Wpis z mikrobloga

Kilka pytań o siłownię dla początkującego:

Jak to jest z tym, że od siłowni nie można oczekiwać żadnych efektów i chodzić bo się lubi?
Jak mam w planie by dołożyć to mam nie dokładać bo to efekt?
Trzeba lubić samo chodzenie czy trzeba ćwiczyć?

Mam nie patrzeć na ludzi czy dla motywacji myśleć:"ja też kiedyś będę mieć taką sylwetkę"?

Jak się regenerować? Ćwiczę 3 razy w tygodniu po 1 dzień przerwy i 2 między nowym tygodniem. Kładę się spać 22 i wstaje 7. Mam co 2 dni ćwiczyć czy 2 razy lub nawet raz w tygodniu?

Jak dobrze przyglądać się planowi?

Dieta: ograniczam słodycze i nabiał, jem warzywa 2g białka/kg masy ciała, nie spożywam alkoholu od roku i 10 miesięcy. Jak dobrze się przyjrzeć diecie?

PlanFBW kashary. https://docs.google.com/spreadsheets/d/1F5iUIvsklL71ArQ7C19XzUY-wWLTEJ8xIM-lpWPUrLg/edit?usp=drivesdk
Zrezygnowałem z Bułgarów bo po nich chciało mi się wymitować i jednego wariantu wyciskania, robię 3X12 serie zamiast 5 by skrócić czas, nie chciało mi się ponad 2h spędzać na siłowni. Jak się dobrze przyjrzeć planowi by nie robić źle?

Ciężary zmniejszać czy robić jak są rozpisane w planie? Jak kiedyś wysyłałem jak ćwiczę to psiali mi na wykopie, że jestem w stanie rady wcielić w życie i technika dla początkującego jest ok. Gdy pytałem na wykopie czy mam robić pustą sztangą to dostałem odpowiedź, że do bez sensu.

Jaki psychoterapeuta przeniesie ciężary z głowy na dźwigane na siłowni by były postępy?

#mikrokoksy #silownia
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Saprofit jak się ufa? Powiedzieć sobie, że muszę mu ufać bo Saprofit mi kazał i bez tego nie będę miał postępów na siłowni? Na NFZ jak byłem u psychologa to powiedział, że trzeba próbować robić i tyle w każdej dziedzinie.

@czteroch jak ćwiczyć, żeby to lubić i mieć efekty? Nienawidzę siłowni, w-----a mnie i płakać mi się chce bo jestem słaby i mam brzydką sylwetkę. Muszę ćwiczyć bo bez tego
  • Odpowiedz
@Saprofit mam zdiagnozowane zaburzenia, jak one przeszkadzają w siłowni?
Lista:
https://wykop.pl/wpis/83321063/lista-zaburzen-ktore-posiadam-zdiagnozowane-przez-
@przegro_pisarz +6
Lista zaburzeń, które posiadam zdiagnozowane przez ekspertów z wykopu i discorda:
-niezdiagnozowaną dwubiegunówkę lub źle leczoną psychozę depresyjno-maniakalną co wyjaśnia ostatnia mania o Taylor Swift.(z tych dwóch bardziej 2 opcja mi pasuje),
-zaburzona chronologia we wszystkim co mówię,
-alkoholizm,
-jestem generalnie tak skrajnym pesymistą i właśnie ciągle szukam okazji żeby myśleć negatywnie,
-jestem
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: albo trollujesz, albo jesteś po prostu głupi. W sumie na obie te bolączki nic nie poradzę...
Normalnie, gadasz z psychologiem i jak wzbudza zaufanie, to po prostu możesz mu opowiedzieć swoje bolączki, a jego rady wydają Ci się dobre, logiczne i warte wcielenia w życie
  • Odpowiedz
@Saprofit mam 50IQ i zdiagnozowane zaburzenia przez ekspertów z wykopu, wyżej jest link do listy. Nigdy niczego w życiu nie zrobiłem dobrze tylko całe życie wszyscy mi mówią, że jestem głupi, do niczego się nie nadaje i zawsze będę nikim.

