Aktywne Wpisy
Pytanie do #rozowepaski
Czy wolnościowe poglądy to serio aż taki redflag i problem dla was? Próbuję znaleźć dziewczynę, ale na wspomnienie o Konfederacji czy Mentzenie kontakt nagle się urywa..
Dodam, że jestem ogarniętym gościem (scrum master 15k here), a nie jakimś piwniczakiem co mieszka z mamą. Serio bolą was niskie i proste podatki, żeby można było się bogacić w sensownym tempie?
#zwiazki #tinder #kiciochpyta #mirekszukazony #seks #badoo #podrywajzwykopem #logikarozowychpaskow
Czy wolnościowe poglądy to serio aż taki redflag i problem dla was? Próbuję znaleźć dziewczynę, ale na wspomnienie o Konfederacji czy Mentzenie kontakt nagle się urywa..
Dodam, że jestem ogarniętym gościem (scrum master 15k here), a nie jakimś piwniczakiem co mieszka z mamą. Serio bolą was niskie i proste podatki, żeby można było się bogacić w sensownym tempie?
#zwiazki #tinder #kiciochpyta #mirekszukazony #seks #badoo #podrywajzwykopem #logikarozowychpaskow
Jeśli się jedzie lewym pasem na autostradzie 150km/h, a za mną pojawia się jakiś koleś który chce jechać 180km i siedzi mi na dupie i mruga długimi, to ja mam obowiązek go przepuścić czy nie? Tak naprawdę przy prędkości 150km/h to ja non stop wykonuje jakiś manwer wyprzedzania względem aut poruszających się na prawym pasie w zakresie 100-130km/h.
#motoryzacja #samochody #polskiedrogi #pytanie
#motoryzacja #samochody #polskiedrogi #pytanie
załóżmy
koszt mieszkania = 3000 zł miesięcznie
koszt przeżycia = 1000 zł miesięcznie
dwie osoby mają takie same zarobki = 3000 zł netto
jedna mieszkanie odziedziczyła, a druga musi wynajmować
po roku jedna ma 24 0000 zł oszczędności, a druga 12 000 zł długu
KAŻDY MA RÓWNE SZANSE, A ŻEBY DO CZEGOŚ DOJŚĆ TRZEBA #!$%@?Ć :)
#praca #pracbaza #studia #studbaza #pieniadze #gospodarka
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Eugeniusz_Zua
Dodatek wspierany przez: Wyjazdy studenckie - bogata oferta przez cały rok
@janeeyrie: A najlepsze jest to, że w USA jest podatek katastralny. U nas za kilkanaście lat będzie jeszcze gorzej jak w USA.
@Cierniostwor: ogólnie w większości rzeczy o których tu piszesz bardzo się z Tobą zgadzam, ale mam wrażenie że nie bierzesz pod uwagę jednej rzeczy. Że obniżenie podatku dochodowego niekoniecznie musi oznaczać wzrost zarobków.
Tak jak przykład mojej znajomej, która po zniesieniu dochodowego dla osób do 26 roku życia nie dostała podwyżki o równowartość podatku dochodowego, tylko Janusz zachował sobie to dla siebie a ona dostaje minimalną plus
Dorzucę dla wszystkich bardzo dobry dokument, trochę przepowiednia dla Polski co się może stać jak nie ogarniemy tego bajzlu.
@Cierniostwor: Ja bym tu zrobił małą poprawkę - jedna rodzina/lub osoba (trzeba by dłużej pomyśleć) może zwolnić jedną posiadłość w której mieszka/jest zameldowana.
Bo sam podatek katastralny uderza również w biednych - tak jest w USA, bo dotyczy WSZYSTKICH. Tam osoba np niezdolna do pracy i tak musi płacić i są przypadki gdzie ląduje na ulicy.
Moim zdaniem nie ma problemu
@grypa-grypowska: Uderzy w biednych bardziej niż w bogatych.
Opcja A.
Rząd obniża podatki a wprowadza kataster. Ludzie posiadający 1-2 mieszkania płacą +- tyle samo. Obniżka podatków bilansuje im dodatkowe obciążenie w postaci katastru. Ludzie żyjący z wynajmu mieszkań podnoszą opłaty za wynajem przerzucając na wynajmujących większe koszty. Wynajmujących stać na droższy wynajem bo więcej zarabiają (niższe podatki). Nic się nie zmienia.
Opcja B.
Komentarz usunięty przez autora
@Cierniostwor: Przecież zmarły zapłacił już podatek od tej kwoty
Ty serio myślisz, że jedyne budynki w kraju to mieszkania?
I czemu w opcji A zakładasz, że ludzie większe zarobki wydadzą na wynajem, a nie na mieszkania własnościowe?
@Mortas: Albo dostali mieszkanie za darmo lub wykupili za grosze w latach 90"...
@Strzelec_Kurpiowski: Tu zgoda. Na pewno należy uszczelnić system podatkowy, ale kataster tu nie pomoże.
W opcji A zakładam że ludzie nadal będą wynajmować mieszkanie bo nadal nie będzie ich stać na kupno. Przecież w tej opcji mieszkania też podrożeją (większy popyt = wzrost cen)