Wpis z mikrobloga

Na stomatologię patrzyłem studia dzienne trzeba pisać maturę z biologii i matematyki obowiązkowo, dodatkowo z chemii/fizyki. Próg to 242/ 300 punktów. Studia dzienne 5 lat. Ja miałem z rozszerzenia z matematyki 88%, angielski rozszerzenie 80% oraz fizykę rozszerzenie 75%. Skończyłem Politechnikę Poznańską z tytułem mgr inż i chooja z tego mam teraz.
Patrzyłem na niestacjonarną stomatologię (wieczorową) to semestr kosztuje 30 000 zł.

It's over dla mnie w wieku 32 lat. Została chyba nauka glazurnictwa, serwisu pomp ciepła, pieców gazowych, sam nie wiem, ale rozważam coraz bardziej opcję B z racji kryzysu w IT i braku w tym przyszłości i stabilności zawodu.

#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #politechnikarzeszowska #politechnikawarszawsa
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@whoru: Ty sam nie lepiej skończyłeś, jeszcze kiedyś blogi pisałeś o programowaniu pamiętam, ile to się nie uczyłeś, ile to się nie wykazywałeś, jaki to nie byłeś przedobry w programowaniu, a prawda jest taka że wciąż nie masz podjazdu do średniej jakości lekarza jeżeli chodzi o zarobki, stabilność pracy itd. W Szczecinie jeszcze nie ma roboty w IT więc it's over.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz:

a prawda jest taka że wciąż nie masz podjazdu do średniej jakości lekarza jeżeli chodzi o zarobki, stabilność pracy itd.

Myślałeś kiedyś żeby nie wyrażać sukcesu życiowego wyłącznie w pieniądzach? Przeszło ci to kiedyś przez myśl?
  • Odpowiedz
  • 0
@whoru: Mi tylko chodzi o zarobki, stabilność pracy, prestiż, coś jak ma np. lekarz, notariusz, oficer służ mundurowych, lekarz dentysta czy nawet położna. Po prostu by mieć tą robotę stabilną i fach w ręku.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: jeszcze społeczeństwo będzie ci wmawiać że jesteś nieuk i nierób mimo skończonej dziennie polibudy i tylko lekarze mogą dobrze zarabiać bo mają ciężkie studia
  • Odpowiedz