Wpis z mikrobloga

@monsterek443: ziomek pewnia ma 10 letniego lapka z niskiej półki xD Uwielniam te porównania Aplowców i samego Apple zreztą też ( porównywanie nowych telefonów do modeli 5 letnich) xD Pamietam jak jeden typ nie mógł mi uwieżyć, że na Windowsie da sie zmienić rozmiar okna chwytając je w dowolnym miejscu. Na macu się nie dało xzd
  • Odpowiedz
@Robol: @Grzesio87 borze to są prawie takie same laptopy xD korpo daje wybór czy chcesz Windowsa czy maca, i jak chcesz Windowsa to przecież nie daje ci najtańszego laptopa tylko też deweloperską maszynę za kupe siana(najczęściej thinkpady, ewentualnie widziałem też hp)
  • Odpowiedz
też mam hipotezę, że użytkownicy Appla to technologicznie analfabeci,

@Kotouak: No tak xD Przypominam że ludzi korzystający z Windowsa to takie przygłupy że Microsoft wcisnął AI do każdej możłiwej funkcji bo ledwo sobie radzili z obsługą czegokolwiek.

ma jabłko zamiast normalnego telefonu, to automatycznie ja go szufladkuje, jako "szpanera", złośliwego dupka z głową w dupie

@Kotouak: Przecież Apple dostarcza dosarcza dosłownie najtańszy sprzęt na rynku jak porównasz cene
  • Odpowiedz
  • 0
życie to de facto sztuka rozwiązywania problemów. A ty się przywalasz, że ktoś chce promować zaradność i krytykuje postępującą degradację w umiejętności rozwiązywania problemów.

@wykopati: Degradację umiejetnosci stawiania pirackiej gry na cracku i dzielenia partycji na dysku.
Wspólcześnie dla zwykłego człowieka to są tak samo ważne umiejętności jak odpalanie malucha z kija oraz repasacja pończoch.

Chcesz to się tego ucz, ale wyśmiewanie, że młodzi nie potrafią to błazenada godna starych
  • Odpowiedz
@monsterek443: no to podaj co to są za laptopy, z którego roku i jaki mają pakiet gwarancyjny. Nie wiem czy wiesz, ale standardowo np. w cenie ThinkPadów masz też gwarancję next business day w której jeżeli zepsuje Ci się laptop to przyjeżdża do Ciebie serwisant na następny dzień i naprawia u Ciebie laptopa. W cenach Maców w internecie nie masz wykupionej tej opcji, nie wiem czy w Polsce to jest
  • Odpowiedz
a jak wam się pralka popsuje to też najpierw ją rozmontujecie zamówicie części i dopiero dzwonicie do specjalisty?
  • Odpowiedz
dzielenia partycji na dysku.

@BenAli: chyba, że w wyniku zaniku prądu r------e się jakikolwiek system i najlepszą opcją będzie reinstall, wtedy dziele partycji które nauczyłeś się wcześniej się przydaje, bo jest raz dwa i elo

Myśalełem, że nasze pokolenie będzie mądrzejsze

@BenAli: to nie zaniżaj poziomu ziom (σ ͜ʖσ)
  • Odpowiedz
Fakt, że większość grafików, programistów woli pracować na macach też jasno pokazuję, że to gorszy system.

@jedrek1212: akurat z programistami zazwyczaj chodzi o zgodność z POSIX i certyfikacje
  • Odpowiedz
no tak słabo jest mając 8gb ramu i 512gb dysku za 3.5k zł ()

@17loginbylzajety: Tak jakby śmieszne cyferki typu ram znaczyły cokolwiek. Takim jak ty media markt wciska komputery reklamując DYSK TYSIĄC xD Przecież macbook z 8gb ramu wykorzystuje je lepiej i szybciej niż laptop z windowsem który ma 64gb ram i łapie zadyszkę.

Z macbookiem z 8gb ramu i procesorem z telefonu zrobisz więcej,
  • Odpowiedz
jestem cięty na "marki premium", nie zaprzeczam. I nie chodzi o zazdrość, raczej o tzw. halo efekt. Jak ktoś nosi ciuchy Balenciaga, jeździ BMW/audi, ma jabłko zamiast normalnego telefonu, to automatycznie ja go szufladkuje, jako "szpanera", złośliwego dupka z głową w dupie

@Kotouak: 2026 a Polacy dalej myślą że Apple to jakikolwiek szpan i ktoś się nim flexuje XD Może 10 lat temu faktycznie był taki segment ludzi który kupował
  • Odpowiedz
2026, pryszcze nadal proboja sie dowartosciowac, bo wola budowac auto, niz kupic i uzywac auto
Ubuntu to nic innego jak klon systemu Apple, tylko taki ktory potrafia wydac na produkcje z bugami konfiguracji proxy - jeden z podstawowych scenariuszy w korporacyjnym srodowisku - pelen profesjonalizm xD

Kazdy pryszcz jest mocny w gebie dopoki nie zainstalujesz linuksa
jak zainstalujesz, to szybko zrozumiesz, ze pryszcz na ogol malo wie i konczysz na ubuntu forum
  • Odpowiedz