mala_kropka
704
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
not_me
not_me
@Nestetoth: przecież to osoby posiadające dzieci używają argumentów z wodą na starość i niewolników zapieprzających na ich emeryturę
700
Nestetoth
Nestetoth
@mala_kropka: wiem że odpowiadam na Mema ale zabawne jest jak osoby bez dzieci upraszczają posiadanie dzieci do podania szklanki wody. Zapominając przy tym o całej satysfakcji płynącej z wychowania i tego jak się dziecko rozwija, jak robi progres..
@krytyk1205 jeśli ciebie bawi kot podający wodę to pomyśl jaką ja muszę czerpać radość z syna który uczy się właśnie czytać i pisać. jak jadę z nim samochodem to chcę czytac
658
cutecatboy
@Nestetoth: ja p------e chłopie zesrałeś sie pod memem i walisz jakieś elaboraty na kilka postów o swoim zajebistym dzieciaku, nie wiem pogratulować ci mamy? idz na tag demografia sie uzewnętrzniać, tam lubią takie historie
105
Placi
Placi
zabawne jest jak osoby bez dzieci upraszczają posiadanie dzieci do podania szklanki wody.

@Nestetoth: ale przeciez to sie wzielo stad, ze zawsze jak ktoś powie ze nie chce dzieci to odzywa sie jakis dzieciaty z "a kto ci poda szklanke wody na starosc?" xd
64
krytyk1205
@mala_kropka: amator ¯\(ツ)/¯ Tu z funkcją wibrowania i grzania.
48
krytyk1205
@Nestetoth: och nie - nie podzielam radości z posiadania bombelka, bycia na jego zawołanie przez kilkanaście lat, wycierania mu gili i gówna z tyłka przez pierwsze 3-4 więc nie mogę się wypowiadać na ten temat.
A najzabawniejsze jest to oczekiwanie rodziców w stosunku do dzieci, że mają się nim zaopiekować na starość xd
Nie ma to jak sobie ulepić służącego.

Pomyśl jaką ja czerpię radość z kota - który nic
47
cutecatboy
@turok2016: to akurat będzie do kompletu z tym drugim typem, który wiecznie narzeka na demografię, a ma tylko jedno dziecko, i z tym adamem który chciałby mieć 3-4 dzieci ale nie może znaleźć odpowiedniej kobiety więc ma 0 ( ͡° ͜ʖ ͡°) udaną ekipę zmontowali
30
Andzejuk
@Nestetoth: ale wiesz typie, że ja cały czas cytuję ciebie XDD Jesteś tak zaślepiony swoim przekonaniem o nieomylności i obronie normalności, że nie widzisz, że zachowujesz się tak, jak zarzucasz to drugiej stronie.
29
Ucho1899
@Nestetoth: planuje dzieci i są tylko 2 rzeczy których się boję - jedna z nich to bycie takim nawiedzonym starym jak Ty.
28
aepor
aepor
Zapominając przy tym o całej satysfakcji płynącej z wychowania i tego jak się dziecko rozwija, jak robi progres..

@Nestetoth: Jestem bardzo blisko z 4 rodzinami z dziećmi w moim życiu. Każda z tych rodzin jest w pewien sposób zniszczona przez dzieci: moja rodzina to było piekło nienawiści do siebie rodziców, moja siostra zmaga się z autystycznym dzieckiem, które do końca życia będzie wymagało opieki, brat ma dzieci z problemami psychicznymi
26
Qbis
Qbis
Fajna dyskusja się zrobiła, jakby gadali głuchy ze ślepym :P
Każdy wie (a przynajmniej powinien wiedzieć) jakie są konsekwencje posiadania i nieposiadania dzieci, każdy też patrzy przez pryzmat swoich potrzeb, swoich sił i swoich doświadczeń. Raczej nikt też nie patrzy na tę kwestię jako coś co w przyszłości będzie decydowało o ogólnym losie państwa.
Przysłowiowa "szklanka wody" rozumiana jako pomoc na stare lata jest durna, bo nikt nie ma pojęcia co będzie
25
Vaerlin
Już dzisiaj zobacz ile tych staruszków łapie się na akcje z wnuczkiem i oddaję cały swój dobytek życia obcym ludziom.

A wykopki myślą że będą mądrzejsze.

@Nestetoth: Nie złapiesz się na akcje z wnuczkiem, jak nie masz dzieci i tym bardziej wnuczków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
24
turok2016
turok2016
@cutecatboy: jaka demografia jak ma jedynaka? Jeszcze mógł zacząć pisać o dzietności, posiadając jedno dziecko xD
23
Nottingham
Nottingham
Zapominając przy tym o całej satysfakcji płynącej z wychowania i tego jak się dziecko rozwija, jak robi progres..

@Nestetoth: No to raczej jeśli ktoś tutaj upraszcza rzeczywistość, to ludzie którym ciężko zrozumieć, że to nie jest jakaś uniwersalna norma i wielu osobom zwyczajnie to satysfakcji nie daje. Tak samo jest z instynktem macierzyńskim, wmawiano kobietom, że to coś naturalnego i że każdy to ma, a okazuje się, że często tak
21