Aktywne Wpisy
murison +566

stary_grat +338
no chyba tu kogoś p------o jak ja mam przejść z wuzkiem z dzieckiem do przedszkola sie spieszymy? #samochodoza
źródło: image
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link
źródło: image
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Wczoraj był na mirko podobny wpis ale ja trochę z innej beczki. Jak wy znajdujecie na to wszystko czas pracując od 8-16?
Zakładając najbardziej optymistyczny scenariusz. Wstajesz przed 7 żeby się ogarnąć i dojechać do pracy. Wracasz około 17 jeśli dojazd jest w miarę ok. I co dalej? Zostaje kilka godzin dnia, które trzeba podzielić między jedzenie, ogarnięcie mieszkania, zakupy, jakieś obowiązki, siłownia lub trening w domu (prawie każdy coś ćwiczy w polsce), jakaś nauka języka czy cokolwiek rozwojowego.. i to wszystko trzeba zrobić realnie przed 22 żeby wyspać się na jutro do pracy.. A gdzie tu miejsce na życie? hobby, znajomych, randki itd.?
Pytam serio bez ironii. Obecnie pracuję full zdalnie i w dodatku tylko 6h pon-sob (razem 36h/tygodniowo) i to ledwo wyrabiam się ze wszystkimi rzeczami a z racji bycia przegrywem nie randkuję i nie mam żadnych znajomych. I nawet teraz mi "brakuje dnia" i mam wrażenie że tak szybko Zapier d'Ala czas.
A post ten wyskrobałem nie po to żeby komuś dowalić czy sie dowartościować tylko coraz bardziej zagląda do mnie widmo przejścia na pełny etat i to stacjonarnie gdzie musiałbym dojeżdżać ok. 1h w każdą stronę. Przecież jak do tego dojdzie to będzie dla mnie już kompletny over i oddanie życia w niewolę.
#pracbaza #kolchoz #pracazdalna #zalesie #zdalna #januszex #praca
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
Ja pracuję 5-14, albo 17-2
4-5 dni w tygodniu,
Więc mam te 2-3 dni żeby odpocząć, coś porobić
Ale prawdziwe życie to mam jak biorę 3 miesiące wolnego ciągiem styczeń luty marzec, wtedy można robić prawdziwie potężne wyjazdy,
Potem jeszcze w czerwcu 2 tygodnie i
A o 17 jak zaczynam to też już po całym dniu na świeżym powietrzu w lato, i kończę 1-2 w nocy, dla mnie idealne godziny,
Bo zero korków w dojazdach do pracy
@Ritowel11: No tak i nie. Na sen nie wystarczy 7 godzin w łóżku a minimalnie 8, można policzyć 8.5 aby uwzględnić czas na ogarnięcie się przed snem. czyli jest to 17 - 22:30, razem 5.5 godziny, z tego trzeba odliczyć zakupy i przygotowanie jedzenia minimum 1.5 godziny i zostaje tylko 4 godziny prawdziwego wolnego czasu jak ktoś się pośpieszy. Zajęcie się sobą to
Komentarz usunięty przez moderatora
@Bejro: gotuj na 2-3 dni, jak nie lubisz 3 dni jeść tego samego to wekuj do słoika lub mróź
@Bejro: Kto normalny chodzi codziennie na zakupy? Marnotractwo czasu,
A jedzenie tez mozna na 2-3 dni przygotowac i ewentualnie mieso codziennie gotowac.
@Lord-Penetrator: XD, nie mow ze uprawiasz s-x nie majac chwile wczesniej prysznica? Przeciez brud i pot z calego dnia to jest obrzydzajace,
Po pierwsze trzeba sobie zaplanować dzień, tak aby nie marnować czasu. Przykładowo, robisz duże zakupy raz w tygodniu, w dodatku rano gdzie unikasz kolejek i korków.
Następnie, wykorzystujesz czas pracy na swoje prywatne zadania, opłacanie rachunków itd.
Nie pracujesz 8 godzin dziennie, raz wyjdziesz 10 minut wcześniej,