Aktywne Wpisy

smutny_kojot +6
Zawsze miałem bekę z tego uśredniania. Osobiście siedzę bardziej w bukmacherce sportowej i dla mnie to tak, jakby obstawić mecz na wynik końcowy, a kiedy twoja drużyna zacznie przegrywać, dodatkowo wejść w nią live po wyższym kursie, żeby potem móc mówić, że średni kurs to było value xD
#gielda #bukmacherka #takaprawda
#gielda #bukmacherka #takaprawda

pogop +113
źródło: 1772145956486
Pobierz

Ludzie lekceważą demografię bo nie zdają sobie sprawy z konsekwencji tego. Takie proste myślenie że przecież będzie tak samo jak teraz tylko tańsze mieszkania a pracodawcy będą błagać nas o pracę. Otóż nie, nadejdą bardzo kiepskie czasy. To co teraz jest normą to za 10-30 lat będzie czymś niespotykanym. Na pewno będzie problem ze znalezieniem lekarza specjalisty, mniej policji więc bardziej niebezpiecznie, mniej pracowników w sklepach więc część się pozamyka, loty przestaną być opłacalne i latanie będzie giga luksusem. Sporo takich podstaw jak teraz może być gorzej dostępne a teraz mamy wszystko przez aplikacje, na telefon albo wychodzimy na miasto i to jest. Za X lat może nie będzie miał kto nas leczyć, wykonać naprawę w domu, ochronić, dostarczyć jedzenie, mniej nauczycieli, biznesów. Na pewno pogorszy się jakość życia i trzeba będzie żyć na minimum żeby przetrwać.
#demografia #polska #antynatalizm #dzieci #gospodarka
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: grap32
🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
Więc jest więcej chętnych do pracy
@SuperTimor435: Będzie więcej ,,zarazy" tylko jeszcze gorszej bo z importu
Ja nie lekceważę, ale co poradzę na to, że mnie żadna nie chce, a nawet gdyby mnie jakaś chciała, to ja bym jej nie chciał, bo nie spełniłaby moich podstawowych wymagań: dziewictwo, nie paląca, nie pijąca, nie ćpająca? No nic na to nie poradzę.
Poza tym musiałbym mieć dom ze 300 metrów pod Warszawą i ze 20 tys. netto miesięcznie przy obecnych cenach.
Pytasz
@arsze_nick: bardzo prosto- szybciej ubywa pracodawców niż pracowników, w mnie w mieście powiatowym biznesy zwijają się głównie z powodu emerytury właściciela- sklepy, fryzjerzy, drobne punkty usługowe itd.