Wpis z mikrobloga

Ale organizatorzy przyjęcia też mogliby wziąć pod uwage, że nie każdy chce żyć tak jak oni zamiast wszędzie przemycać i narzucać swoją vege ideologie

@pogodny_mis65: ale choroszcz xDDD
  • Odpowiedz
zjedzenie posiłku bez mięsa = narzucanie IDEOLOGII xDDD Ale w piątek bez mięska bo bozia się pogniewa, a nie czekaj rybę można bo w sumie to nie mięso( ͡° ͜ʖ ͡°)

@czemuztak: Tak, takie narzucanie swojego jedzenia jako jedyna opcja można nazwać ideologią. Tak jak europosłanka Sylwia Spurek przywalała się do pracowników, że jedzą kanapkę z jajkiem, przecież to jest mobbing powodowany ideologią. W porównaniu z
  • Odpowiedz
@MgrMarecki: nie wiem czemu mnie oznaczasz, bo nie bardzo rozumiem co mam zrobić z informacją że byłeś na c------m weselu( ͡° ͜ʖ ͡°) Byłem na normalnych weselach i też wychodziłem głodny, ale akurat nie zwalam tego na to że były to MIĘSNE wesela, tylko na słabą organizację, ewentualnie na skąpstwo państwa młodych :D A swoją drogą, jak czyjąś pierwszą myślą na temat wesela bliskich jest to
  • Odpowiedz
@pogodny_mis65: Rozumiem, że jak ktoś nie jest wege to w dosłownie każdym posiłku obiadowym musi mieć zawarte mięso? To, że ci nie smakowało to nie musiała być wina tego, że nie było tam mięsa, w tego, że po prostu danie było niesmaczne i źle przyrządzone xD
  • Odpowiedz
  • 2
@Maldonado Słyszysz nie to co mówią. Widzisz nie to co piszą. Mózg bez protein obumiera. Przeczytaj jeszcze raz uważnie. Oni są gośćmi, nie pasuje ci, nie zpraszaj. Kasa nie śmierdzi wąsatym Januszem, co?
  • Odpowiedz
W porównaniu z tym post (czyli dzielenie się jedzeniem lub ekwiwalentem pieniężnym z biedniejszymi, a sobie zostawianie warzyw i taniego mięsa jak ryby, plus kwestie zdrowotne i pracy nad sobą) ma przynajmniej jakiś sens, nie jest obowiązkowy w katolicyzmie nawet i nikt cię nie zwolni za to jak ty akurat tego nie stosujesz.

@djtartini1: hahaha, tak, w Polsce w piątki na ulicach po prostu tysiące ludzi cię zaczepiają i dzielą
  • Odpowiedz
hahaha, tak, w Polsce w piątki na ulicach po prostu tysiące ludzi cię zaczepiają i dzielą się jedzeniem xdddd I to jest najlepszy przykład tego, że prawaki walczą z wszystkimi wrogimi ideologiamii, ale ich jest logiczna i pożyteczna.

@czemuztak: Żyjesz w swojej bańce i nie wiesz jaka jest etymologia zjawiska jakim jest post, choć musiałeś się wypowiedzieć- dokładnie tak było w średniowieczu, stąd ryby i owoce morza można było jeść,
  • Odpowiedz
pisze o weselu,

@czahrolek98: Tym bardziej. To tylko kilka godzin.

na weselu gdzie wszyscy walą kielona za kielonem?

@czahrolek98: Nic z tego zdania nie rozumiem. Tak, nie muszę co godzinę jeść mięsa, żeby zaspokoić głód. Pijąc a-----l nie muszę za każdym razem jeść golonki, żeby zaspokoić głód. Masz 56 lat, wąsy i nosisz kamizelkę z mnogością kieszeni?
  • Odpowiedz
@djtartini1: podejrzewam, że mogłeś nie chodzić do szkoły, ale z tego co wiem to przez całe życie jednak dzieciakom w piątki się nie dawało mięsa. Ale to pewnie w swojej bańce chodziłem do szkoły. Fanatyzm to najgorsze co może być.
  • Odpowiedz
@slane: @djtartini1 @kvtasjusz-mgbewe @saib75 @pogodny_mis65 Ja p------ę, jak dostawaliście naleśniki z serem, pierogi ruskie czy inne racuchy czy ogólnie coś bezmięsnego, to matkę też wysywaliście, że wam wciska ideologię? P-----------e się w łeb, to jest jeden posiłek na imprezie, którą organizuje ktoś z konkretnymi wartościami. Jakbyście byli zaproszeni na urodziny do muslima, to byście darli mordę z płaczem, że wciska wam ideologię, bo nie ma schabowego
  • Odpowiedz
podejrzewam, że mogłeś nie chodzić do szkoły, ale z tego co wiem to przez całe życie jednak dzieciakom w piątki się nie dawało mięsa. Ale to pewnie w swojej bańce chodziłem do szkoły. Fanatyzm to najgorsze co może być.

@czemuztak: Fanatyzm jest szkodliwy, z drugiej strony niejedzenie mięsa jeden dzień w tygodniu jakikolwiek trudno nazwać fanatyzmem. Samo WHO to poleca i organizacje ekologiczne i jeśli czujesz się urażony, a widzę,
  • Odpowiedz
@djtartini1: pozdrawiam wszystkich czytających, którzy mają bekę jak z typa który walczył o nie narzucanie ideologii, po podaniu przykładu z obiadami w szkole, nagle powołuje się na who i ekologów xddd ależ z wami prawakami to szybko idzie, rach ciach i fikołek gotowy xD
  • Odpowiedz
@czemuztak: Podałem tylko fakty- ty podałeś swoje opinie, bo traktujesz zwykłą rozmowę z randmem z internetu jako walkę ideologiczną właśnie. Wychodź czasem z piwnicy i pozdrawiam cieplutko trzymaj się na swojej krucjacie przeciwko myślącym trochę inaczej niż ty.
  • Odpowiedz
@MgrMarecki: dieta wegańska dopóki nie pojawiły się gotowce wegańskie, wypadała bardzo korzystnie w badaniach, bo doprowadzała do spadku i stabilizacji masy ciała przez wysoki potencjał sycący. Nie uwierzę w to, że wszyscy byli głodni, prędzej bym uwierzył we wzdęcia i gazy.
  • Odpowiedz
@pogodny_mis65: To tak jak wesele bez %, bo młodzi poznali się jak on po kolędach latał z teczką duszpasterza, a ona w chórze śpiewała i % brzydzą się, to gościom nie dadzą. Chrzciny, wesela, a nawet stypa ma być na tyle co się da dopasowana do gustów większości, a nie gustu mniejszości. Takie moje małe zdanko na ten temat. Może @moja-walka @first i @tomwick55 dorzucą swoje zdanie;)
  • Odpowiedz