Wpis z mikrobloga

Witam przygotowałem sobie biznesplan pizzeri, co sądzicie?
Koszty stałe: lokal 2 tysiące, opłaty 1 tysiąc, kucharz 3 tysiące, dostawca 2,5 tysiąca
Zyski 20 zł na 1 pizzy.
Czyli trzeba sprzedać 15 pizz dziennie, żeby wyjść na plus.
#biznes #wlasnafirma #ekonomia
  • 136
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zielonykubek: Brzmisz jak moja była kiedy mówiła, że sobie założy biuro projektowania wnętrz

Noo lokal to 1000zł miesięcznie, do tego jakaś reklama i ulotki, to może z 200zł, do tego opłaty 1000zł, więc jak zrobię jedną realizację za 3000zł to jestem do przodu.
  • Odpowiedz
nie no mordo, świetny plan, to nie może się nie udać. Trzymam kciuki.


@Czarna_ksiazka: Też myślałem, że to dla jaj. I to zestawienie "biznesplan" z paroma mniej lub bardziej losowymi liczbami.

@Zielonykubek: Na marketing, przynajmniej na starcie musisz wydać kasę.
Kucharz wydaje pizze? Czy
  • Odpowiedz
@Zielonykubek: tak, udało jej się nie ukończyć szkoły, w której miała się nauczyć tego całego projektowania.

Usiądź i zrób normalny biznes plan w Excelu, a potem dorzuć do wydatków co najmniej +20%. I do początkowych i do stałych. Póki co grubo niedoszacowałeś stałych kosztów utrzymania firmy, płacy pracowników, nie wliczyłeś żadnego marketingu, kosztów wystroju, wyposażenia, kasy fiskalnej, a nawet projektu logo\szyldu. Aha, no i mamy pandemię, przez którą nikt do
  • Odpowiedz