Wpis z mikrobloga

Na stomatologię patrzyłem studia dzienne trzeba pisać maturę z biologii i matematyki obowiązkowo, dodatkowo z chemii/fizyki. Próg to 242/ 300 punktów. Studia dzienne 5 lat. Ja miałem z rozszerzenia z matematyki 88%, angielski rozszerzenie 80% oraz fizykę rozszerzenie 75%. Skończyłem Politechnikę Poznańską z tytułem mgr inż i chooja z tego mam teraz.
Patrzyłem na niestacjonarną stomatologię (wieczorową) to semestr kosztuje 30 000 zł.

It's over dla mnie w wieku 32 lat. Została chyba nauka glazurnictwa, serwisu pomp ciepła, pieców gazowych, sam nie wiem, ale rozważam coraz bardziej opcję B z racji kryzysu w IT i braku w tym przyszłości i stabilności zawodu.

#pracait #programowanie #programista15k #programista25k #java #korposwiat #agh #studbaza #politechnikapoznanska #politechnikalodzka #politechnikakrakowska #politechnikarzeszowska #politechnikawarszawsa
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Ksiega_dusz: mam 3 wiosny mniej niz ty. Lekarski to wiele wiele lat, ale stomatologia jest moim zdaniem w zasiegu. To jest 5 lat + rok stazu i od razu wskakujesz na zarobki 120 zł/h netto + w zasadzie pracujesz ile sił, bo rynek jest chłonny. Na stacjonarne się nie łudzę, ale niestacjonarne + kredyt preferecyjny jest w moim zasięgu. Z jednej strony mozna powiedziec, ze bedziesz miał 38 lat jak
  • Odpowiedz
  • 0
@oliwier543543: stomatologia nawet lepsza, mój kuzyn tak jak mówisz zrobił 5 lat studiów, rok stażu i od razu poszedł do pracy na etat do kliniki, nawet gabinetu swojego nie ma., na wakacje 6 razy w roku jeździ, zarobki coś koło 25k , auto już ma skodę superb. Co ci będę opowiadać….

Mnie właśnie w korpo jak śmiecia traktują
  • Odpowiedz
  • 0
@oliwier543543: Ale miałem takie same rozkminy że w wieku np 40 lat jako lekarz stomatolog będę szanowany i ludzie będą mieli do mnie szacunek i ogólnie. A tak to będę w korpo robotnikiem do poganiania…. I w-------a w każdej chwili.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: pracujac w korporacji, dla 99.9% osób wymienialność jest bardzo mala. Wymienialność pracy + zarobki - 2 najwazniejsze rzeczy spokojnej głowy. Z zawodów, które przychodzą mi jeszcze do głowy jest pilot samolotu i kontroler ruchu lotniczego. Osobiscie sam nie mam predyspozycji do ich wykonywania. Zrobiłem ogromny research zawodów, wszędzie okazuje się, że jest bagno. Własny biznes? W teorii tak, ale od 10 lat nie znalazłem sensownego pomyslu. Angielski internet mówi
  • Odpowiedz