Aktywne Wpisy

Czy ktoś wie, co to za grzyby? Rosły praktycznie jeden przy drugim. Wyrzuciłem, ale wyglądały na jakieś jadalne. Główki lepkie prawie jak u maślaków, ale no za długie nóżki jak na maślaki i kolor też inny.
#grzyby #grzybobranie
#grzyby #grzybobranie
źródło: IMG_0189
Pobierz

źródło: bipbooop
Pobierz@Nestetoth: nie lepiej zając się tresurą psów? Satysfakcja ta sama, ale legalnie można się go łątwiej pozbyc jak już się usatysfakcjonujesz
Każdy wie (a przynajmniej powinien wiedzieć) jakie są konsekwencje posiadania i nieposiadania dzieci, każdy też patrzy przez pryzmat swoich potrzeb, swoich sił i swoich doświadczeń. Raczej nikt też nie patrzy na tę kwestię jako coś co w przyszłości będzie decydowało o ogólnym losie państwa.
Przysłowiowa "szklanka wody" rozumiana jako pomoc na stare lata jest durna, bo nikt nie ma pojęcia co będzie
@Nestetoth: No to raczej jeśli ktoś tutaj upraszcza rzeczywistość, to ludzie którym ciężko zrozumieć, że to nie jest jakaś uniwersalna norma i wielu osobom zwyczajnie to satysfakcji nie daje. Tak samo jest z instynktem macierzyńskim, wmawiano kobietom, że to coś naturalnego i że każdy to ma, a okazuje się, że często tak
@Nestetoth: ale wiesz, że mając dzieci złapiesz się na takie coś prędzej niż bezdzietny?
@Nestetoth: ta, osoby bez dzieci upraszczają
Przecież tylko na wykopie padają takie argumenty xD piwniczaki z wykopu to jeszcze nie świat
Ktoś tu jeszcze wspomniał o tym, że nikogo nie będzie stać na opiekuna/pielęgniarkę, ale jakoś jak patrzę na politykę migracyjną w krajach Azji wschodniej, to na moją starość przyjmą mnie tam z otwartymi rękoma, a tam z demografią nie ma takiego problemu i do posiadania służby
@Mangusta13: mówisz o takich wypowiedziach jak ta? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja nie jestem jakimś moralnym autorytetem. Widzę że skrajne strony jak lewicowe aktywistki i prawicowi incele starają się na siłę obrzydzić normalność.
Ja tylko bronię normalności.
@Nestetoth: Jestem bardzo blisko z 4 rodzinami z dziećmi w moim życiu. Każda z tych rodzin jest w pewien sposób zniszczona przez dzieci: moja rodzina to było piekło nienawiści do siebie rodziców, moja siostra zmaga się z autystycznym dzieckiem, które do końca życia będzie wymagało opieki, brat ma dzieci z problemami psychicznymi