Aktywne Wpisy
czarrny +5
Czy Waszym zdaniem opłaca się brać AC do auta o wartości 26k? Auto będzie użytkowane w dużym mieście.
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
Koszt AC 1488zł.
#motoryzacja #finanse #kiciochpyta
źródło: temp_file1182500063809495684
Pobierz
dos_badass +115
źródło: 20251130_113723
Pobierz

I ja się wcale nie dziwie, po co CEO ma płacić siano za soft, który jest crudem? Nie wymaga jakiegoś ogromnego utrzymywania na poziomie netflixa, że wychodzi nowy sezon stranger things i musisz mieć wiedze ekspercką jak się zająć serwerami przy tak ogromnych ruchu i tak dalej. Zlecasz cruda dla AI i masz 400-800k zł zaoszczędzone, może nawet w milionach.
Idą ciężkie czasy dla "programistów". A tak się podśmiechiwali jeszcze lata temu, że po co ty się uczysz tej matematyki i niskopoziomowości, no jak widać w dłuższej perspektywie czasu się opłaciło.
#programowanie #programista15k #pracbaza #pracait #sztucznainteligencja #ai #korposwiat
źródło: 64g4
Pobierz@Kresse: Pisał też, że to projekt firmowy wewnętrzny i nie chce się chwalić, bo konkurencja. Wiem, że chcialeś się pochwalić pseudo atakami pentesterskimi o których poczytałeś na hackernews, ale nie wszystko to crud z ecommerce żeby to miało znaczenie jakiekolwiek.
źródło: htrhrt
Pobierz@GooPae: jest różnica między tym powyższym a
xD
@Kresse: Jesteś pewny? Popatrz może na to co wytwarza, a raczej bardziej wytwarzał Comarch przez ludzi i tutaj wróć z odpowiedzią.
@GooPae: Ja mam słonia w pokoju ale też się nie chwalę bo zoologiczny zaraz się dowie.
@peoplearestrange: Widocznie używasz złego AI, pewnie piszesz z chatem gpt, to nie ma nic wspólnego z programowaniem. Spróbuj claude code.
@GooPae: Przecież Comarch bazował na korupcyjnych układach z państwem i długoterminowym wsparciu, na tym się opierał ich "model biznesowy", AI nic tutaj nie zmieni.
@Kresse: o jakich rozwiązaniach mówisz? Ja się spotkałem tylko z najbardziej mozliwie uproszczonym crudem, który dało się wyklikać, nie nadające się raczej na cokolwiek biznesowego.
@GooPae: zapewne AI znacznie przyspieszy (już to
Generalnie to nie rozumiem skąd w ogóle to pojęcie "programisty cruda". Do tej pory każdy mój projekt miał mniej lub bardziej złożoną logikę biznesową, kilka integracji z zwenętrznymi systemami, optymalizację pod performance w krytycznych miejscach, itp. Jak komuś jest potrzebny tylko ten mityczny crud, to niech otworzy sobie MS Access i wklikuje dane w tabelki xD
@GooPae: Błędne założenie. Comarch nie zatrudniał ludzi, tylko małpy.
@Kresse: "Zlożona logika biznesowa" czyli 3 ify na krzyż w celu zmodifykowania danych i pushnięcia do postgresa? Dokładnie tym jest crud, integracje z zewnętrznymi systemami to też crud.