Wpis z mikrobloga

Ktoś nie czuje się dobrze z wegańską dietą

@slawek887: jeden bezmięsny posiłek - wegańska dieta, narzucanie ideologii, nie ma nic pomiędzy. Taka właśnie dyskusja z takimi jak wY XD
  • Odpowiedz
@slawek887: Jakimi wami. Ja nie jestem weganinem.
To Ty nie rozumiesz, co czytasz i szukasz p-----------i na siłę. Łączy się ze sobą produkty i doprawia tak, żeby to było smaczne, to się tyczy w ogóle gotowania. A w przypadku dań wegańskich, łączy się produkty i doprawia w taki sposób, by żarcie smakowało mimo braku słoniny, spalonego boczku i salcesonu czy mortadeli.
Pomijam fakt, że zgadzam się z tym, że jeśli
  • Odpowiedz
Jakimi wami. Ja nie jestem weganinem.

@Inozythol: Tymi, którzy wypowiadają się w tym samym tonie w tej nitce.

To Ty nie rozumiesz, co czytasz i szukasz p-----------i na
  • Odpowiedz
Dobra już zamknij mordę uzależniony od żarcia mięsa psie. XD

@Maldonado: raczej "mięsa" bo taki mięsożerny janusz zwykle w-------a jakieś tanie g---o, które uważa za mięso.
  • Odpowiedz
@an-drzej To nie jest jeden wegański posiłek tylko cała impreza zorganizowana na modłe vege z bardzo specyficzną kuchnią. No sorry, ale nie ma nic przyjemnego w siedzeniu kilka godzin na imprezie gdzie nie masz za bardzo co zjeść. Veganie wielce się oburzają jak nie przygotuje się menu pod nich co jest zrozumiałe, ale oni potrafią robić dokładnie to samo. Nawet miałem rozkmine, że może to jest taka zemsta związana z tym,
  • Odpowiedz
Ale organizatorzy przyjęcia też mogliby wziąć pod uwage, że nie każdy chce żyć tak jak oni zamiast wszędzie przemycać i narzucać swoją vege ideologie

@pogodny_mis65: "żyć tak jak oni" w sensie, raz na obiad nie zjadł mięska i mu się już styki przepaliły? Nigdy w życiu k---a nie zjadł nie wiem, jabłka? bo to vege g---o?
  • Odpowiedz
@slawek887: Twoje niezrozumienie wynika z tego, że masz wąskie wyobrażenie na temat dań wegańskich. Może najpierw idź do jakiejś kanjpy, zrób sam kilka przepisów i wtedy się wypowiadaj. Zakładam właśnie, że jesteś typem, który je proste rzeczy, gotowce, mało warzyw. I jak wyobrażasz sobie pierogi to z mięsem/twarogiem. A bez mięsa to widzisz samo ciasto.
Kanapka to ser, szynka, masło i może jakieś warzywo, wersja wegańska chleb, pomidor xDDD
Jadłem
  • Odpowiedz
Ładne zesrańsko widać broniących swoich ideologi.
Sorry ale wegańskie żarcie to g---o ideologia.

I co taki biedny wujas miał jeść?
Hmm okej pierwsze danie zupa krem z pomidorów lub może dyniowa, albo z ciecierzycy. Fajnie wujas dał rade..
Wjeżdża drugie danie gdzie po wegańsku bedzie gównem i tyle.
  • Odpowiedz
@Inozythol: Nie no, Ty w ogóle nie czytasz co komentujesz XD

Poznaj trochę świata.

Typie, mówimy o weselu czy chrzcinach, a nie restauracji światowej. Czemu Ty dalej brniesz w zaparte i opowiadasz o jakichś wymyślnych rzeczach, których nie podaje się na takich imprezach - tak samo jak w normalnym wydaniu na weselu dostaje się schabowego lub dewolaja, a nie najlepszej klasy wołowe
  • Odpowiedz
kiedyś byłem na takim weselu "wegańskim"

@MgrMarecki: problem z wegańskimi/wegetariańskimi knajpami jest tak, że oni zwyczajnie nie potrafią gotować. Mam żonę wegetariankę i przez to ograniczam mięso, ale jemy ze smakiem wiele potraw, które nie mają mięsa. Poszliśmy kiedyś na "wegemanię" w Katowicach - to taka impeza wege/wegan, a że lubię smaczne jedzenie i eksperymenty, to byłem nawet trochę podekscytowany, co tam nowego i ciekawego spróbuję i zainspiruję się do
  • Odpowiedz
gdy szukam jakichś przepisów to stwierdzam więcej z tym roboty i drożej niż z mięsem, więc w efekcie codziennie jem

@kanidz: bez problemu zrobisz wrapa z humusem (choć polecam dodać skwarki albo podsmażany boczek ( ͡° ͜ʖ ͡°) ), albo gar gulaszu z ciecierzycą. Zupa soczewicowa (czerwona) też jest genialna, tylko nie wolno żałować soczewicy. To z takich normickich "wege" dań.
Placki twarożkowe, pierogi z kaszą
  • Odpowiedz