Wpis z mikrobloga

@mala_kropka: wiem że odpowiadam na Mema ale zabawne jest jak osoby bez dzieci upraszczają posiadanie dzieci do podania szklanki wody. Zapominając przy tym o całej satysfakcji płynącej z wychowania i tego jak się dziecko rozwija, jak robi progres..
@krytyk1205 jeśli ciebie bawi kot podający wodę to pomyśl jaką ja muszę czerpać radość z syna który uczy się właśnie czytać i pisać. jak jadę z nim samochodem to chcę czytac
  • Odpowiedz
@Nestetoth: och nie - nie podzielam radości z posiadania bombelka, bycia na jego zawołanie przez kilkanaście lat, wycierania mu gili i gówna z tyłka przez pierwsze 3-4 więc nie mogę się wypowiadać na ten temat.
A najzabawniejsze jest to oczekiwanie rodziców w stosunku do dzieci, że mają się nim zaopiekować na starość xd
Nie ma to jak sobie ulepić służącego.

Pomyśl jaką ja czerpię radość z kota - który nic
krytyk1205 - @Nestetoth: och nie - nie podzielam radości z posiadania bombelka, bycia...

źródło: comment_DBWXWzSyJxh3wR9pibwHJtyyB0kDYLZe

Pobierz
  • Odpowiedz
@krytyk1205: ale widzisz to ty piszesz do mnie swoimi urojeniami. Bo nie wiesz jakie ja mam oczekiwania od swojego dziecka. Chowam syna na jedynaka i nie wyobrażam sobie żeby on żył w tym kraju. Uczę go języków po to żeby wyemigrował stąd i znalazł sobie lepsze życie gdzie indziej. Więc z góry zakładam że się mną na starość nie zajmie.
To ja twoje posiadanie kota można sprowadzić do sprzątania gówna
  • Odpowiedz
@loginnawykoppl: ja patrzę na swoich rodziców jacy są szczęśliwi kiedy przyjeżdżam do nich ze swoim synem w niedzielę na obiad. I tak samo chciałbym spędzić swoją starość żeby mój syn co jakiś czas przyjeżdżał do mnie ze swoim synem w niedzielę na obiad. I chyba tyle i aż tyle nie mam większych oczekiwań.
Nie chciałbym też żeby mój syn czuł się uwiązany przy mnie przez moją starość.

Moi rodzice odkładają
  • Odpowiedz
@Nestetoth: ja p------e chłopie zesrałeś sie pod memem i walisz jakieś elaboraty na kilka postów o swoim zajebistym dzieciaku, nie wiem pogratulować ci mamy? idz na tag demografia sie uzewnętrzniać, tam lubią takie historie
  • Odpowiedz
  • 54
zabawne jest jak osoby bez dzieci upraszczają posiadanie dzieci do podania szklanki wody.

@Nestetoth: ale przeciez to sie wzielo stad, ze zawsze jak ktoś powie ze nie chce dzieci to odzywa sie jakis dzieciaty z "a kto ci poda szklanke wody na starosc?" xd
  • Odpowiedz
@turok2016: to akurat będzie do kompletu z tym drugim typem, który wiecznie narzeka na demografię, a ma tylko jedno dziecko, i z tym adamem który chciałby mieć 3-4 dzieci ale nie może znaleźć odpowiedniej kobiety więc ma 0 ( ͡° ͜ʖ ͡°) udaną ekipę zmontowali
  • Odpowiedz
@Nestetoth: Abstrahując od wszystkich wymienionych przez ciebie kwestii to nawet na poziomie czysto materialistycznym to się zwyczajnie bezdzietnym nie zepnie.

Patrząc na demografie w Polsce, Europie i nawet na świecie w przeciągu 30 lat koszy opieki geriatrycznej wywali do takiego poziomu że nikogo nie będzie na nią stać a państwo z braku kasy zwyczajnie umyje ręce. Jeżeli jakiś korposzczur myśli że będzie go stać na pielęgniarkę/robota za owe 30 lat
  • Odpowiedz
@Towarzysz_Moskvin: pewnie opieką będą musieli się zająć imigranci z krajów trzeciego świata bo oni będą najtańsi. I współczuję wtedy tym alzheimerem którzy będą oszukiwani a może pici i poniżani i gwałceni. Przez jakieś chore psychicznej osoby. Bez rodzin i dzieci które jakąś nawet piecze nad tobą czuwają to na starość masz p--------e. Każdy chce cię oszukać i wykorzystać.

Już dzisiaj zobacz ile tych staruszków łapie się na akcje z wnuczkiem
  • Odpowiedz
@mala_kropka: Dunno, ja się cieszę, że rzeczy wypracowane przez mnie, moich rodziców i dziadków będą dalej w rękach mojej rodziny. Jakieś domy, mieszkania, firma, udziały etc etc. Miałbym giga ból d--y jakbym się przekręcił i to wszystko by przejął skarb państwa i jakiś matecki by się uwłaszczył na tym
  • Odpowiedz
Już dzisiaj zobacz ile tych staruszków łapie się na akcje z wnuczkiem i oddaję cały swój dobytek życia obcym ludziom.

A wykopki myślą że będą mądrzejsze.

@Nestetoth: Nie złapiesz się na akcje z wnuczkiem, jak nie masz dzieci i tym bardziej wnuczków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz