- 2033
- 101
@kamilspl: ja mam chyba gorzej, kupiłem mieszkanie z 50% wkładem, a przecież vateusz mógł mi dać ( ͡º ͜ʖ͡º)
@Rabusek: a co zrobisz z gotówką? tak tylko pytam z ciekawości
@gunner47300: będzie to samo co z MdM, https://www.banki.pl/27582-sposoby-na-obejscie-limitow-w-mdm-ie.html
sommerfeld via iOS
- 0
@Moisze: Forma lokaty kapitału, co miałem te pieniądze trzymać na lokacie? xD
sommerfeld via iOS
- 0
@Moisze: I dalej płacić marże bankowi? A tak to mam ulokowane 50% które ile wzrośnie to moje oraz 50% które spłacam i potencjalny wzrost wartości jest stale zmniejszany przez odsetki. Niskie bo niskie ale jednak. Wątpie też żeby obecna sytuacja ze stopami pozostała z nami dłużej niż kilka lat.
sommerfeld via iOS
- 5
@Moisze: XD. A czym jeśli można wiedzieć?
@Moisze: No nie jest tak do końca, jeden rabin powie tak drugi nie. Oczywiście nie będę się kłócić o uniwersytecką kategoryzację mieszkania jako pasywo, ale spójrz na to z tej strony - nieruchomości historycznie (poza krótkimi okresami) stale drożeją, czasem jest to jakiś realny wzrost ich wartości a czasem tylko gonienie inflacji. Od czasu gdy kupiłem to mieszkanie 3 lata temu, zdrożało już 1 000 zł / m2. Czy używany
Dziś odcinek bardziej dla japońskiej części publiczności, aczkolwiek nie wykluczone, że ktoś kto nie miał okazji robić jeszcze żurku akurat skorzysta. Domowy zakwas i chleb-miska to temat przewodni.
W Japonii w zasadzie nie ma zup nawet choć trochę zbliżonych do Żurku - no chyba, że zaliczymy do niej miso (w końcu też jest fermentowana, tylko że soja). Trochę to dziwi bo nie spotkałem jeszcze Japończyka, który by narzekał na smak naszego Żurku.
Japończycy podobnie do Polaków lubią kwaśne, fermentowane smaki.
źródło: comment_1621783765rp76ME6qR5Nu85BDB7DLeb.jpg
Pobierz