@Zielonykubek: tak, udało jej się nie ukończyć szkoły, w której miała się nauczyć tego całego projektowania.

Usiądź i zrób normalny biznes plan w Excelu, a potem dorzuć do wydatków co najmniej +20%. I do początkowych i do stałych. Póki co grubo niedoszacowałeś stałych kosztów utrzymania firmy, płacy pracowników, nie wliczyłeś żadnego marketingu, kosztów wystroju, wyposażenia, kasy fiskalnej, a nawet projektu logo\szyldu. Aha, no i mamy pandemię, przez którą nikt do Ciebie