Aktywne Wpisy

Czy ktoś wie, co to za grzyby? Rosły praktycznie jeden przy drugim. Wyrzuciłem, ale wyglądały na jakieś jadalne. Główki lepkie prawie jak u maślaków, ale no za długie nóżki jak na maślaki i kolor też inny.
#grzyby #grzybobranie
#grzyby #grzybobranie
źródło: IMG_0189
Pobierz

źródło: bipbooop
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
https://thediplomat.com/2024/03/what-do-we-mean-when-we-talk-about.southeast-asias-demographics-crisis/
Jedyne miejsce gdzie się jeszcze jako tako się to trzyma to Afryka więc życzę powodzenia w szukaniu opieki w Liberii czy innym Kongu.
Zresztą podziwiam brawure. Żeby wyprowadzić się do kraju 3go świata będąc starszym schorowanym człowiekiem bez bliskiej
Spójrzmy prawdzie w oczy, nie posiadanie dzieci jest mega wygodne. Wiele osób próbuje racjonalizować swoją decyzję o nie posiadaniu dzieci żeby tylko nie wyszło że chodzi o wygodę. Z drugiej strony część osób która ma dzieci żałuje tej decyzji i też się do tego nie przyzna.
Samo posiadanie dzieci pomijając aspekty rodzinne daje tą przewagę że w trudnych sytuacjach życiowych
Można stosować wyparcie ale w końcu przyjdzie załamanie
Teraz w czasach dobrobytu to nie przechodzi przez usta bo jak to tak, przecież życie to dar.
Wystarczy że pomoc dla starszych to będzie umieszczenie ich na kupię w dawnej szkole, przerobionej na dom starców, z obsługa w postaci jednego pajeta na dziesiat osób. Do tego dopuszczenie eutanazji ze względu na wiek i problem
Komentarz usunięty przez moderatora
Tak jak ty możesz mi tłumaczyć jak to fajnie jest mieć dziecko, tak samo ja mogę ci tłumaczyć jak fajnie jest nie mieć dzieci
Jedyna różnica między nami jest taka, że ja nie gram cudzym życiem w ruletkę. Tobie się udało, wygrałeś, masz zdrowe (jak zgaduję) dziecko i żadnych
@Nestetoth: creepy
@Nestetoth: godzinę temu? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@PiersKurczaka: kwestia czasu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Nestetoth: To twierdzenie jest tak głupie... xD