Nie wiem jak to tłumaczyć ekspertom z wykopu, dla was wszystko jest oczywiste, zaczęliście robić byle co, wszystko lubicie i macie teraz wolność finansową 10% BF, 600+kg total. Ja jestem ubogi, niczego
  • Odpowiedz
@KompletnieLosowyLogin: nic mi w życiu nie sprawia radości. Nie rozumiem jak to jest mieć radość i satysfakcje. "Pracuj w swojej pasji to nigdy dnia nie przepracujesz", ale takie hasła to nie dla mnie. Nie mam cierpliwości by 10 000h coś robić by polubić, muszę z czegoś żyć, mieć co inwestować, rozwijać się, poszerzać networking by żyć jak normalny człowiek. Całe życie zmarnowałem i jestem w dupie, nie wiem jak to
  • Odpowiedz
  • 0
@przegro_pisarz
Olej ćwiczenie pod trojboj i ćwicz pod sylwetkę. To takie proste. Chcesz robić fbw to możesz, rób po dwie serie do upadku miesniowego na ćwiczenie i będzie dobrze.
Nie musisz robić wyciskania na klatę, martwego ciągu z ziemi czy przysiadów ze sztangą. Masz fajne maszyny na których trudniej się uszkodzić, oczywiście wolne ciężary są super, ale jeśli chodzi o ćwiczenie do upadku to wyciskanie, przysiady, czy ciągi choćby nawet na
  • Odpowiedz
@BeDoEl: robię fbw kashary z wykopu, ale budując siłe mięśnie też się robi.
Jaki plan na hipertrofię mam robić i po jakim czasie się komuś spodobam lub chociaż nie będę obrzydliwej sylwetki miał?

Nie chce mi się planu samemu układać bo nie mam wiedzy i są mądrzejsi ludzie ode mnie.

plan wygląda tak: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1F5iUIvsklL71ArQ7C19XzUY-wWLTEJ8xIM-lpWPUrLg/edit?gid=648617695#gid=648617695
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: napisałbym coś, ale jednak nie wypada... albo dobra, spróbuję w nieco zawoalowanej formie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Skoro nic Ci w życiu nie wychodzi, to masz szansę na skuteczne wykonanie pewnej jednej rzeczy, ale obawiam się, że i pewnie to spali na panewce
  • Odpowiedz
  • 0
@przegro_pisarz no to rób tym planem ale rób 2 serie po 6-8. Robienie 5x5 to, z własnego doświadczenia, strata czasu. Objętość jak dla początkującego jest tu dla mnie za duża. Sam robiłem kiedyś ten plan.
Zamiast przysiadu ze sztangą rób na hack squat, wyciskania możesz zostawić ale nie bać się zamienić na jakiś hammer jak bardziej czujesz na tym mięśnie.
To nie jest skomplikowane, ma być po prostu ciężko.
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz widzę twoje g---o posty od dłuższego czasu, fakt jest taki że jesteś zbyt duża p***a by zrobić jakikolwiek postęp na treningach. Możesz mieć najlepszą dietę na świecie spać 12 godziny, ale jak ćwiczysz jak miękka klucha to nigdy nic z tego nie będzie xd
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: nie wiem co ty sobie u------ś z tym totalem 600kg, zdecydowana większość osób na siłowni nawet nie wie co to jest trojbój siłowowy a z tych co wiedzą to zdecydowana większość w życiu nie zrobiło ani nie zrobi totalu 600kg, mało kto chodzący na siłownie wyciśnie 100kg albo pociągnie 200kg, takie są realia a ty żyjesz w jakiejś wyimaginowanej rzeczywistości
  • Odpowiedz
@BeDoEl po jakim czasie będą pierwsze efekty sylwetkowe? Robinem push pull FBW z 3 miesiące i poprawy żadnej nie było. Ciężko dla wykopka to do porzygu a nie zgodnie z planem... Wiadomo będąc mokrym po ciągach, jak ciężko mi się oddycha po bojach i jestem zmęczony po treningu nic mi się nie chce to wiadomo o--------m się cały czas.

@Abgymnic199: ? jesteś zielony a ja mam 4 lata ponad
  • Odpowiedz
@przegro_pisarz: spocenie, ciężki oddech, zmęczenie czy nawet rzyganie to nie są wyznaczniki jakości treningu

ja np robiąc ciągi w ogóle się nie poce, może robisz za krótkie przerwy między seriami? ja między seriami roboczymi w ciągach i siadach robie po 5 minut

ciężki oddech po serii jeśli utrzymuje się długo to może być oznaka po prostu słabej kondycji, czy robisz regularnie jakieś cardio?

nie każdy plan się sprawdzi u każdego,
  • Odpowiedz
@KompletnieLosowyLogin przepraszam już będę robił 5 minut przerwy, robiłem 2min.

Nie robię cardio przepraszam. Po każdym treningu z 20-30 minut na rowerku, orbitreku lub bieżni i spaceruje trochę. Już zacznę robić cardio, jak się je robi?

To jakim planem mam robić, żeby był dla mnie?
Robiłem maks w wyciskaniu w sierpniu. Ciąg chyba kiedyś, przysiad
  • Odpowiedz