Wpis z mikrobloga

Powiem tak, że naród wspaniały, lecz władza to k...

Cool story:
1. Babka wjechała w rów.
2. Od razu samochody się zatrzymały, by jej pomóc.
3. Wszyscy żyją, więc od razu faceci zaczęli myśleć, jak wydostać samochód z rowu.
4. Przejeżdżała terenówka i windą wyciągała samochód.

Cała akcja od wjechania w rów, po wyciągnięcia samochodu trwała może max 5 minut.
Faceci wiedzieli, co robić, bez większej komunikacji. Podjechała terenówka, to od razu, bez słów:
1. Ten, co był przy bagażniku, zaczął szukać haka
2. Ten, co był w przodzie, zaczął szukać ,gdzie ten hak się wkłada i jak zaślepkę zdjąć.
3. Ten od jeepa, rozkładał linę.
4. A czwarty koleś ciągnął linę i zapiął do samochodu

Tak szybko, że babka nawet nie zdążyła ogarnąć, co się stało i mogła jechać dalej xD

Akcja bez gadki, szmatki, każdy wiedział, co robić, chociaż nie znaliśmy się, a wyglądało tak jakby każdy to robił codziennie, z tą samą ekipą. Trwało to tak szybko, że po akcji pomyślałem: co właściwie się stało? xD Ogólnie wiadomo, że trzeba było jako tako zwijać się, by nie tamować ruchu, ale trochę przesadzili xD

#motoryzacja #samochody #polska #polskiedrogi
new-object - Powiem tak, że naród wspaniały, lecz władza to k...

Cool story:
1. Babk...

źródło: image

Pobierz
  • 148
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@new-object: jak by co to: 3 psy 4 strazaki miejskie, 7 pozarnych z budrzetófki, 2 straze graniczne, sluzba drogowa, skarbowka i na koniec ze 3 karetki i 2 śmigłowce XD A .... i na koniec jeszcze wot i wojsko z Ferdynandem Kiepskim Czołgiem XD
  • Odpowiedz
  • 4
@Nighthuntero: nawet nie pomyślałem o tym, ale po prostu było super ślisko. Sam prawie bym nie zatrzymał się przed stopem, bo ślisko maks wtedy było. Ale nie zataczała się, więc luz, tylko przejęta byłą co się stało.
  • Odpowiedz
@new-object No bo to chłopy. Pomyślą i od razu działają.

Baba by ci w życiu nie pomogła, a jakby ich było wiecej to zaraz by wybuchła awantura, skakanie sobie do oczu, potem zaloty do jakiegoś przypadkowego samca i cholera wie co jeszcze dalej.
  • Odpowiedz
@new-object: chłop se kupił terenówke pare lat temu w koncu ma swoje 5 minut zeby ja wykorzystac sensownie xd

pamietam u mnie na dzialce kiedys na wsi ktos do rowu wjechal i tez w 5 min zdzichu ursusem przyjechał i wyciagnal ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@new-object:

Powiem tak, że naród wspaniały, lecz władza to k...

Dobrze zescie sie szybko uwineli, bo niedlugo podjechalby radiowoz i skonczyloby sie mandatami dla wszytkich_
- dla babki za spowodowanie "wypadku"
- dla terenowki za
  • Odpowiedz
@new-object Pamiętam jak się kiedyś w------m do rowu, bo mi wyjechał traktor zza zakrętu. Wyszedłem w szoku z samochodu, a tu po 10 sekundach z d--y zespawnowala sie pomoc drogowa, wyciągnęli mnie bez słowa (tylko jakieś dzień dobry) i pojechali jak jakieś npcty xd a w międzyczasie zespawnowala się też policja i wlepiła mi mandat xdd
  • Odpowiedz