Aktywne Wpisy

Caracas +140
Zbliża się koniec roku, co jest idealnym momentem na małe podsumowania. Jednym z pytań, które często słyszę, jest to, jak realnie wyglądają warunki pracy i zarobki oficera na promie pasażerskim.
Postanowiłem więc przedstawić, jak wygląda to "od podszewki" na moim stanowisku.
Dane podstawowe:
Stanowisko: Drugi Oficer
Postanowiłem więc przedstawić, jak wygląda to "od podszewki" na moim stanowisku.
Dane podstawowe:
Stanowisko: Drugi Oficer
źródło: temp_file7146357827875720634
Pobierz
Lukardio +128

To jest znak kaucji, jak macie butelkę z nim to wtedy odzyskacie 50 groszy albo 1 zł. Takie butelki są w sprzedaży od dzisiaj - w teorii, bo na razie sklepy wyprzedają zapasy bez tego oznaczenia.
Owszem, w ramach testów do końca września Lidl przyjmował śmieci i płacił 10 groszy od sztuki, ale to trzeba było iść wczoraj i sobie te śmieci do automatów wrzucać.
Nie wiem po co to pisze, bo i tak tu zostały tylko trolle i będą się przekrzykiwać, że system c-----y, bo nie chcą im zwrócić kaucji, której nie zapłacili xD
#systemkaucyjny #lidl
źródło: temp_file4043699005369485722
Pobierz@Waleczny_Kalafior: w niektórych lidlach taie maszyny stały już od dawna. koło mnie to chyba z rok tylko że większość czasu wisi karkta że awaria
Kto powiedział, że butelka w systemie kaucyjnym jest bardziej ekologiczna? Szury, które znowu miały rację?
Jedyna różnica to mniejsza szansa, że butelka z kaucją wyląduje w lesie albo na trawniku - a nawet jeśli to prędzej ktoś ją zbierze i odda, bo będzie miała jakąś wartość.
A butelki plastikowe też codziennie mijam walające się po lasach, więc nie udawajmy, że problemu nie ma.
Dlaczego
@Strigiformesman: nie. Może jest niedopracowany, ale system kaucyjny to świetny pomysł.
@szarley: jest