Wpis z mikrobloga

Na tym nagraniu (5 sekunda) widać, jak gość dobywa broni ZANIM kobieta rusza do przodu. Pierwszy strzał pada, gdy obie jego nogi znajdują się na lewo od pojazdu. Potem jeszcze poprawia 2 razy przez otwartą boczną szybę auta, gdy o jakimkolwiek zagrożeniu dla niego nie ma mowy. It's over dla chłopa.

#usa #minneapolis #policja #ice
ossprime - Na tym nagraniu (5 sekunda) widać, jak gość dobywa broni ZANIM kobieta rus...

źródło: Zrzut ekranu 2026-01-9 o 23.05.14

Pobierz
ossprime - Na tym nagraniu (5 sekunda) widać, jak gość dobywa broni ZANIM kobieta rus...
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Przeczytaj chociażby uzasadnienia wyroków w sprawach Kirby v. Duva i Tennessee v. Garner

@ossprime: Tylko, że wyrok za przestępstwa w USA te same w wielu stanach może się całkowicie różnić więc nie wiem co mi każesz czytać.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: Nie wyciągnęła gnata tylko ruszyła próbując wyminąć policjanta zwyczajny brak kompetencji funkcjonariusza. Jak używać takiej wymówki to policjanci będą mogli strzelać do przechodni bo może miał gnata.
  • Odpowiedz
Nie ma to znaczenia oni są do tego szkoleni

@Piotrek7231: Oczywiście, że ma to znaczenie. Możesz mieć 30 najlepiej przeszkolonych osób na świecie i zawsze każda zachowa się trochę inaczej w sytuacji stresowej, nie chce cię martwić natomiast normalny przechodzień z klamką raczej też nie chodzi.
  • Odpowiedz
prosta sprawa: jeśli @ossprime i @Piotrek7231 @Piotrek7231 mają rację to prokurator zbierze dowody, chłopa oskarżą i skarzą(słusznie, jeśli jest winny), ale nie zanosi się na to, więc( ͡º ͜ʖ͡º)

@Prawdziwy_Oponiarz: Nie do końca właśnie prosta sprawa. Pamiętaj, że w USA też działa bardzo mocno coś takiego jak presja społeczna za sprawą której potrafią padać różne wyroki.
  • Odpowiedz
@Prawdziwy_Oponiarz: Mi jest wszystko jedno bo to nie polskie sprawy oceniam to co na filmach koleś powinien siedzieć resztę życia ale będzie jak będzie. Oczywiście teraz sprane łby będą się zasłaniać sądem i ideologią ale każdy wie jak to wygląda w służbach na całym świecie i u nas było tego nie mało.

I jeszcze jeden powód dlaczego powinno się go skazać żeby utemperować takie działania i zacząć działać w celu
  • Odpowiedz
@Prawdziwy_Oponiarz: dodaj ze przez calosc nagrania lazi za nim i go prowokuje slownie calosc nagrywając. Zastrzelona kobieta oraz jej zona doskonale wiedzialy co robią. Utrudnialy prace sluzb, cwaniakowaly i prowokowaly - w "nic mi nie zrobisz" stylu.
  • Odpowiedz
@MlekozMonkom: to akurat, moim zdaniem świadczy źle o nim jeśli zachowanie towarzyski miało wpływ na jego reakcję. Jeśli tak, to uznałbym to nawet za coś obciążającego, nie tyle jego co system który dopuścił człowieka o słabej psychice na takie stanowisko.
  • Odpowiedz
@Cztero0404: powinien w tej sytuacji nie pchać się pod maskę. Już nawet nie mówię o wyciąganiu broni, bo zjeb patentowany nie powinien nigdy broni w ręku mieć.

Trigger happy p---b. Nie życzę mu źle, ale jakby coś mu się stało, to świat byłby odrobinę bezpieczniejszy.
  • Odpowiedz
Okej, ja wiem,, że USA to kraj nawet nie trzeciego świata tylko p----------o piątego podświata, ale czy ty chcesz powiedzieć, że egzekucja z zimną krwią za manewr cofania jest czymś normalnym? K---a mać, dobrze że w Polsce bagiety nie wysadzają ludzi w powietrze za sam fakt odpalenia samochodu...

@ZlodziejBilonownic: Poniekąd tak, tam bagiety/służby nie będą się zastanawiały czy strzelać czy nie tylko po prostu to zaczynają robić nie kalkulują. Jest
  • Odpowiedz
dobrze iż nie jest ona legalna w Polsce.

@Cztero0404: jest jak masz czas i chęci, ale nie jest tak łatwo dostępna jak w stanach i tu się z tobą zgodzę. Łatwy dostęp do broni dla Polaków na dzień dzisiejszy doprowadziłby do wielu tragedii.
  • Odpowiedz
jest jak masz czas i chęci,

@Returned: Wiadomo, że tak. Natomiast wiesz.... To dalej nie jest ta skala gdzie w USA chory psychicznie którego matce lekarz powiedział, że kategorycznie nawet nie powinien mieć zabawek tego typu a co dopiero prawdziwej broni mający FBI na plecach kupuje ar-15 lub coś podobnego idzie do szkoły i robi tam masakrę tak jak w Parkland.
  • Odpowiedz