Wpis z mikrobloga

• 325
@Mega_Smieszek: też mam hipotezę, że użytkownicy Appla to technologicznie analfabeci, którzy nie potrafią rozwiązywać problemów nie mając gotowych odpowiedzi. Sto procent szpanu, zero kreatywności - całe Apple
  • Odpowiedz
@Kotouak: z jednej strony tak, ale z drugiej to po prostu użytkownicy, którzy chcą włączyć sprzęt i ten ma działać. Nie zastanawiać się, czy wersja sterowników do czegośtam jest aktualna, tylko po prostu kliknąć "pobierz i zainstaluj aktualizację" i mieć święty spokój.
  • Odpowiedz
@Heero21: no to mówię, że zero kreatywności, umiejętności radzenia sobie z przeciwnościami i rozwiązywania problemów, plus to toksyczne podejście "place i ma być, na już"
Wszystko się zgadza
  • Odpowiedz
zero kreatywności, umiejętności radzenia sobie z przeciwnościami i rozwiązywania problemów

@Kotouak: Taaak, bardzo lubię jak w pracy mam do zrobienia coś ale zamiast tego jest super przygoda rozwiązywania problemów na Windowsie, zamiast zarabiać pieniądze mogę wykazać się kreatywnością XD

Chłopie, dniówka przestoju w mojej branży bo się wysrał windows kosztuje nie rzadko więcej niż laptop od Apple.
  • Odpowiedz
@SoundsGoodMan: możliwe. W sumie to nie patrzyłem na to od tej strony. Może dlatego, że mi się to objawia głównie poprzed trzy grupy:
1) manager w korpo. Ma MacBooka do obsługi poczty i oglądania excelków
2) pciembiorca na kredycie: za pół roku będzie bankrutem, bo mu się firemka zesra, ale teraz jest kurła kimś bo ma komputer z jabłkiem i marynarkę z vistuli ¯\(ツ)/¯
3) szpanerzy z ifonami i brokułami (na łbie) z zawód:
  • Odpowiedz
@monsterek443

@Kotouak: platforma mi się na tym szmelcu przebudowuje w 8 minut gdzie u ziomka na Windowsie mieli ponad pół godziny XD

Nie znając specyfikacji obu komputerów to takie komentarze nic nie znaczą. Już raz się jeden applowiec pod moim postem nad zepsutym thinkpadem chwalił że dlatego woli maca z m1 bo działa mu od kilku lat kiedy ja miałem dwa w ciągu 5 lat. Tylko że moje dwa
  • Odpowiedz
@Kotouak: Nie no p------e, ludzie którzy chcą mieć komputer który po prostu działa. Fakt, że większość grafików, programistów woli pracować na macach też jasno pokazuję, że to gorszy system. Windows jest lepszy tylko do gier.
  • Odpowiedz
@Kotouak: instalowałem linuxa jak miałem 12 lat, teraz korzystam z macos od chyba roku i wydaje mi się, że trzeba więcej kombinować niż na Windows xD chociaż może dlatego, że byłem przyzwyczajony do rozwiązań Windowsowych i trzeba było zmienić przyzwyczajenia. I jaki szpan apple jak mac mini m4 kosztował mniej niż sensowna karta graficzna do zwykłego pc
  • Odpowiedz
wnicy Appla to technologicznie analfabeci, którzy nie potrafią rozwiązywać problemów nie mając gotowych odpowiedzi. Sto procent szpanu, zero kreatywności - całe Apple

@Kotouak: <cryface.jpeg> Ten szpan to chyba na Podlasiu xD Równie dobrze można odbić piłeczkę i napisać, ze użytkownicy innych systemów zamiast sprawnie i wydajnie pracować czy po prostu cieszyć się z użytkowania wolą użerać się z problemami i wiecznie robić za betatestera xD
  • Odpowiedz
@Kotouak: pitolenie androidziarzy. Można umieć custom romy instalować od małego do Andka i cieszyć się z używania iPhone, oni nawet tego nie sprawdzają. Po przesiadce z Androida największym brakiem systemu, jest brak powiadomienia „Usługi Google Play przestały działać” ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz