Wpis z mikrobloga

@enron: Powiem tak - przez wiele lat myślałem, że Wrocław ma najgorszą komunikację miejską w Polsce. A potem przeprowadziłem się do Krakowa.
  • Odpowiedz
@groman43: czekaj ale ty masz problem z komunikacja w Krakowie czy korkami w miescie? Bo to dwie rozne sprawy. Ja pytam konkretnie co w komunikacji ci sie nie podoba, jakie linie, trasy nw cokolwiek.
  • Odpowiedz
@HexenHeretic: Korki nie są wymówką dla spoźniających się autobusów. Wszyscy wiedzą, że są korki w mieście i trzeba to uwzględnić podczas układania rozkładu jazdy i planowaniu taboru na konkretną trasę. Ale zdecydowanie łatwiej założyć, że czas przejazdu zawsze jest taki sam i w efekcie autobusy potrafią się spóźniać 40 minut.
  • Odpowiedz
@groman43: xD
tzn jak chcesz uwzglednic korki podczas planowania rozkladu? W godzinach szczytu podajesz inne godziny odjazdu na przystankach? Pomysl chwile czy to ma sens.
Czyli tak jak myslalem masz problem z korkami w samym miescie ktore sa ogromne, a nie z sama komunikacja gdzie dane pokazuja ze tramwaje w Krakowie jezdza wolno ale szybciej niz we Wroclawiu.
  • Odpowiedz
W godzinach szczytu podajesz inne godziny odjazdu na przystankach?

@HexenHeretic: Nie, wypuszczasz więcej taboru na trasę o określonych godzinach.

sama komunikacja gdzie dane pokazuja ze tramwaje w Krakowie jezdza wolno ale szybciej niz we Wroclawiu

Sama prędkość średnio mnie obchodzi. Wiadomo, im większa tym lepiej. Ale co z tego na przykład pierwszą część podróży jadę tramwajem, a potem czekam na spóźniony autobus. Fakt, że tramwaj w Krakowie jedzie szybciej niż
  • Odpowiedz
Nie, wypuszczasz więcej taboru na trasę o określonych godzinach.

@groman43: przeciez ilosc taboru wypuszczasz w oparciu o ilosc pasazerow a nie spoznienia w godzinach szczytu. gdzie sens gdzie logika

Fakt, że tramwaj w Krakowie jedzie szybciej niż we Wrocławiu nie skraca całkowitego czasu
  • Odpowiedz
@groman43: Juz nie mowiac ze wg wielu rankingow najwieksze korki w Polsce sa wlasnie we Wroclawiu. Ja nw, nic do Wrocka nie mam tak tylko mozna przeczytac. No a chyba autobusy we Wrocku sie nie teleportuja.
  • Odpowiedz
Powiem tak - przez wiele lat myślałem, że Wrocław ma najgorszą komunikację miejską w Polsce. A potem przeprowadziłem się do Krakowa.

@groman43: lepiej nie przyjeżdżaj do Łodzi xD
  • Odpowiedz
@groman43: panie, p--------z pan. Zapraszam do Wrocławia w miejsca, gdzie nie ma tramwaju. Tam to się dopiero poprzesiadasz do autobusów. Rekord spóźnienia 113 to ponad 3 godziny ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz