Wpis z mikrobloga

Coraz więcej Polaków rezygnuje z oglądania telewizji. Internet całkowicie przejął ich uwagę
Jeszcze kilkanaście lat temu telewizor był centrum domowej rozrywki. Dziś dla wielu osób wystarczy smartfon, YouTube, Netflix czy TikTok.
Młodsze pokolenia często nie potrafią nawet wymienić ramówki największych stacji telewizyjnych, ale bez problemu śledzą twórców internetowych i podcasty.
Czy za 10 lat tradycyjna telewizja będzie jeszcze miała znaczenie, czy zostanie głównie dla starszych odbiorców?

#internet #telewizja #media #polska
  • 173
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 9
@stuparevic: No i o to jest pytanie co wtedy dalej jeśli wszyscy już umrą.Czy wtedy telewizja będzie miała na tyle mało odbiorców że przestanie to być opłacalne bo nikt nie będzie oglądał ani reklam ani większości programów i zostaną tylko poszczególne, czy wszystko wtedy przeniesie się do internetu?
  • Odpowiedz
pytanie co wtedy dalej jeśli wszyscy już umrą

@kolicuch: i tak będzie obowiązkowy abonament TV i dofinansowanie od rządu w wysokości kilku miliardów
pewne rzeczy się nie zmieniają
  • Odpowiedz
@kolicuch: ja akurat wróciłem do telewizji. Na tych streamingach to jakbym przeglądał śmietnik, na yt zresztą też. Nawet jak mam subskrypcje to algorytmy yt pushują jakieś clickbaity. Ale żeby nie było, w telewizji leci mi TVP Dokument albo Nauka Xd
  • Odpowiedz
@kolicuch: Raczej jeszcze daleko do wyparcia tradycyjnej telewizji. Nie każdemu się chce szukać i woli tylko pstryknąć tv. Zresztą zobacz nawet na przykładzie tej dużej akcji łatwoganga. Tak naprawdę zbiórka dostała gigantycznego przyspieszenia jak trafiła na antenę.
  • Odpowiedz
  • 3
@Smarek37: No wiadomo że to z dnia na dzień tak nie będzie możliwe i nawet ,że nie za naszego życia, ale ludzie którzy się urodzili na przestrzeni kilku lat może i będą mogli tego doświadczyć.
  • Odpowiedz
@kolicuch: wiesz na pewno na plus tv internetowej gra to, że nie musisz brać abonamentu tv, nie potrzebujesz dekodera i wystarczy ci sam internet do nowszych telewizorów.
  • Odpowiedz
@kolicuch: 30+ - nie potrafię wymienić ramówki i chyba nigdy nie potrafiłam. Jak byłam mała to oglądałam kreskówki, jak nie mogłam spać to na którymś kanale z kreskówkami w nocy była Rodzina zastępcza, czasem Animal planet i jak trafiłam to Pogromców mitów, a potem jak czasem mi tv wcisnęli z netem to głównie tvn24. Nie wiem po co te inne rzeczy są. Chcę Kiepskich, to odpalam w polsatbox i cisnę
  • Odpowiedz
@JarJarAbrams: wystarczy zasubskrybowac pare kanałów i korzystać tylko z zakładki z nimi. Oglądam YT codziennie zamiast tv i nie mam śmietnika, wręcz przeciwnie- tylko treści ktore chce
  • Odpowiedz
@kolicuch: jedyne co oglądam i mnie ciekawi to powtórki tajemnic XX wieku z tatą jak akurat "puszczą" albo inne ciekawe dla mnie rzeczy. Za filmami nie przepadam
  • Odpowiedz
@kolicuch: A w parze z tym idzie coraz więcej baniek społecznych, coraz więcej prymitywów ma posłuch i pnie się do władzy. Przypadek? Nie sądzę ¯\(ツ)/¯ Peak rozwoju cywilizacji zachodu mamy za sobą a przypadł na czas rozwiniętych mediów przedinternetowych.
  • Odpowiedz
  • 2
@kolicuch: wcale się nie dziwię. Sam próbuję czasem oglądać TV, lubię jak mi się "wylosuje" jakieś transformers czy inne rambo lub też muzyka na kanałach muzycznych, ale wszechobecna reklamoza zabija całą frajdę.
  • Odpowiedz