Wpis z mikrobloga

#gielda #inwestowanie #inwestycje #xtb #sebcel

Od kilku tygodni siedzę na bezrobociu i mam trochę za dużo czasu więc stworzyłem narzędzie dzięki któremu możemy zobaczyć jak zmieniała się w czasie wartość konta na XTB. Ja dopiero się uczę więc wykres dla mojego portfela idzie w górę, a nie dół jak tradycyjnie powinien według wykopowej filozofii inwestowania contrawise.

jeśli ktoś chciałby przeanalizować swoje portfele to można to zrobić na stronie https://dev.xtb-analyser.com/portfolio-value/
Instrukcja:
wejdź na XTB
wejdź do zakładki "Account history"
kliknij przycisk "export"
wyexportuj historię konta od samego początku do
przeciągnij wyeksportowany plik we wskazane miejsce na stronie https://dev.xtb-analyser.com/portfolio-value/ i poczekaj chwile.

chętnie przeczytam feedback i jeśli macie jakieś pomysły jakie dane jeszcze fajnie by było wyciągnąć to będę wdzięczny jeśli się podzielicie
sokytsinolop - #gielda #inwestowanie #inwestycje #xtb #sebcel 

Od kilku tygodni sied...

źródło: Screenshot 2025-11-16 at 14.05.59

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sokytsinolop jeszcze nie testowałem, ale dobra robota mordeczko ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Teraz czekać aż w końcu programiści xtb wylądują na bezrobociu, bo brak tej funkcjonalności to po prostu skandal
  • Odpowiedz
  • 3
@MilionerPrzed30: lecą na serwer - niestety do wygenerowania wykresu potrzebne jest sporo danych (np. historyczne ceny dla kazdego elementu portfela dla calego zakresu w ktorym dane aktywo bylo w portfelu) i tak bylo technicznie najsensowniej. ale obiecuje ze nie zbieram ani nie przetwazam żadnych prywatnych danych - kod jest opensource wiec ktos techniczny moze to latwo zweryfikowac
  • Odpowiedz
  • 1
@huncwot_: te prostokąty na dole to wpłaty do portfela, szary wykres to wartość akcji w portfelu. Prostokąty symbolizujące wpłaty są rozciągnięte na cały tydzień w którym wplata została zrobiona tak żeby bylo to ładnie widać na kilkuletnich portfelach u Ciebie przez to ze to świeży portfel dziwnie to wygląda. Dzieki za wiadomosc, pomysle w wolnej chwili jak to naprawic
  • Odpowiedz