Aktywne Wpisy

gerwazy-oko +12

radzioso532 +57
Dlaczego zwierzęta nie mają świadomości, że kiedyś umrą a tylko ludzie to wiedzą?
To fascynujące pytanie, które dotyka samej istoty tego, co czyni nas ludźmi. Krótka odpowiedź brzmi: zwierzęta żyją w "wiecznym teraz", podczas gdy ludzki mózg wyewoluował tak, by symulować odległą przyszłość.
Oto główne powody, dla których nauka uważa, że zwierzęta nie mają koncepcji własnej śmiertelności:
To fascynujące pytanie, które dotyka samej istoty tego, co czyni nas ludźmi. Krótka odpowiedź brzmi: zwierzęta żyją w "wiecznym teraz", podczas gdy ludzki mózg wyewoluował tak, by symulować odległą przyszłość.
Oto główne powody, dla których nauka uważa, że zwierzęta nie mają koncepcji własnej śmiertelności:
![Ostatnie Pentium czyli podkręcamy MMX 233 MHz [TOWARY MODNE 307]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/98ee21b5a57fe31ef103527c64f24012b1c819f9caecf68796df4a9cddbcd327,q80.jpg)

#usa #minneapolis #policja #ice
źródło: Zrzut ekranu 2026-01-9 o 23.05.14
Pobierz@saib75: Nie, nie chodzi oto żeby strzelać do kogoś prewencyjne a sposób w jaki mi odpowiadasz jest wprost idiotyczny.
@ZlodziejBilonownic: Fajny chochol, taki nie za prawdziwy. Jak zrobisz jeszcze wiecej fikolkow mentalnych, to polamie ci sie ten gumowy kregoslup.
@Cztero0404: geny niewolnika są w tobie silne
@Prawdziwy_Oponiarz: ale czy ja temu gdzieś zaprzeczam?
Nie mniej - nawet jeśli ruszy na ciebie samochód nie oznacza jeszcze, że masz prawo zastrzelić kierowcę. Prawo do samoobrony nie
@Cztero0404: Nie nie zgadza się mongole tylko p--------z głupoty to traktuję cię zgodnie z poziomem argumentu jaki prezentujesz.
Pokaż mi jeden film gdzie policjant podchodzi do zatrzymanego auta z bronią w ręku gdzie nie ma
@Janusz_Rekina: Prześliznął to się c--j po twojej starej, stąd wyszedł taki przychlast co teraz p------i takie głupoty. Raz że gość wyjmował b--ń jak kierowca jeszcze cofał, dwa że on się odsuwał a nie został potrącony.
Kraj w którym można być nazista, jeździć ze swastykami i spac z własną matką, Stany Zjednoczone, kraj marzeń jak widzę wielu wykopków, miłośników strzelania do protestujących oraz tradycji z Alabamy.
@Cztero0404:
Przypomnij sobie chociażby jak US policja się głaskała z Trumpowcami szturmujący mi parlament, i jak absurdalnie nieproporcjonalnie stosują siłę do normalnych obywateli jak w tym przypadku.
Przedstawiciele służb nie powinni się zachowywać jak gangsterzy. Ta patusiarnia sfrustrowanych przemocowców po żałosnym szkoleniu działa skrajnie nieprofesjonalnie i po prostu błędnie. Eskalują każdą najmniejszą
@Miche8768: Bardzo często właśnie dosłownie na tym polega praca w służbach, na byciu gangsterem/przestępców po drugiej stronie. Między innymi w ten sposób łapie się poważnych bandytów, ale jak używasz słowa przemocowców to z czym do ludzi, idź do Komendy Stołecznej i powiedz tym z terroru (zresztą sama nazwa), że są zbyt agresywni.