Mam pytanie związane z temperaturą wypiekania pizzy.
W moim piekarniku mam funkcję "czyszczenie poprzez pirolizę".
Piekarnik mogę nagrzać maksymalnie do 250 °C, natomiast podczas procesu czyszczenia pirolitycznego piekarnik nagrzewa się do 500 °C, czyli do temperatury potrzebnej do wypieku prawdziwej neapolitany.
Czy ktoś wpadł na pomysł, żeby przy pomocy tego programu upiec pizzę?
Może ktoś się orientuje jak bardzo głupi jest to pomysł i czy przy okazji piekarnik nie będzie
@tomek860827: nie puścisz tego programu przy otwartych drzwiczkach, bo za dużo temperatury będzie uciekać, nie utrzymasz też takiej temperatury cały czas, nie mniej może gdyby udało się rozgrzać kamień i przerwać program... :)
@Limonene: od tego są łopaty, u mnie na gazie standardowo jest 350-450°C w zależności od strefy, ale owszem depilacja jak się rece za blisko podłoży automatyczna ( ͡°͜ʖ͡°)
@Limonene: Pytanie co to znaczy "taką", masz całą masę łopat w różnych rozmiarach - dobierasz sobie taką jaką będzie Ci wygodnie pracować z Twoim sprzętem. To serio nie jest problem.
@tomek860827: fajne, ale te wszędobylskie linie napowietrzne psują plebejski klimat ( ͡°ʖ̯͡°) widzę, że było dłubane przy fotce - mogłeś więc od razu wyciąć co nieco cywilizacji: linie i ta paskudna tabliczka od wodociągu! ლ(ಠ_ಠლ)